Κορίνα Σιδηράτου: Ας κάνουμε αυτές τις μέρες να αξίζουν

Καβαλιώτες μοιράζονται με τους αναγνώστες του KAVALA POST σκέψεις, συναισθήματα και στιγμές από την καθημερινότητά τους «μένοντας στο σπίτι»

ΟΜάιος μόλις μπήκε και αρχίζει να μυρίζει καλοκαίρι. Παρόλα αυτά, όλοι μας έχουμε καταλάβει ότι αυτό το καλοκαίρι δεν θα είναι τα ίδιο με άλλες χρονιές. Αν βγεις για λίγο έξω, για έναν από τους επιτρεπόμενους λόγους «άδειας εξόδου», τα πάντα είναι ερημωμένα. Δεν θυμάμαι ποτέ στη ζωή μου να έχω αντικρύσει παρόμοιο τοπίο, αφού και τις Κυριακές και αργίες, αν μη τι άλλο οι καφετέριες, τα μπαρ και τα εστιατόρια έσφυζαν πάντα από ζωή.

Όπως όλοι, πιστεύω, αυτές τις μέρες σκέφτομαι διάφορα. Προσπαθώ να καταλάβω τι είναι αυτό που με ενοχλεί τόσο, αφού όσο ανατρέχω στο παρελθόν σκέφτομαι ότι ναι, κατά περιόδους έχω περάσει και χειρότερα.

Έχω περάσει χειρότερα, όταν 18 χρονών, σε μία ξένη χώρα, υπήρξα θύμα τροχαίου και –ευτυχώς– η μόνη μου απώλεια ήταν ένα κάταγμα στον μηρό που όμως με κράτησε κλεισμένη στο σπίτι, χωρίς να μπορώ να περπατήσω για 3 μήνες.

Έχω περάσει χειρότερα, όταν στα 20 μου, έφευγε από τη ζωή ένα αγαπημένο πρόσωπο.

Έχω περάσει χειρότερα –αλλά και πολύ καλύτερα– σε άλλες στιγμές που δεν έχει νόημα να μακρηγορήσω.

Γι’ αυτό πλέον θα προσπαθώ για τα καλύτερα. Αφού δεν μπορώ να κάνω κάτι να το αλλάξω, ας κάνω τις μέρες μου να αξίζουν.

Προσπαθώ να βρίσκω τρόπους να γίνομαι δημιουργική. Να περνάω χρόνο που αξίζει με την οικογένειά μου. Με την 4χρονη κόρη μου, τον σύζυγό μου και τις δύο γατούλες μας.

Προσπαθώ να ομορφύνω λίγο τον χώρο μου. Την καθημερινότητά μου.

Όταν οι μέρες και οι συνθήκες το επιτρέπουν, θα βγω λίγο έξω να περπατήσω, να χαρώ τη φύση, ή ό,τι μου επιτρέπεται να απολαύσω.

Όσο και αν με ενοχλούν οι περιορισμοί και, πιστέψτε με, με ενοχλούν πολύ, είναι κάτι που δεν είναι στο χέρι μου να το αλλάξω.

Η δημιουργικότητα, οι νέες ιδέες, νέοι τρόποι να περνάμε την ώρα μας και να ομορφαίνουμε τη ζωή μας είναι το μόνο που έχει αξία σήμερα.

Ας μη μιζεριάσουμε λοιπόν. Ας μην κάνουμε αυτές τις μέρες να είναι «χαμένος» χρόνος, αλλά ας τις κάνουμε να αξίζουν· στην κάθε τους στιγμή!


Η Κορίνα Σιδηράτου είναι ελεύθερος επαγγελματίας