Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού-Τοπικό Τμήμα Καβάλας: Εθελοντισμός χωρίς όρια και ηλικίες [φωτογραφίες]

Ολοκληρώθηκε το διήμερο εκδηλώσεων σε συνεργασία με τον Νομαρχιακό Σύλλογος Καβάλας ΑμεΑ και τον δήμο Καβάλας, παρουσία της συγγραφέως Νοέλ Μπάξερ-Βράβευση και της δημάρχου Δήμητρας Τσανάκα, ούσα και η ίδια Οδηγός

Στο πλαίσιο του διήμερου εορτασμού των 80 χρόνων, το Τοπικό Τμήμα Καβάλας του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, για 2η συνεχόμενη χρονιά, σε συνεργασία με τον Νομαρχιακό Σύλλογο Καβάλας ΑμεΑ, διοργάνωσαν το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018 εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης της Καβαλιώτικης κοινωνίας απέναντι στα Άτομα με Αναπηρία.

Το Σάββατο στην πλατεία Καπνεργάτη πραγματοποιήθηκε συλλογή πλαστικών καπακιών και φιαλών νερού με τίτλο: «Φέρε το καπάκι, να γίνει καροτσάκι» στην οποία ανταποκρίθηκαν φορείς, σχολεία, φροντιστήρια και ιδιώτες, μαζεύοντας 308 κιλά καπάκια, με στόχο την απόκτηση αναπηρικού αμαξιδίου για ένα άτομο με κινητικά προβλήματα.

Ο διήμερος εορτασμός των 80 χρόνων ολοκληρώθηκε, σε συνδιοργάνωση με τον δήμο Καβάλας,  με την επετειακή εκδήλωση «Το μέλλον γνωρίζει το παρελθόν του» το πρωί της Κυριακής, στον χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Καβάλας. Η συγγραφέας Νοέλ Μπάξερ μίλησε για «Τα διαχρονικά οφέλη του Οδηγισμού για έναν νέο» και η Δρ. Χημικός Μηχανικός, Αναπληρώτρια Διευθύντρια στα Λιπάσματα Νέας Καρβάλης Θεοδώρα Κουλουρά για τον Εθελοντισμό και τις επαγγελματικές προοπτικές του. Η εκδήλωση είχε μουσικό φινάλε «Με μια κιθάρα και μια φωνή» από τον Θανάση Κωνσταντινίδη.

Όπως είπε η πρόεδρος του τοπικού Σώματος Οδηγισμού στην Καβάλα Ελένη Αποστολίδου, «υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τα νέα παιδιά και ήδη κάθε χρόνο αυξανόμαστε, παρά το  γεγονός ότι η εστία μας είναι στο κέντρο της πόλης, πράγμα που εμποδίζει τον κόσμο να έρθει από τις παράπλευρες συνοικίες, αλλά έχουμε κοντά μας πολλά παιδιά κάθε ηλικίας, από 7 χρονών μέχρι 15 ετών όπου αρχίσουν οι εξετάσεις τους και είναι φυσικό να απομακρύνονται για λίγο χρονικό διάστημα, όμως επανέρχονται στον Οδηγισμό».

«Είμαι Οδηγός από 6 χρονών και ασχολήθηκα με τον Οδηγισμό από τις προπολεμικές ομάδες που δημιουργήθηκαν στην Αθήνα. Πάντα ο Οδηγισμός για ‘μένα ήταν και είναι ένας τρόπος ζωής. Μου αρέσει να προσφέρω, η φύση, ο τόπος που ζω και αν αυτό αρέσει σε όλους κάτι πρέπει να κάνουν. Στην Καβάλα ήρθα αφήνοντας την Αθήνα και βρήκα στην αρχή του τον Οδηγισμό με λίγα όμως μέλη. Σιγά-σιγά γίναμε φίλοι, κάναμε κατασκηνώσεις και άλλες δραστηριότητες. Προσπάθησα προσωπικά να κρατήσω τον Οδηγισμό με όλες τις κυρίες που ακόμα και σήμερα τον κρατούν στο επίπεδο που βρίσκεται σήμερα. Με την σειρά τους προσφέρουν τα οφέλη του Οδηγισμού και στα νεώτερα παιδιά, ελπίζοντας και πιστεύοντας ότι όλα θα πάνε καλά», δήλωσε η κ. Μπάξερ.

Κατά την εκδήλωση βραβεύτηκαν ένα μέλος του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού της Καβάλας και η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα, ούσα και η ίδια Οδηγός.