Άννα Πολυμέρου: Και ξαφνικά, όλα αποκτούν αξία!

Καβαλιώτες μοιράζονται με τους αναγνώστες του KAVALA POST σκέψεις, συναισθήματα και στιγμές από την καθημερινότητά τους «μένοντας στο σπίτι»

Ανησυχία, ανασφάλεια, προβληματισμός, τα πρώτα μου συναισθήματα για την εξέλιξη της πανδημίας και μια αβεβαιότητα για το αύριο το δικό μας, των παιδιών μας, του πλανήτη. Ξαφνικά, η απαιτητική εργασιακή και οικογενειακή μου καθημερινότητα και το τρέξιμο να προλάβω τον χρόνο, σταμάτησαν.

Με το κλείσιμο των σχολείων και των πανεπιστημίων, ένιωσα ασφαλής, πρώτα για τα παιδιά μου. Όλοι μαζί στο σπίτι να αντιμετωπίσουμε κάθε πιθανό ενδεχόμενο.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ! Δύο λέξεις που με βρήκαν σύμφωνη από την πρώτη στιγμή έχοντας πίστη στην επιστημονική κοινότητα. Ομολογώ ότι οι 2-3 πρώτες μέρες ήταν τραγελαφικές για όλους μας. Πώς να προσαρμοστείς σε μια άλλη πραγματικότητα;

Αφού μετέφερα την εργασία μου στο σπίτι με διαδικτυακές πλέον συνεδρίες, η καθημερινότητά μου απέκτησε άλλους ρυθμούς, ίσως πιο ανθρώπινους. Περισσότερος χρόνος με τους δικούς μου ανθρώπους, οικογενειακά γεύματα, συζητήσεις, γέλια αλλά και εντάσεις – η έννοια της στενής  οικογενειακής ζωής που την είχαμε ξεχάσει μέσα στους έντονους ρυθμούς της ζωής μας.

Διαπίστωσα με μεγάλη μου έκπληξη ότι είχα πολύ καιρό να κάνω χαλαρές κουβεντούλες με τους δικούς μου, έναν  περίπατο στη θάλασσα, να δω μια ταινία, να βγάλω βόλτα τη Ρέα (την παιχνιδιάρα σκυλίτσα μας) χωρίς το άγχος του χρόνου, ακόμη και να τηλεφωνηθώ με φίλες και αγαπημένα μου πρόσωπα! Όλα γίνονταν βιαστικά και προγραμματισμένα, σχεδόν με ρομποτική ακρίβεια.

Αναρωτιέμαι συνεχώς αν αυτή η συγκυρία έγινε για να μου (μας) θυμίσει τις απλές, πολύτιμες αξίες της ζωής!

12η μέρα εγκλεισμού στο σπίτι! Με ενοχλεί, δεν το κρύβω,αυτή η στέρηση της ελευθερίας, η στέρηση να επισκεφτώ τους γονείς μου, η στέρηση να βρεθώ με την παρεούλα μου, η στέρηση να είμαι δίπλα στους συνεργάτες μου.

Αλλά θεωρώ ότι ο σκοπός είναι ιερός – να σπάσουμε την αλυσίδα της πανδημίας, να έχουμε τις λιγότερες δυνατές απώλειες σε έναν άγνωστο πόλεμο και να διαφυλάξουμε τον πλούτο μας, την υγεία μας.

Άλλωστε, κανείς δεν μας στέρησε τα ταξίδια του μυαλού μας! Εκεί, βρίσκω τις ισορροπίες μου στις δύσκολες στιγμές της μέρας μου. Ονειρεύομαι και ταξιδεύω!

Σύντομα θα  επανέλθω στην κανονικότητά μου, θα  επανέλθουμε στην κανονικότητά μας,  πιστεύω πιο σοφοί και πιο ώριμοι απέναντι στη ζωή, απέναντι στον χρόνο, απέναντι στον εαυτό μας!

Μια παύση και μια επανεκκίνηση για να δούμε τη ζωή με άλλο μάτι!

«Η ισχύς εν τη ενώσει», η δύναμη του ΕΜΕΙΣ θα μας αναδείξει τελικά νικητές.


Η Άννα Πολυμέρου είναι διαιτολόγος-διατροφολόγος