Γιώργος Ουζούνης: Προετοιμαζόμουν για αυτή την καραντίνα όλη μου τη ζωή!

Καβαλιώτες μοιράζονται με τους αναγνώστες του KAVALA POST σκέψεις, συναισθήματα και στιγμές από την καθημερινότητά τους «μένοντας στο σπίτι»

Είμαι ο Γιώργος Ουζούνης και μάλλον προετοιμαζόμουν για αυτή την καραντίνα όλη μου τη ζωή ?. Η καραντίνα λοιπόν, με βρίσκει στο διαμέρισμα παρέα με την κοπέλα μου· ένα μικρό διαμέρισμα που, σύμφωνα με αυτήν πάντα, «το έχω μετατρέψει σε ένα μικρο Public».

Η καθημερινότητά μου πλέον είναι καφές/PlayStation, μεσημεριανό/PlayStation, καφές/PlayStation, βραδινό/Νetfilx. Λίγο πολύ δηλαδή, ζω το όνειρο!

Δεν σας κρύβω όμως πως καθημερινό μου άγχος είναι η δουλεια, μιας και πριν από λίγους μήνες ξεκίνησα τη δική μου επιχείρηση και, πριν καλά καλά αρχίσει να λειτουργεί, έπρεπε να… κλείσει! Η εργασία όλων βέβαια, καθως και η υγεία των ηλικιωμένων και ιδιαιτέρως των γιαγιάδων μου…

Προσωπικά πιστεύω ότι θα υπάρξει μια επίπονη περίοδος προσαρμογής, αλλά εν τέλει θα επανέλθει η καθημερινότητά μας, ίσως και καλύτερη.

Παρ’ όλα αυτά, προσπαθώ να παραμείνω αισιόδοξος και να δω την καραντίνα ίσως σαν μια τελευταία ευκαιρία τεμπελιάς και ανεμελιάς. Μια μοναδική ευκαιρία να κάνουμε όλοι πράγματα για εμάς, πράγματα για τα οποία, υπό «νορμάλ» συνθήκες, δεν θα είχαμε τον χρόνο, όπως πχ online σεμινάρια, περίεργες συνταγές μαγειρικής ή έστω να περάσουμε απλά λίγο χρόνο με την οικογένειά μας.

Τέλος, θα ήθελα να τονίσω τη σημασία της επικοινωνίας μας με τα άτομα της τρίτης ηλικίας όπου αυτές τις ημέρες είναι δύσκολη για αυτούς τόσο η απομόνωση όσο και η διαχείριση όλων των άσχημων ειδήσεων που μαθαίνουν καθημερινά από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.


Ο Γιώργος Ουζούνης είναι φωτογράφος