Γιάννης Χατζηεμμανουήλ: Ίχνη του χθες με το βλέμμα στο αύριο

Καβαλιώτες μοιράζονται με τους αναγνώστες του KAVALA POST σκέψεις, συναισθήματα και στιγμές από την καθημερινότητά τους «μένοντας στο σπίτι»

Στιγμές δύσκολες… στιγμές που θυμίζουν Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο! Ρεπορτάζ που έρχονται από άλλες χώρες και κυρίως από την Ιταλία, ξυπνούν εφιάλτες που όλοι θέλουμε να ξεχάσουμε…

Παράλληλα, το καθήκον μας: πρέπει να ενημερώνουμε ψύχραιμα τους πολίτες, μαζί με τους ειδικούς να λύνουμε όλες τις απορίες, κρατώντας την ανθρωπιά μας, διότι όλα δεν ειναι νούμερα στατιστικής, η κάθε ζωή έχει ανεκτίμητη αξία!

Πριν από αρκετά χρόνια ρώτησα έναν κυβερνητικό αξιωματούχο, γιατί έγινε η αγορά ενός ακριβού ιατρικού μηχανήματος και πότε θα γίνει η απόσβεση… Η απάντησή του ήταν ΑΜΕΣΗ: Μόλις σώσει την πρώτη ζωή!!! Πόσο επίκαιρο σήμερα που αναζητούμε φάρμακο-εμβόλιο, μια λύση ΆΜΕΣΗ!

Καραντίνα στο σπίτι: Έφτασε η ώρα να κάνουμε μια πρώτη σύνδεση μέσω Skype με το στούντιο…

Ώρα πλέον για χαλάρωση και τακτοποίηση των αρχείων μας στο γραφείο. Σπάνια θα βρούμε τέτοια μεγάλη ευκαιρία.

Πρώτα όμως θα πάρουμε την άδεια από την κυρία…

Πάντα υπό αυστηρή επιτήρηση! Αλήθεια, έξω τα αδέσποτα τι κάνουν; Όλοι πρέπει να βοηθήσουμε, γιατί περνάνε δύσκολα.

Βουτιά στο χθες

Η πρώτη φωτογραφία, ξενοδοχείο Ωκεανίς, Εκλογές, Απρίλιος 1990, τέλη Μαρτίου σαν σήμερα, μας καλεί για συνέντευξη ο πρόεδρος της ΔΗΑΝΑ Κωστής Στεφανόπουλος. Διακρίνονται από αριστερά: Μένη Σκαμνιώτου (Εβδόμη), Κώστας Τσίγκας (διευθυντής Ράδιο Άλφα), Γιάννης Χατζηεμμανουήλ (Εφημερίδα ΚΑΒΑΛΑ), Γιώργος Γανίτης (ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ) και πίσω ο Τάκης Τουλκίδης (ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ) πιάνει το κεφάλι του.

Ίδιο έτος, συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του ερασιτέχνη ΑΟΚ (απέναντι από το ΙΚΑ): Πρόεδρος ο Μίμης Χριστοφιλογιάννης, όρθιος ο Σταύρος Υφαντίδης. Από αριστερά: Λευτέρης Γιαρλέλης, Ρένα Πανταζόγλου, Γιάννης Χατζηεμμανουήλ, απέναντι: Στέλιος Πασχαλίδης και με το ποτήρι στο χέρι ο Κώστας Παπακοσμάς.

Η Γεωθερμία απασχολεί αρκετά χρόνια τον νομό Καβάλας. Έτσι, αρχές της δεκαετίας του ’ 90 με ενα μικρό λεωφορείο ξεκινάμε για ρεπορτάζ! Από δεξιά: Σούζυ Καζαντζίδου, Νίκος Γενικόπουλος, Μάκης Κακουσόγλου, Κώστας Παπακοσμάς και Γιάννης Χατζηεμμανουήλ.

Η δημοσιογραφική οικογένεια όμως, είχε και γάμους. Στο ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΕΚΑ παντρεύεται ο αδελφός του Κώστα Φιλίδη. Σε αυτήν τη φωτό συνομιλεί με τους Θόδωρο Ασβεστά και Γιάννη Χατζηεμμανουήλ. Δίπλα, ο Θοδωρής Καμάριας που έφυγε νωρίς…

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη (στη Μεγάλη Λέσχη τότε) ήταν κάποτε ο τόπος της ετήσιας γιορτής των δημοσιογραφών… Επίσημος καλεσμένος ο Σταύρος Δούβης, μαζί και ο Δραμινός διαιτητής Γιώτης Μπακάλης.

Σταματάω στα… πρόσφατα. Ξενοδοχείο King George στην Αθήνα, 2005, εκδήλωση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ. Μέλη του επιτελείου του Περιφερειάρχη Μιχάλη Αγγελόπουλου μαζί με τον Νίκο Χατζηνικολάου. Από δεξιά: Γιάννης Ποσταντζόγλου, Στελλα Σπανού, Δημήτρης Πέτροβιτς και Γιάννης Χατζηεμμανουήλ.

Το ταξίδι στο χθες είναι μεγάλο και ατελείωτο μέχρι τα ξημερώματα. Ελπίζω να μην έχω πολλές φορές την ευκαιρία να κάνω αντίστοιχες βουτιές στο παρελθόν…

Ομολογώ ότι το KAVALA POST μάς έδωσε μια εξαιρετική ιδέα, ώστε όλοι μαζί να συγκεντρώσουμε αρχεία για ένα λεύκωμα με τίτλο «Σελίδες από τον τοπικό Τύπο»!


Ο Γιάννης Χατζηεμμανουήλ είναι δημοσιογράφος