Δέσποινα Κυριακίδου: Στις Καναπεδίους Νήσους…

Καβαλιώτες μοιράζονται με τους αναγνώστες του KAVALA POST σκέψεις, συναισθήματα και στιγμές από την καθημερινότητά τους «μένοντας στο σπίτι»

Αγαπητό ημερολόγιο,
κοντεύει μήνας που ζω στις Καναπεδίους Νήσους εξαιτίας των τελευταίων γεγονότων και της έλευσης του ιού με την κορώνα. Στα μαγικά αυτά νησιά κατοικούμε στο σύνολο 4 άτομα, το μόνο θηλυκό εγώ, που σημαίνει ότι τις 16 από τις 24 ώρες της ημέρας ακούω για μπάσκετ, ποδόσφαιρο και άλλα ευγενή αθλήματα και ενίοτε κάνω παρέα με τους αδελφούς Αντετοκούμπο, τον Messi και τελευταία με έναν Ramos (ο μικρός μου γιος μού λέει ότι είναι  Μαδριλένιος παικταράς!!!).

Στις Καναπεδίους Νήσους τα παιδιά δεν πηγαίνουν σχολείο, αλλά παρακολουθούν τηλεμαθήματα, κάνουν τηλεπάρτι, τηλεσχολικές γιορτές, ακόμη και τηλεμαγειρέματα με τους φίλους τους. Ας είναι καλά το «Μπλε Μπαλόνι» και η φοβερή δασκάλα τους η Σόφη, που πλέον έχει γίνει τηλεδασκάλα και τη συναντούν οι μικροί διαδικτυακά παρέα με άλλα μπομπιράκια κάθε μέρα στις 18:00 νταν!

Στις Καναπεδίους Νήσους έχω αλλάξει και επαγγελματική ιδιότητα. Από καθηγήτρια έχω μεταλλαχθεί σε επιδέξια μαγείρισσα, προτεινόμενη κάθε φορά για ασυλία (για να μην πω για αστέρι Michelin και φανώ υπερβολική) σύμφωνα με τη γνώμη και τον ουρανίσκο των 3 αρσενικών κριτών του σπιτιού (συγνώμη, της Νήσου ήθελα να γράψω).

Η αλήθεια είναι ότι μου λείπουν πολύ οι μαθητές μου και οι ώρες μαζί τους, αλλά ευτυχώς υπάρχουν τρόποι που μας κρατούν σε επαφή και επικοινωνία και μένω ήρεμη, γνωρίζοντας ότι οι ίδιοι και οι οικογένειές τους είναι υγιείς και ασφαλείς.

Περιμένω την ημέρα που θα περάσει αυτή η δοκιμασία και θα βρεθούμε ξανά με τις οικογένειές μας, τα αδέλφια μας, τα γλυκά μας ανιψάκια και τους φίλους μας, για να φιληθούμε και να σφιχταγκαλιαστούμε! Νομίζω ότι το έχουμε όλοι τόσο ανάγκη! Μέχρι τότε, δίνουμε διαδικτυακά ραντεβού και πεταχτά φιλιά (που ευτυχώς ακόμα δεν έχουν απαγορευθεί από τον γλυκύτατο κύριο Τσιόδρα).

Η καθημερινότητα μπορεί να έχει μπει σε καραντίνα, αλλά όχι οι σκέψεις, τα συναισθήματα και τα όνειρά μας. Προσωπικά για μένα, η καραντίνα δεν είναι εγκλεισμός, αλλά μια  ευκαιρία για βραχεία παύση. Μου έδωσε τον χρόνο να βρεθώ περισσότερο με τον άντρα μου και τα αγοράκια μου, να αντιμετωπίσω θέματα υγείας, να διαβάσω  βιβλία, να ακούσω μουσική και να περάσω άσκοπο χρόνο (λέξη άγνωστη στην «κανονικότητα»),  σερφάροντας όχι στα μαγευτικά νερά των Νήσων, αλλά στο διαδίκτυο και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (τελευταία έχω ανακαλύψει το Tik-Tok και γελάω πάρα πολύ με τα βιντεάκια).

Συνειδητοποίησα για ακόμα μια φορά την υποκειμενική διάσταση του χρόνου, επαναπροσδιόρισα τις προτεραιότητες και το προσωπικό μου αξιακό σύστημα και νιώθω ευτυχής, όταν το βράδυ, την ώρα που ανταλλάσσουμε με τα αγόρια μου το ευχάριστο νέο της ημέρας, καταλήγουμε πάντα στην ίδια φράση «…ότι όλοι μαζί, υγιείς, περάσαμε την ημέρα με γέλιο και μπόλικο παιχνίδί».

Το δυσάρεστο νέο των ημερών, βέβαια, είναι ότι τον Αύγουστο θα βουτάω στις απομονωμένες καταγάλανες παραλίες μας με στολή… δύτη, απόρροια της στήριξης και προτίμησης των δικών μου τριών κριτών Master Chef! Ευτυχώς, μαθαίνω ότι θα φορεθεί πολύ φέτος αυτό το outfit στις παραλίες και παρηγοριέμαι!

Με πίστη και δύναμη ψυχής θα ξαναβρούμε τα πατήματά μας… μέχρι τότε, υπομονή, θα περάσει κι αυτό…!


Η Δέσποινα Κυριακίδου είναι φιλόλογος ειδικής αγωγής