Χριστόφορος Παπαϊωάννου: Ο αόρατος εχθρός

Καβαλιώτες μοιράζονται με τους αναγνώστες του KAVALA POST σκέψεις, συναισθήματα και στιγμές από την καθημερινότητά τους «μένοντας στο σπίτι»

Ακόμη μία μέρα στο σπίτι έγκλειστος με την οικογένειά μου… Άδειοι οι δρόμοι, περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας και αλλαγή πλάνων στα οικογενειακά και επαγγελματικά σχέδια. Η κάθε αλλαγή, αναπόφευκτη· για το καλό όλων μας.

Καθημερινά περιμένω στις 18:00 το δελτίο για τις όποιες εξελίξεις, θετικές ή αρνητικές, σχετικά με τον εχθρό, τον αόρατο εχθρό Covid-19! Στο υπόλοιπο της ημέρας, ο άπλετος χρόνος μου «γεμίζει» με πολύ παιχνίδι και δραστηριότητες με τον γιο μου Γιάννη (10 μηνών), με διαχρονικά ηλεκτρονικά και επιτραπέζια παιχνίδια και νόστιμο φαγητό.

Αρχές της προηγούμενης 10ετίας ξεκίνησε για τη χώρα μας μια οικονομική κρίση που κανείς μας δεν φαντάστηκε το τι θα βιώσουμε και πόσο θα κρατήσει. Τώρα, στις αρχές της νέας 10ετίας που δειλά δειλά κοιτούσαμε με αισιοδοξία, έρχεται ο αόρατος εχθρός Covid-19, ένα άλλο πλήγμα στις ζωές μας… Πλέον σε παγκόσμια κλίμακα που ακόμη δεν μπορούμε να συλλάβουμε ούτε πόσο θα κρατήσει ούτε τις συνέπειες που θα υποστούμε όλοι μας!!!

(Προ)βλέπω ο δρόμος να είναι μακρύς και δύσκολος για να ξεκινήσουμε πάλι την καθημερινότητά μας. Μία καθημερινότητα που θα σηματοδοτείται από πολλές αλλαγές σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. Το καθετί νέο μπορεί να μας τρομάζει, αλλά οι αλλαγές στην ζωή μας ήδη υπάρχουν.

Η τεχνολογία εισχώρησε στην καθημερινότητά μας σε υπερθετικό βαθμό μέσω των Social Media και video-κλήσεις για να κρατάμε επαφή με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Άνθρωποι που δεν ήταν τόσο εξοικειωμένοι με διάφορες εφαρμογές στο κινητό τους, τώρα είναι πλήρως ενημερωμένοι και «οπλισμένοι» για να έχουν δίαυλο επικοινωνίας με τον υπόλοιπο κόσμο!

Είναι επιβεβλημένο και είμαστε υποχρεωμένοι να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα που υπάρχουν και στις εξελίξεις που τρέχουν σε παγκόσμιο επίπεδο, για τα παιδιά μας, τους γονείς μας, τους φίλους μας και για εμάς τους ίδιους!

Μένουμε πιστοί στις οδηγίες των ειδικών… ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!!!


Ο Χριστόφορος Παπαϊωάννου είναι έμπορος [Πλακάκια-Είδη Υγιεινής-Υδραυλικά-Θέρμανση Παπαϊωάννου]