Ανδρέας Καραγιώργης: Ημέρες περισυλλογής

Καβαλιώτες μοιράζονται με τους αναγνώστες του KAVALA POST σκέψεις, συναισθήματα και στιγμές από την καθημερινότητά τους «μένοντας στο σπίτι»

Ποιος θα περίμενε μέσα σε έναν μήνα, τον τελευταίο εννοώ, να αλλάξει τόσο πολύ η ζωή μας… Μέσα στην καθημερινότητά μας, ο χρόνος κυλούσε με σκέψεις επίτευξης των στόχων που όλοι μας είχαμε, προσπαθώντας να κάνουμε όσα δυνατόν περισσότερα, για να είμαστε «ευτυχισμένοι».

Και νά που ξαφνικά ένα πρωί, η σκληρή πραγματικότητα μάς ξυπνά σε έναν άλλο κόσμο. Αυτό των περίεργων αλλαγών, της απομόνωσης, του φόβου, της πανδημίας, των εξωτερικών κινδύνων, της διαφαινόμενης φτωχοποίησης, της εικόνας των νεκρών πόλεων. Μένουμε σπίτια μας, αποφεύγοντας τον αόρατο εχθρό…

Ημέρες περισυλλογής… Είναι ώρα να κάνουμε πράγματα που δεν είχαμε χρόνο να κάνουμε! Ή που παραμελούσαμε να κάνουμε…

Να είμαστε με την οικογένειά μας, με τα παιδιά μας, να χαρούμε το σπίτι μας, να διαβάσουμε, να μιλήσουμε… Πράγματα που τα αφήναμε πίσω στο όνομα της  εικονικής πραγματικότητας του χθες. Παρέα με τα παιδιά  παίζοντας επιτραπέζια παιχνίδια, συζητώντας, ακούγοντας τις σκέψεις τους… αλήθεια πόσα χρόνια είχα να τα ζήσω όλα αυτά!

Απλές καθημερινές χαρές… το να φροντίζω τον κήπο, να διαβάζω, να ακούω την αγαπημένη μου ιταλική μουσική σκαλίζοντας αναμνήσεις, κάνοντας απολογισμό των πεπραγμένων τόσων χρόνων…

Καιρός να ζυγίσουμε τα σωστά ή τα λάθη κάτω από το βάρος της σκέψης και  αναλογιζόμενοι αυτό που εδώ και μέρες βιώνουμε και αυτό που τόσες μέρες βλέπουμε! Την τραγωδία της αγαπημένης μου Ιταλίας!

Στη ζωή έχουν τελικά αξία τα μικρά, απλά, καθημερινά πράγματα! Μετανιώνω για πολλά!  Για το μόνο που δεν μετανιώνω είναι οι στιγμές… Στιγμές αγάπης που έζησα, στιγμές έντονων συναισθημάτων που θα συνεχίσω να διεκδικώ από ανθρώπους που ήταν ή είναι δίπλα μου.

Κλείνοντας τις σκέψεις μου από την εμπειρία αυτής της περιόδου, θα ήθελα να περάσω το μήνυμα πως αξίζει να διεκδικούμε στη ζωή αξίες και δικαιώματα που τα έχουμε με αγώνες κερδίσει, μια και βλέπω ξεκάθαρα μπροστά μου να έρχονται σαρωτικές αλλαγές στη ζωή μας…

Επενδύστε, διεκδικήστε, κερδίστε και κρατήστε δίπλα σας ανθρώπους που εσείς θα επιλέξετε, μια και η αγάπη τους θα είναι οδηγός στα επόμενα βήματά σας.


Ο Ανδρέας Καραγιώργης είναι ιδιοκτήτης Φροντιστηρίου Ξένων Γλωσσών και περιφερειακός σύμβουλος Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης