Τέρυ Πεξαρά: Ποιοτικός χρόνος… αυτό είναι το ζητούμενο

Καβαλιώτες μοιράζονται με τους αναγνώστες του KAVALA POST σκέψεις, συναισθήματα και στιγμές από την καθημερινότητά τους «μένοντας στο σπίτι»

Πώς βιώνει άραγε την καραντίνα μία γυναίκα εργαζόμενη, μητέρα και σύντροφος; Αλήθεια, ποτέ δεν περίμενα ότι θα βρεθώ αντιμέτωπη με καταστάσεις εκτός προγράμματος. Βλέπετε, είμαι άνθρωπος που λειτουργεί βάσει προγράμματος και δύσκολα παρεκκλίνει από αυτό. Αν κάποιος μου έλεγε πριν λίγο καιρό ότι θα είμαι στο σπίτι αντί να υλοποιώ τα όσα είχα προγραμματίσει και να τρέχω να προλάβω τον χρόνο, τις υποχρεώσεις της μονάκριβής μου και της οικογένειάς μου, θα του έλεγα ότι τρελάθηκε.

Και όμως, κοίτα πώς τα φέρνει η ζωή! Είμαι στο σπίτι και το απολαμβάνω… Απολαμβάνω τη χαρά του να περνάω χρόνο ποιοτικό με την κόρη μου, απολαμβάνω να εργάζομαι με το ίδιο πάθος από το σπίτι. Περιγράφω μέσω φωτογραφιών στην κόρη μου σημαντικές στιγμές της ζωής μου, της μιλάω για ανθρώπους που έχουν καθορίσει αυτό που είμαι σήμερα. Αναπολώ και επικοινωνώ με όσους, λόγω έλλειψης χρόνου, έχουμε χαθεί. Υπόσχομαι στον εαυτό μου ότι δεν θα επιτρέψω να συμβεί ξανά αυτό. Κάθε μέρα επιτρέπω στον εαυτό μου να εκτιμήσει αυτά που μέχρι χτες θεωρούσα δεδομένα.

Και όμως, τίποτα από όσα ήξερα μέχρι χτες δεν ισχύει…

Ακούω πολύ μουσική, διαβάζω βιβλία –όχι μόνο παιδικά πλέον–, γυμνάζομαι καθημερινά, παρακολουθώ ταινίες, θεατρικές παραστάσεις και καραγκιόζη με την οικογένειά μου. Κάνουμε επαναλήψεις στα μαθήματα. Ναι, αλήθεια νιώθω διαφορετικά. Θυμήθηκα πώς είναι να είσαι άνθρωπος, πώς είναι να μην τρέχεις όλη μέρα πανικόβλητος να τα προλάβεις όλα, να είσαι σε όλα συνεπής και σωστός.

Ποιοτικός χρόνος… αυτό είναι το ζητούμενο. Ποιοτικός χρόνος χωρίς άγχος… Μεγάλη υπόθεση…. Αυτό που μου λείπει όμως πάρα πολύ είναι η προσωπική επαφή και αλληλεπίδραση με τους ανθρώπους που αγαπώ. Με όλους εκείνους που είναι σημαντικοί για μένα.  Θα περάσει όμως, και θα βρεθούμε ξανά από κοντά για όλα εκείνα που μας αρέσει να κάνουμε μαζί….

Για όσο χρονικό διάστημα διαρκέσει η καραντίνα, λέω πως θα την απολαύσω. Και είμαι σίγουρη πως θα βγούμε όλοι νικητές και ως χώρα και ως άνθρωποι.


Η Τέρυ Πεξαρά είναι κοινωνική λειτουργός, στέλεχος της  Διεύθυνσης Προγραμματισμού, Ανάπτυξης & Ψηφιακών Υπηρεσιών του Δήμου Καβάλας