Ananiadis+Drakoulis μαζί, η καλύτερη γαστρονομική είδηση: Ο «βασιλιάς του κρέατος» έρχεται στα μέρη μας! [βίντεο-φωτογραφίες]

Η καβαλιώτικη εταιρία τροφίμων «φέρνει» στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης την κορυφαία ποιότητα Drakoulis Meat – Εκλεπτυσμένες κοπές κρέατος αλλάζουν τα δεδομένα στην εστίαση

ΟΣτράτος Δρακούλης δεν είναι απλά ένας «χασάπης»· είναι ένας οραματιστής ο οποίος κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια, μέσα από σκληρή δουλειά, φαντασία αλλά και επιμονή, να γίνει ο «βασιλιάς του κρέατος» στην Ελλάδα, καταφέρνοντας να συνδέσει το όνομά του με τις ιδιαίτερες κοπές που πλέον έχουν αρχίσει να καθιερώνονται και στη χώρας μας.

Ο Στράτος Δρακούλης είναι ο πιο επιδραστικός κρεοπώλης της χώρας, που δείχνει τον δρόμο στη δική του, αλλά και στη νέα γενιά και μιλά για την πορεία του, το μοναδικό concept των καταστημάτων του που συγκεντρώνουν το παγκόσμιο ενδιαφέρον, τη διαρκή εξειδίκευση στο αντικείμενο και τα επόμενα βήματά του.

Έχοντας ξεκινήσει από το χασάπικο του πατέρα του, στη Νέα Σμύρνη, σήμερα διευθύνει μια σειρά πρωτοποριακών κρεοπωλείων στην Αθήνα και τη Μύκονο –εκεί όπου τα κρέατα κόβονται συνοδεία… ηλεκτρονικής μουσικής, κάτω από καπνογόνα και ντισκομπάλες!– αλλά τα εστιατόρια Drakoulis Dry & Raw.

Ananiadis+Drakoulis μαζί!

Και νά που έφτασε η στιγμή, το όνομα “Drakoulis” να έρθει και στα μέρη μας μέσα από μια στρατηγική συνεργασία που φέρει καβαλιώτικη «υπογραφή». Ο Βασίλης Ανανιάδης, δεύτερη γενιά στο «τιμόνι» της Ananiadis Foods, αναλαμβάνει την αποκλειστική διάθεση των προϊόντων Drakoulis στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Εκλεκτά κρέατα από τις καλύτερες φάρμες της Βραζιλίας, της Ουρουγουάης, της Αμερικής και, εννοείται, της Ιαπωνίας, σε εκλεπτυσμένες κοπές όπως Rib-Eye, Strip Loin, Picanha, Tomahawk κ.ά., θα διατίθενται σε χώρους εστίασης αλλά και φιλοξενίας, εστιατόρια και ξενοδοχεία, από την Ananiadis Foods, αναβαθμίζοντας σημαντικά τις επιλογές των σεφ σε πρώτη ύλη, που μπορεί να απογειώσει ένα μενού!

Η πρώτη παρουσίαση της νέας αυτής συνεργασίας πρόκειται σύντομα να πραγματοποιηθεί στην Καβάλα και, αμέσως μετά, και σε άλλες πόλεις της Περιφέρειας.

Drakoulis: Όλη η ιστορία…

Σχεδόν 50 χρόνια πριν, ο Σταύρος Δρακούλης ένας ντόπιος χασάπης από την Κλειώ Λέσβου, ξεκίνησε με ένα όραμα. Να διασχίσει το Αιγαίο για να ανοίξει το δικό του κρεοπωλείο στη Νέα Σμύρνη, όπως και έγινε το 1965. Η αφοσίωση του στο έργο του, τα υψηλής ποιότητας προϊόντα και οι πιστοί του πελάτες, τον βοήθησαν να χαράξει μια επιτυχημένη πορεία και να εγκαινιάσει μια νέα εποχή στη διαχείριση του κρέατος. Στο ξεκίνημα της νέας αυτής εποχής, το κρεοπωλείο πέρασε στο γιό του Σταύρου,  Στράτο Δρακούλη. Έναν νέο ιδιοκτήτη, με ένα νέο όραμα, να δώσει πρόσβαση σε όλους τους πελάτες του στα καλύτερα κρέατα από όλα τα μέρη της γης προσφέροντας ταυτόχρονα προσωποποιημένη εξυπηρέτηση και υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών.

