Αναστασία Κεχαγιά: Αφυπνισμός εν μέσω καραντίνας

Καβαλιώτες μοιράζονται με τους αναγνώστες του KAVALA POST σκέψεις, συναισθήματα και στιγμές από την καθημερινότητά τους «μένοντας στο σπίτι»

Αναμφισβήτητα οι μέρες που διανύουμε θεωρούνται και είναι εξαιρετικά δύσκολες. Σίγουρα η εμφάνιση μιας επιδημίας τούς περισσότερους τούς βρίσκει απροετοίμαστους. Απροετοίμαστους σε πολλούς τομείς με κυρίαρχο αυτόν της ψυχολογίας.

Η οπτική της καραντίνας και του εγκλεισμού επηρεάζει την ψυχολογία μας. Για κανέναν δεν είναι εύκολο να συμβιβαστεί τόσο γρήγορα και ομαλά με αυτή την άγνωστη μέχρι τώρα κατάσταση.

Η παρατεταμένη παραμονή στο σπίτι, όπως και η προσπάθεια υιοθέτησης ενός νέου τρόπου ζωής είναι αναμφίβολα μια νέα πρόκληση την οποία καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Μέσα στη δύσκολή περίοδο που περνάμε υπάρχει ένα ελπιδοφόρο κομμάτι: αυτό του αφυπνισμού… Μπορεί σωματικά να μην είσαι ελευθερος αλλά εξακολουθείς να έχεις την πνευματική ελευθερία. Να σκέφτεσαι… να ονειρεύσαι!

Ας αναλογιστεί ο καθένας μας τι έκανε στο παρελθόν, τι θα θέλει να κάνει και τι να αλλάξει στο μέλλον. Η παραίτηση από κάθε μορφής δραστηριότητα δεν είναι λύση. Απασχολούμε τους εαυτούς μας θέτοντας νέους στόχους, όπως η άθληση, το διάβασμα, η μουσική.

Με αυτό τον τρόπο δίνουμε κίνητρα στον εαυτό μας ώστε να εκπαιδεύεται ο εγκέφαλός μας σε νέα μοτίβα μάθησης και συμπεριφοράς.

Αυτό θα μας βοηθήσει να ανταμειφθούμε με το σημαντικότερο βραβείο: το βραβείο να παραμείνουμε υγιείς αλλά και να εκτιμήσουμε την αξία της ανθρώπινης ζωής…


Η Αναστασία Κεχαγιά είναι κοινωνική λειτουργός