Σταύρος Καϊτατζής: Ας μείνουμε υγιείς, για να έχουμε την ευκαιρία να αντιμετωπίσουμε το «δύσκολο μετά»

Καβαλιώτες μοιράζονται με τους αναγνώστες του KAVALA POST σκέψεις, συναισθήματα και στιγμές από την καθημερινότητά τους «μένοντας στο σπίτι»

Ξαφνικά, ένας νέος (υ)ιός ήρθε απρόσκλητος στη ζωή μας! Ομολογώ ότι στην αρχή ήταν ένα ΣΟΚ, αφού τα μέτρα –έστω και προσωρινά (;)– είναι πρωτόγνωρα. Το «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ». Δυο μόνον λέξεις, μια απλή φράση, αλλά με πολλές συνέπειες. Και ξαφνικά τι; Το σπίτι από κάστρο, φυλακή!!!

Η είδηση της προσωρινής αναστολής της λειτουργίας των δικαστηρίων, οφείλω να πω ότι ξύπνησε άσχημες αναμνήσεις από τις πολύμηνες αποχές ημών των δικηγόρων. Οι σκέψεις πολλές, τα συναισθήματα ανάμικτα και ο προβληματισμός έντονος.

Παρ’ όλα αυτά, συμμορφούμενος συνειδητά στις εντολές της Πολιτείας, εσωκλείστηκα με την οικογένειά μου, αναλαμβάνοντας την ατομική μου ευθύνη (βλ. κατά τις γνωστές δηλώσεις των πολιτικών μας!!!), μελετώντας πλέον στο γραφείο του σπιτιού μου.

Από την άλλη πλευρά, την αναγκαστική ανάπαυλα οφείλω να πω ότι την είχα περισσότερο ανάγκη απ’ ό,τι φανταζόμουν («ουδέν κακόν αμιγές καλού»). Επιτέλους, όλη η οικογένεια μαζί, τρώει σε καθημερινή βάση μεσημεριανό στο σπίτι! Παρά το ελεύθερο του ωραρίου, οι συνήθειες δεν αλλάζουν.

Έτσι, συνεχίζει να υπάρχει νωρίς εγερτήριο, αμέσως καφές και διαδικτυακή ειδησεογραφική ενημέρωση. Ακολουθεί πρωινό με την οικογένεια, χαλαρές στιγμές με τα παιδιά και κατά τις 10:30 π.μ. διάβασμα για όλους, μικρούς και μεγάλους. Ακολουθεί, αγώνας δρόμου με το e-class και το e-me και πολλή-πολλή υπομονή…

Παράλληλα, ξεκινά και η επικοινωνία με πελάτες και φίλους (χωρίς μάσκες και… αντισηπτικά!) με τη βοήθεια των διαδικτυακών εφαρμογών. Ακόμη και σε κατάσταση κατ’ οίκον περιορισμού, η ζωή όχι μόνον δεν σταματά, αλλά μας υποχρεώνει να την ακολουθούμε ευλαβικά.

Το βραδάκι, τα πράγματα κινούνται αρκετά χαλαρά. Παίζουμε με τα παιδιά επιτραπέζια παιχνίδια όπου οι μάχες με τους τρεις έφηβους μας, είναι ανελέητες (SOS!!!). Αργότερα, ταινίες, σνακ και καναπές…

Κάπως έτσι τελειώνει η μέρα, κάθε μέρα.

Ας μη γελιόμαστε. Δεν είναι εύκολο. Για πολλούς μάλιστα και το μετά θα είναι ακόμη πιο δύσκολο. Τουλάχιστον ας μείνουμε υγιείς ώστε να έχουμε την ευκαιρία να αντιμετωπίσουμε το «δύσκολο μετά».

Εις το επανιδείν.


Ο Σταύρος Καϊτατζής είναι δικηγόρος