Νίκος Βουγιούκας: Τελικά, τα «μικρά» αποτελούν την ουσιαστική ευτυχία

Καβαλιώτες μοιράζονται με τους αναγνώστες του KAVALA POST σκέψεις, συναισθήματα και στιγμές από την καθημερινότητά τους «μένοντας στο σπίτι»

Αγαπημένο μου ημερολόγιο,
τις τελευταίες ημέρες περνάω κάτι πρωτόγνωρο… ποτέ μου δεν το είχα φανταστεί… Καλούμαι να παραμείνω στο σπίτι για ένα μεγάλο διάστημα ημερών. Πώς να το αντιμετωπίσω; Πώς ένας άνθρωπος ανήσυχος και δραστήριος σαν εμένα, που απεχθάνεται τη ρουτίνα, να ζήσει μέσα στο σπίτι του;

Σαν να μην φτάνει όλο αυτό, καλούμαι να αντιμετωπίσω τις εσωτερικές ανησυχίες σχετικά με τα προβλήματα οικονομικής φύσεως που προέκυψαν σχεδόν σε όλους από το φαινόμενο του Covid-19 καθώς επίσης και την απογοήτευση για όλα εκείνα τα σχέδια που έκανα και αναβλήθηκαν.

Παρόλα αυτά, ό,τι κακό και αν μας συμβαίνει, πάντα μπορούμε να επιλέξουμε μια διαφορετική, φωτεινή οπτική γι’ αυτό. Έτσι θα αντιμετωπίζεις τη θλίψη σου και κάθε σου ανησυχία, θα εξελίσσεσαι και, στο τέλος θα βγαίνεις νικητής.

Αποφασίζοντας να το δω θετικά, κατάλαβα ότι υπάρχει κάτι πολύ χρήσιμο που αποκομίζουμε από αυτή την εμπειρία. Κερδίζουμε «ποιοτικό χρόνο». Χρόνο από αυτόν που σίγουρα δεν είχαμε άπλετο έως τώρα και αναζητούσαμε απεγνωσμένα μερικές φορές…

Χρόνο από αυτόν που περνάς με την οικογένειά σου και σε αναζωογονεί εσωτερικά.

Χρόνο από αυτόν που σε βοηθάει να καταλάβεις τι είναι πραγματικά σημαντικό και τι ασήμαντο.

Χρόνο από αυτόν που σου επιτρέπει να είσαι δίπλα στη μητέρα σου που πάσχει από καρκίνο του μαστού για να της υπενθυμίζεις πόσο δυνατή είναι.

Χρόνο από αυτόν που σε βοηθάει να αντιληφθείς ότι τελικά τα «μικρά» αποτελούν για εσένα την ουσιαστική ευτυχία.

Χρόνο για να διαβάσεις ένα βιβλίο που ίσως σε βοηθήσει να γίνεις καλύτερος άνθρωπος.

Χρόνο που θα σου δώσει την ευκαιρία να σκεφτείς για να λύσεις τον μεγάλο σου προβληματισμό. Ίσως και χρόνο για να τηλεφωνήσεις στην πρώην φίλη σου που έχετε χαθεί τον τελευταίο καιρό.

Α, μην ξεχάσω φυσικά και τον χρόνο για να σχεδιάσεις τους επόμενους στόχους…

Άρα λοιπόν, παρά τις δυσκολίες δεν το βάζω κάτω. Παραμένω σπίτι διότι σέβομαι τις ευπαθείς ομάδες, είμαι ασφαλής και θέλω να τελειώσει σύντομα αυτή η μάχη.


Ο Νίκος Βουγιούκας είναι φοιτητής Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και συντονιστής στην εθελοντική ομάδα νέων Action Team