Βαγγέλης Παππάς: Χρόνια Πολλά! Σ’ ευχαριστώ, κορονοϊέ

Καβαλιώτες μοιράζονται με τους αναγνώστες του KAVALA POST σκέψεις, συναισθήματα και στιγμές από την καθημερινότητά τους «μένοντας στο σπίτι»

_25 Μαρτίου 2020_

Μετά από 12ήμερη καραντίνα, αρχίζω να βαραίνω ψυχικά και να λέω στον εαυτό μου «μέχρι εδώ είναι οι αντοχές σου, μεγάλε, άντε γιόρτασε τώρα μόνος με τη γυναίκα σου χωρίς φίλους, παιδιά και εγγόνια…».

Κάτι τέτοιες στιγμές μπορείς να μετρήσεις με ακρίβεια την αξία της υγείας και της ελευθεριας. Το skype δεν σε πηγαίνει κοντά στους συναδέλφους σου. Το face time είναι καθαρή ψευδαίσθηση ότι τα παιδιά σου και τα εγγόνια σου είναι κοντά σου.

Πηγαίνεις και έρχεσαι μέσα στο σπίτι χωρίς νόημα, ανοίγεις και κλείνεις μηχανικά ψυγείο, τηλεόραση, υπολογιστή και οι πληροφορίες μάλλον σε μπερδεύουν, σου μαυρίζουν την ψυχή και σου σπέρνουν τον φόβο…

Το ευτράπελο είναι ότι πολιτικοί που πριν λίγα χρόνια έτρεχαν να προλάβουν την Τρόικα και να κλείσουν τα νοσοκομεία της Χώρας τώρα σε καθησυχάζουν και ο φόβος σου μετατρέπεται σε τρόμο…

Μέσα σε αυτόν τον αχταρμά ενημέρωσης και πληροφορίας, κουράζεσαι, αγανακτείς και πηγαίνεις στο παράθυρο να να ξελαμπικάρεις, αλλά συναντάς την απόλυτη ερημιά. Δεν κυκλοφορεί τίποτε! Μάλλον είμαστε όλοι στα κλουβιά μας σαν τα καναρίνια που τους στερούμε την ελευθερία τους για να διασκεδάζουμε.




«Έλα, το τραπέζι είναι στρωμένο», φωνάζει η γυναίκα μου και εγώ πρέπει να διώξω όλες τις σκέψεις από το μυαλό μου και να το γιορτάσω… με τον κορονοϊό.


Ο Βαγγέλης Παππάς είναι δημοτικός σύμβουλος Καβάλας, επικεφαλής της παράταξης Κοινωνική Αποτελεσματική Παρέμβαση