Μέσα από αυτή την αναζήτηση, ο Στράτος κατάφερε να μεταφέρει το πάθος του, την εκλεπτυσμένη γνώση και τεχνογνωσία του σε όλη την ομάδα του, δημιουργώντας στην πορεία πολύ έμπειρους επαγγελματίες χασάπηδες. Το κοφτερό μυαλό και το ανήσυχο πνεύμα του τον βοήθησαν να προβλέπει τις ανάγκες των πελατών του και να τους προσφέρει γευστικές εμπειρίες και γαστρονομικά ταξίδια που δεν είχαν γνωρίσει μέχρι τότε.

Μερικά από τα καλύτερα προϊόντα κρέατος στον κόσμο όπως το Kobe beef πρωτοεμφανίστηκαν στην ελληνική αγορά με πρωτοβουλία του Στράτου Δρακούλη, ενός επιχειρηματία με διεθνή βραβεία και πιστοποιήσεις στο βιογραφικό του για την άριστη προετοιμασία και διανομή κρεάτων υψηλής ποιότητας με σεβασμό στην όλη διαδικασία διαχείρισης αλλά και προσιτές τιμές. Τα προϊόντα του περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, το θρυλικό Kobe beef από ιαπωνικό μοσχάρι κόμπε και το πιο διάσημο από όλα: Matsusaka beef, για το οποίο η εταιρία Drakoulis κατέχει την αποκλειστικότητα τόσο στην ελληνική όσο και στην ευρωπαϊκή αγορά.

Παντρεύοντας το πάθος του για το κρέας με αυτό για τη μουσική, ο Στράτος Δρακούλης άρχισε να προσφέρει μια γαστρονομική εμπειρία στο κρεοπωλείο της Νέας Σμύρνης, όπου οι πελάτες μπορούσαν να επιλέξουν τα καλύτερα προϊόντα κρέατος από όλο τον κόσμο με τη βοήθεια των επαγγελματιών κρεοπωλών ανάλογα με τις ανάγκες και τις προτιμήσεις τους υπό τους ήχους ηλεκτρονικής μουσικής. Τα υψηλής ποιότητας προϊόντα κρέατος συνέχισαν να προσελκύουν όλο και περισσότερους πελάτες καθημερινά οδηγώντας στη δημιουργία του νέου κρεοπωλείου στη Βούλα. Το όραμά του για την επιχείρηση άρχισε να εξελίσσεται μαζί με τις δυνατότητές του, αδράζοντας ευκαιρίες και ξεπερνώντας όρια που τον έφερναν ολοένα και πιο κοντά στην επιτυχία.

Η ανάγκη των συνεχώς αυξανόμενων πελατών του, να απολαμβάνουν κρέατα υψηλής ποιότητας και πιο premium επιλογές όπως Kobe beef, κρέας Wagyu και Matsusaka με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, οδήγησε στη δημιουργία του πρώτου εστιατορίου που προσέφερε την ξεχωριστή ατμόσφαιρα των κρεοπωλείων σε συνδυασμό με μια ασυναγώνιστη γαστρονομική εμπειρία με την υπογραφή Drakoulis. Αρχικά, στο χαμηλότερο επίπεδο του κρεοπωλείου στη Βούλα και αργότερα στη γειτονιά της Κηφισιάς, αλλά και του Ψυχικού. Σήμερα, με ένα υπερσύγχρονο κρεοπωλεία και τρία πολυτελή εστιατόρια στην Αθήνα στο ενεργητικό της, η εταιρία Drakoulis συνεχίζει να προσφέρει μια κορυφαία γαστρονομική εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη.

Για να διατηρήσει την υψηλή ποιότητα των προϊόντων του, ο Στράτος Δρακούλης συνεχίζει να υπερβαίνει τα όρια αναζητώντας τους καλύτερους συνεργάτες και προμηθευτές κρέατος ανά τον κόσμο, αποτελώντας όχι μόνο πιστοποίηση για ποιοτικό κρέας αλλά και για συνεργασίες με τους premium διεθνείς παραγωγούς κρέατος, που του εμπιστεύονται τα προϊόντα τους. Με στόχο να παρέχει πάντα το καλύτερο κρέας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, η εταιρεία Drakoulis είναι εξοπλισμένη με καινοτόμα μηχανήματα: το κρέας καθαρίζεται, κόβεται με ακρίβεια και συσκευάζεται σε ακριβή βάρη ή ανά κιλό, με βάση την εκάστοτε παραγγελία, ακολουθώντας  τα τελευταία διεθνή πρότυπα και διατηρώντας πάντα τη φρεσκάδα του.