Παύλος Σταυρόπουλος: 1, 2…

Καβαλιώτες μοιράζονται με τους αναγνώστες του KAVALA POST σκέψεις, συναισθήματα και στιγμές από την καθημερινότητά τους «μένοντας στο σπίτι»

Πρώτη μέρα εφαρμογής της ελεγχόμενης κυκλοφορίας. Δυο βδομάδες τώρα εφαρμόζω πρόγραμμα άσκησης σε εξωτερικό χώρο. Τρέχω. Χθες, με το που έφτασα στο γήπεδο, πόνεσε το γόνατό μου και γύρισα σπίτι. Μαθαίνοντας για τον επικείμενο «περιορισμό», ξαναβγήκα γρήγορα για τρέξιμο. Αυτήν τη φορά με επιτυχία.

Είναι το μόνο που με συνδέει με την προηγούμενη ρουτίνα μου. Έχω κίνητρο. Ανεβάζει και τα επίπεδα της σεροτονίνης! Που δεν είναι χειρότερα από εκείνα των ημερών στην Αθήνα. Προς το παρόν…

Μετά την προπόνηση, άκουσα το διάγγελμα του πρωθυπουργού. Επιτρέπεται το τρέξιμο. Χάρηκα. «Μεθαύριο, θα στείλω το πρώτο μου SMS!»

Δεύτερη μέρα εφαρμογής της ελεγχόμενης κυκλοφορίας.

Το έστειλα. Για να παραλάβω το δέμα ενός συγγενικού μου προσώπου, τελικά. Τέσσερα-Κενό-Παύλος-Κενό-Βενιζέλου-Κενό-Καβάλα.

Επόμενος σταθμός, το φαρμακείο. «Μια μάσκα.», παρακαλώ. Λίγοι περπατούν στον δρόμο. Μία ευγενική κυρία στο ATM: «Tαμιευτηρίου ή όψεως;», με ρωτάει. Άλλοι δύο σπεύδουν να τη βοηθήσουν. Εξ αποστάσεως, φυσικά. Πολύ πιο μακριά, δύο F-16 περνούν από πάνω μας σε χαμηλό ύψος. «Κάνουν πρόβα για την παρέλαση», ξεχνιέμαι. «Για να μας ανεβάσουν το ηθικό», μου λέει μετά από πολλή σκέψη ένας κύριος.

Επιστρέφω στο σπίτι. Πλησιάζει η ώρα για το πολυπόθητο τρέξιμο! Ανοίγω τη μικρή σακούλα να τακτοποιήσω τη μάσκα. «Είναι πέντε μέσα»!


O Παύλος Σταυρόπουλος είναι ηθοποιός και εμψυχωτής θεατρικής αγωγής