Κατερίνα Καλλιοντζή: Μήπως ο κόσμος έπρεπε να σταματήσει για λίγο;

Καβαλιώτες μοιράζονται με τους αναγνώστες του KAVALA POST σκέψεις, συναισθήματα και στιγμές από την καθημερινότητά τους «μένοντας στο σπίτι»

Ρίζες μαλλιών βγαίνουν (βλ. φωτό), κιλά μπαίνουν και η καραντίνα συνεχίζεται και καλά κάνει! Αρκετοί παραπονιούνται στα Social Media για την τωρινή κατάσταση και την κλεισούρα και κατανοητό, αλλά βλέπω πως η πλειοψηφία γελάει, κάνει αστεία βίντεο, μαγειρεύει banana bread και brownies σχεδόν κάθε μέρα, διαβάζει, γυμνάζεται, χορεύει, μιλάει καθημερινά με τους ανθρώπους που αγαπά καθώς πλέον όλοι έχουμε άφθονο χρόνο.

Εγώ ανήκω στη δεύτερη ομάδα ανθρώπων, αλλά συνεχίζω παράλληλα να κατανοώ και όσους αγχώνονται για τις επιχειρήσεις τους και το τι θα φέρει το μέλλον από οικονομικής άποψης ή ακόμα και όσους σπούδαζαν ή δούλευαν στο εξωτερικό –μία από αυτούς είμαι κι εγώ– και αναγκάστηκαν να γυρίσουν στην Ελλάδα.

Και είναι αυτό τόσο κακό; Μήπως ο κόσμος έπρεπε να σταματήσει για λίγο; Μήπως η καραντίνα δεν μας απομάκρυνε αλλά μας έφερε πιο κοντά κάνοντάς μας συμμάχους απέναντι σε έναν αόρατο εχθρό;

Πιστεύω πως ο κόσμος δεν μαλώνει μέσα στο σπίτι, όσο κι αν βαριέται, αλλά αγαπιέται λίγο παραπάνω. Μπορεί βέβαια να κάνω και λάθος. Μένοντας στο Λονδίνο, είδα πόσο απρόσωπα μπορούν να γίνουν τα πράγματα, αλλά πλέον βλέπω πως ο κόσμος μπορεί να γίνει «ένα» και γι’ αυτό θα «νικήσει» στο τέλος, είμαι σίγουρη.

Απολαύστε αυτό τον χρόνο, απολαύστε τη θέα του σπιτιού σας, απολαύστε τον πρωινό σας καφέ, απολαύστε ό,τι μπορείτε, γίνετε παρόντες στη ζωή σας.

Μην πιέζεστε να γίνετε παραγωγικοί και μη σας παίρνει από κάτω γιατί ο ουρανός, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία που έστειλα, γίνεται όντως πιο γαλανός.

Χαλαρώστε, αναθεωρείστε, γελάστε. Έχει αρχίσει να γίνεται κουραστικό, αλλά σας παρακαλώ, μείνετε σπίτι!

ΜΕ ΑΓΑΠΗ,
Κατερίνα


Η Κατερίνα Καλλιοντζή είναι φοιτήτρια μεταπτυχιακού