Μάκης Βιτανόπουλος: Η σιωπή της νύχτας μού θυμίζει την κανονική ζωή

Καβαλιώτες μοιράζονται με τους αναγνώστες του KAVALA POST σκέψεις, συναισθήματα και στιγμές από την καθημερινότητά τους «μένοντας στο σπίτι»

Από μικρός ένιωθα να με ελκύει η ησυχία της νύχτας. Τότε που ήμασταν παιδιά και διψούσαμε να βιώσουμε τη φοιτητική ζωή. Το διάβασμα τη νύχτα έκανε όλο αυτό το εγχείρημα πιο ελκυστικό.

Η ησυχία. Θαρρείς και μπορούσες να ακούσεις τις σκέψεις σου. Θαρρείς και σου δινόταν επιτέλους η δυνατότητα να μιλήσεις με τον εαυτό σου χωρίς όχληση.

Και φτάσαμε απότομα στο σήμερα. Όπως το σήμερα ήρθε τόσο απότομα στις ζωές μας.

Η καραντίνα και ο φόβος για το άγνωστο μάς έβαλε για το καλό μας όλους στην ασφάλεια του σπιτιού μας. Τώρα τα πάντα εκεί έξω θέλουν προσοχή. Και μας το λένε συνέχεια, για το καλό μας.

Η καθημερινότητα πλέον όχι μόνο του Έλληνα, αλλά σχεδόν όλου του κόσμου, είναι στραμμένη στην υπερπληροφόρηση για την άγνωστη απειλή. Συνομωσιολογίες, μεγάλα λόγια, μικροί καθημερινοί ήρωες, δακρύβρεχτα ρεπορτάζ, φόβος, τρόμος, ελπίδα, θόρυβος.

Θόρυβος. Αυτή είναι η μυστική μου λέξη. Αυτή είναι η λέξη που συνώνυμό της έχει την κανονικότητα. Όπου υπάρχει θόρυβος, υπάρχει ζωή.

Η ώρα είναι 4 το πρωί. Τον θόρυβο τον νίκησε η ησυχία. Η ηρεμία. Αλλά έτσι ήταν πάντα. Τέτοια ώρα, πάντα όλα ήταν ήσυχα στην γειτονιά μου. Και παραμένουν ήσυχα.

Η ώρα είναι 4 το πρωί. Και όλα εκεί έξω μου φαίνονται φυσιολογικά. Σαν να μην έχει αλλάξει τίποτα. Σαν να κοιμάται και η απειλή μαζί με τους ανθρώπους.

Η νύχτα, λοιπόν. Η νύχτα είναι αυτή που συνεχίζει απλόχερα να μου προσφέρει την κανονικότητα που θέλω και πάλι στη ζωή μου.


Ο Μάκης Βιτανόπουλος δηλώνει MAC Shinobi. Δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην πόλη της Καβάλας στο service Apple προϊόντων. Παράλληλα, παρέχει τεχνική υποστήριξη ως εξωτερικός συνεργάτης στον Δήμο Καβάλας