Χάρης Παλτόγλου: Να βγούμε όλοι πιο δυνατοί, να ανακαλύψουμε το πραγματικό νόημα της ζωής!

Καβαλιώτες μοιράζονται με τους αναγνώστες του KAVALA POST σκέψεις, συναισθήματα και στιγμές από την καθημερινότητά τους «μένοντας στο σπίτι»

Τον τελευταίο καιρό αυτό που βιώνουμε είναι πρωτόγνωρο, μοναδικό! Μοιάζει σαν να είναι όνειρο αλλά είναι μια καινούργια πραγματικότητα. Ο ιός θερίζει και για πρώτη φορά όλα είναι άδεια, κλειστά, ερειπωμένα, σαν να έφυγαν όλοι.

Τα συναισθήματα στο μυαλό μας, ένα κουβάρι. Εκεί που λες ότι όλα τελειώνουν, νά που έρχεται μία σκέψη θετική και τότε λες, οφείλω να συνεχίσω. Πρέπει να προσφέρω και εγώ, ειδικά αυτή την ώρα, τη δύσκολη. Αυτό που έκανα μέχρι σήμερα, τώρα το έχει ανάγκη ο κόσμος περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Η μόνη μας επικοινωνία, το διαδίκτυο. Έτσι αποφάσισα και δημιούργησα μια κλειστή ομάδα στο Facebook, όπου εκεί έχουν τη δυνατότητα οι μαθητές μου και οικογένειές τους να αθλούνται μαζί μου.

Με τη δική μου παρότρυνση, τα δωμάτια των σπιτιών μετατραπήκαν σε όμορφα γυμναστήρια. Λίγα βάρη, λίγα λάστιχα και μερικές έξυπνες κατασκευές (με απλά πράγματα) έγιναν εξοπλισμός ιδανικός για άσκηση από το σπίτι. Καλέσαμε όλους τους φίλους μας, συγκεντρώσαμε τις παρέες και τους φίλους του αθλήματος. Η ανταπόκριση ήταν πολύ μεγάλη, μας γέμισε χαρά και ευχαρίστηση.

Είχα την ανάγκη να προσφέρω, όπως το έκανα πάντα. Μαζί μου γυμνάστηκαν τα παιδιά, ωστόσο η πρωτοβουλία «παρέσυρε» και τους γονείς τους. Αυτό με συγκίνησε ιδιαίτερα! Άνθρωποι που είχαν να γυμναστούν πάνω από 20 χρόνια, μπήκαν ευχαρίστως στην διαδικασία αυτή. Μια διαδικασία που έγινε καθημερινό ραντεβού και τελικά συνήθεια. Πόση χαρά για μένα! Το «ευχαριστούμε πολύ, δάσκαλε» έγινε η δική μου ανταμοιβή. Μου έδωσε δύναμη να συνεχίσω χωρίς απογοητεύσεις.

Πού θα πάει… ο καιρός θα περάσει. Κατά την άποψή μου, δεν θα είναι ποτέ το ίδιο. Ο κόσμος θα είναι πολύ διαφορετικός. Θα περάσει καιρός για να συνέλθουμε από όλο αυτό. Θα μάθουμε να ζούμε με τον φόβο ότι μπορεί να το ξαναζήσουμε ή κάτι παρόμοιο με αυτό. Αυτός είναι και δικός μου φόβος.

Εύχομαι μετά από όλο αυτό να βγούμε όλοι πιο δυνατοί. Να ανακαλύψουμε το  πραγματικό νόημα της ζωής.


Ο Χάρης Παλτόγλου είναι προπονητής Tae Kwon Do