Κώστας Σωτηρέλης: Να δείξουμε ότι μπορούμε να παραμερίσουμε τα «θέλω» μας για το κοινωνικό καλό

Καβαλιώτες μοιράζονται με τους αναγνώστες του KAVALA POST σκέψεις, συναισθήματα και στιγμές από την καθημερινότητά τους «μένοντας στο σπίτι»

Όταν λίγους μήνες πριν, στην τελευταία μου εκπομπή για το 2019, ζητούσα από τους ακροατές τις ευχές τους για τη χρονιά που έρχεται, η πλειοψηφία τους είχε τη σιγουριά ότι το 2020 θα ήταν απλά καλύτερο. Διανύοντας ήδη σχεδόν το ένα τέταρτο αυτής της χρονιάς, οι προσδοκίες έχουν διαψευστεί…

Ζούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση και το μόνο σίγουρο είναι ότι πρέπει να βγούμε από αυτή περισσότερο δυνατοί. Να δείξουμε ότι μπορούμε να παραμερίσουμε τα «θέλω» μας για το κοινωνικό καλό. Για να τελειώσει γρήγορα όλο αυτό και να επανέλθει σιγά-σιγά η ζωή μας στους γνωστούς της ρυθμούς.

Η καραντίνα σημαίνει και ρουτίνα αλλά έχει και τα καλά της.

Προσωπικά, έχω πιο πολύ χρόνο να απολαύσω την ηρεμία του σπιτιού, να συζητήσω με τη γυναίκα μου για όσα συμβαίνουν γύρω μας, να γυμναστώ περισσότερο και να δουλέψω σε διαφορετικές συνθήκες κάνοντας πλέον καθημερινά εκπομπή από το σπίτι.

Το ραδιόφωνο παραμένει το πιο αξιόπιστο Μέσο ψυχαγωγίας και ειδικά τώρα που η καθημερινότητά έχει γόνει μονότονη και αγχωτική λόγω της πανδημίας.

Οι μουσικές εκπομπές είναι ένας τρόπος διαφυγής από τον βομβαρδισμό άσχημων ειδήσεων. Νιώθω τυχερός που μπορώ να ψυχαγωγώ τον κόσμο σε στιγμές τόσο δύσκολες, όταν όλες οι άλλες μορφές διασκέδασης έχουν τόσο πολύ περιοριστεί.

Με τη σκέψη στην επόμενη μέρα που δεν θα αργήσει να έρθει, πιστεύω ότι μάθαμε όλοι μας να εκτιμάμε μικρά πράγματα που τα βλέπαμε ασήμαντα, αλλά ο κορονοϊός μάς έδειξε –άθελά του– την πραγματική τους αξία!!!


Ο Κώστας Σωτηρέλης είναι ραδιοφωνικός παραγωγός, διευθυντής προγράμματος του Λάμψη FM 105,7