Γιώργος Κουτσογιαννάκης: Θα ξαναβγούμε παραλία… Σύντομα ελπίζω!

Καβαλιώτες μοιράζονται με τους αναγνώστες του KAVALA POST σκέψεις, συναισθήματα και στιγμές από την καθημερινότητά τους «μένοντας στο σπίτι»

Ήταν 18 Μαρτίου…

– ΜΑΓΚΕΣ, ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ…
– Τι θα πει «κλείνουμε»;

25 χρόνια ανοιχτοί… κάθε μέρα… κάθε ώρα! Και όμως… την προηγούμενη μέρα είχαν ανακοινωθεί οι ΚΑΔ που πρέπει να κλείσουν… Τηλέφωνα, διευκρινίσεις, απορίες, συζητήσεις… δεν οδήγησαν πουθενά. ΚΛΕΙΝΑΜΕ.

Βέβαια, στη δική μας δουλειά υπάρχει ένα κομμάτι που δεν κλείνει ποτέ. Η υποστήριξη, το support στα φράγκικα, υπάρχει πάντα… όλο το 24ωρο για μερικούς πελάτες… και η εργασία από μακριά σε εμάς ήταν ήδη καθημερινότητα.

Απλά, έπρεπε πλέον να μεταφέρουμε τον εξοπλισμό από τον χώρο εργασίας στο σπίτι, να παρκάρουμε το αυτοκίνητο και να περιμένουμε τους πελάτες πλέον στο σαλόνι μας για βοήθεια ή αν χρειαστεί σαν άμεση επέμβαση.

Έτσι και έγινε. Τον καιρό της καραντίνας λοιπόν, το ωράριο παραμένει ίδιο, ο εξοπλισμός μεταφέρθηκε στο σπίτι, τα τηλέφωνα επικοινωνίας συνεχίζουν να βαράνε και περιμένουμε σαν πυροσβέστες να πάμε αν παραστεί ανάγκη εκεί όπου θα κριθεί απαραίτητο. Στα μεγάλα super markets, στις τράπεζες, στις βιομηχανίες… Εκεί δηλαδή όπου υπάρχουν συνάνθρωποι που αναγκαστικά εργάζονται, εκθέτοντας τους εαυτούς τους στον ιό, για να μπορούμε οι υπόλοιποι να επιβιώσουμε.

Αξέχαστο θα μου μείνει το βλέμμα απορίας, ζήλιας και οργής των συμπολιτών μας όταν εχθές πήγαμε σε μεγάλο μάρκετ για επισκευή ενός ταμείου – φυσικά ο φύλακας μάς άφησε να περάσουμε μπροστά από 30 καρότσια που περίμεναν τη σειρά τους για να μπουν στο κατάστημα.

Συνεχίζουμε λοιπόν, με προφυλάξεις πάντα και τηρώντας τις οδηγίες των ειδικών, να προσπαθούμε να στηρίξουμε ο καθένας με τον τρόπο του τον νέο τρόπο ζωής που μας επέβαλε η πανδημία.

Θα περάσει και αυτό… Καλή συνέχεια, σύντροφοι και να προσέχετε… Θα ξαναβγούμε παραλία… Σύντομα ελπίζω!

Γενέθλια έχω στις 20 Ιουνίου… στη θάλασσα…


Ο Γιώργος Κουτσογιαννάκης είναι ελεύθερος επαγγελματίας