Μαρία Καρασακαλίδου: Η πίστη και η αγάπη είναι τα πιο ισχυρά όπλα

Καβαλιώτες μοιράζονται με τους αναγνώστες του KAVALA POST σκέψεις, συναισθήματα και στιγμές από την καθημερινότητά τους «μένοντας στο σπίτι»

Όταν ρώτησαν τον Δαλάι Λάμα τι είναι αυτό που τον εκπλήσσει στην ανθρωπότητα, είπε: «Ο άνθρωπος  θυσιάζει την υγεία του για να κερδίσει χρήματα. Μετά θυσιάζει  τα χρήματά του για να αποκαταστήσει  την υγεία του. Και μετά  έχει τόσο άγχος για το μέλλον που δεν απολαμβάνει το παρόν. Έτσι δεν ζει ούτε στο παρόν ούτε στο μέλλον. Ζει σαν να μην πρόκειται να πεθάνει ποτέ και τότε πεθαίνει χωρίς να έχει ζήσει πραγματικά ποτέ».

Οι άνθρωποι υπάρχουν για να αγαπιούνται, τα πράγματα υπάρχουν για να χρησιμοποιούνται, ο κόσμος είναι σε χάος γιατί αυτά τα δύο είναι ΑΝΑΠΟΔΑ.

Ας μείνουμε όλοι όρθιοι, ας μείνουμε σταθεροί, γίνεται μπάχαλο γύρω μας και ας μη φαίνεται ελπίδα να υπάρχει πουθενά. Και ας λέει ο καθένας τα δικά του.

Όλοι μας πάνω-κάτω φανταζόμαστε ότι η ζωή μας θα είναι διαφορετική την επόμενη μέρα.

Έχουμε μπροστά μας μεγάλη ανηφόρα.

Η ζωή μετά την πανδημία του Covid-19 δεν θα είναι πλέον η ίδια. Μετά την αναγκαστική απομόνωση σε διαφορετικούς ορόφους, θα θέλαμε να έχουμε μία μονοκατοικία μικρή που να μπορούμε να βγαίνουμε να βλέπουμε τον ήλιο μας… να πίνουμε τον καφέ μας…

Οι άνθρωποι θα προτιμούν τα ταξίδια  στο εσωτερικό, κοντά στην ασφάλεια του σπιτιού τους, οι διακοπές θα είναι πιο γρήγορες… Εάν φυσικά θα υπάρχουν για πολλούς από εμάς…

Αισθανόμαστε ότι απειλείται η ζωή μας, η ψυχική μας ισορροπία. Ας τηρούμε τους κανόνες ασφαλείας. Ας έρθουμε πιο κοντά με τους δικούς μας ανθρώπους. Πιστεύω όλο αυτό θα τελειώσει.

Τη λεπτή γραμμή από τον πανικό την έχουμε διαβεί και η κορονοϊο-υστερία  που έχει καταβάλλει όλη την υφήλιο τείνει να εξελιχθεί σε χειρότερη ασθένεια από την ίδια την επιδημία.

Μου λείπουν πάρα πολύ καθημερινά πράγματα που τα θεωρούσα δεδομένα.

Ας μείνουμε όλοι στα σπίτια μας για να μη λείπει κανείς μετά από αυτή την ΤΡΑΥΜΑΤΙΚΗ μας ΕΜΠΕΙΡΙΑ.

Μένοντας στο σπίτι, η πίστη και η αγάπη είναι τα πιο ισχυρά όπλα.

Ας καλλιεργήσουμε τη δημιουργικότητα, την ειρηνική διάθεση, την καλοσύνη, την κατανόηση, τη στοργή και την αγάπη.

Επιβάλλεται να αποφύγουμε τον πανικό.

Ας βγούμε όλοι νικητές.


Η Μαρία Καρασακαλίδου είναι ιδιωτική υπάλληλος