Αεροπλάνο αεροψεκασμού ΔΕΝ έπεσε στην Καβάλα! Δεν υπάρχει νεκρός πιλότος! Η «είδηση» είναι hoax!

Τελικά, μας... ψεκάζουν! Ή μήπως όχι;

Από το πρωί της Κυριακής 22 Ιανουαρίου 2017, μια «είδηση» που έκανε την εμφάνισή της στο facebook έχει «αναστατώσει» πολλούς καβαλιώτες. Η είδηση που κάνει λόγο για πτώση αεροπλάνου αεροψεκασμού στην Καβάλα με έναν νεκρό (!!!) είναι προφανέστατα ψευδής και γι’ αυτόν τον λόγο δεν θεωρήσαμε ότι χρήζει ιδιαίτερης αναφοράς. Ωστόσο, επειδή αρκετοί αναγνώστες του KAVALA POST επικοινώνησαν μαζί μας σχετικά, τονίζουμε ότι πρόκειται για ένα ακόμη hoax (ψεύτικη είδηση) όπως τις δεκάδες που «ανεβαίνουν» καθημερινά στο διαδίκτυο με σκοπό να «ψαρέψουν» επισκέπτες σε… ύποπτες ιστοσελίδες που «πουλάνε» διάφορα προϊόντα με τη μέθοδο του clickbait («κλικοθηρία»)!

Χαρακτηριστικό είναι ότι το link για το εν λόγω hoax παραπέμπει σε πολλές και διαφορετικές ιστοσελίδες (όπως το paixtiri.com, το deite-to-.com ή το expresstime.com), ενώ αν κάνει κανείς τον κόπο να «μπει», εμφανίζονται pop-up διαφημίσεις για στοιχηματικά web sites ή άλλες εταιρίες προώθησης προϊόντων.

Δυστυχώς, ουκ ολίγοι ήταν αυτοί που έπεσαν θύματα του hoaxing, είτε επισκεπτόμενοι την πηγή της «είδησης» είτε ακόμα κοινοποιώντας την στο προφίλ τους. Χαρακτηριστκό είναι ότι λίγο μετά τις 20:30, το ιδιαίτερα αξιόλογο σάιτ ellinikahoaxes.gr προχώρησε σε ανάρτηση που καταρρίπτει ακόμη ένα ελληνικό hoax, ανεβάζοντας μάλιστα το βίντεο που δείχνει το… «αεροψεκαστικό που έπεσε στην Καβάλα», το οποίο δεν ήταν παρά ένα στρατιωτικό τάνκερ Boeing 707 που συνετρίβη σε αεροναυτική βάση της Καλιφόρνια των ΗΠΑ…