Γεώργιος Θ. Παυλίδης: Μια διάλεξη στην Καβάλα για ένα θέμα που μας αφορά όλους [φωτογραφίες]

Μια διεθνώς καταξιωμένη αυθεντία στη Δυσλεξία, στη Διάσπαση Προσοχής και στην Οφθαλμοκίνηση μίλησε σε εκδήλωση την οποία διοργάνωσε το Dyslexia Centers Kavala-Pavlidis Method, ο δήμος Καβάλας και η Αντιπεριφέρεια

O Πανελλήνιος Σύλλογος Δυσλεξίας και Διάσπασης Προσοχής, μαζί με την Αντιπεριφέρεια Καβάλας και τον δήμο Καβάλας, διοργάνωσαν το απόγευμα της Δευτέρας 1 Οκτωβρίου 2018 στο κατάμεστο αμφιθέατρο της Περιφερειακή Ενότητας Καβάλας τη διάλεξη με τίτλο: «Δυσλεξία, μαθησιακές δυσκολίες-διάσπαση προσοχής (ΔΕΠΥ), τεστ και μέθοδος Παυλίδη: από την πρόγνωση και τη διάγνωση μέχρι και την επιτυχή αντιμετώπισή τους στο σπίτι και στο σχολείο».

Η εκδήλωση ήταν μια ευγενική χορηγία του Dyslexia Centers Kavala-Pavlidis Method -το οποίο έκανε δυναμική «είσοδο» στην πόλη με επιστημονική διευθύντρια την Χριστίνα Καφετζοπούλου– στο οποίο εφαρμόζεται αποκλειστικά το διεθνώς αναγνωρισμένο Τεστ Παυλίδης και η μέθοδος αντιμετώπισης μέσω tablet (μέθοδος Παυλίδης).

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο επιστημονικός διευθυντής και των 36 καταστημάτων Dyslexia Centers σε Ελλάδα και Κύπρο, καθηγητής Μαθησιακών Δυσκολιών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και fellow της Διεθνούς Ακαδημίας Ερευνών Μαθησιακών Δυσκολιών, Γεώργιος Θ. Παυλίδης, ένας επιστήμονας με αδιαμφισβήτητη διεθνή αναγνώριση, ο οποίος έχει βοηθήσει χιλιάδες παιδιά ανά τον κόσμο, κερδίζοντας τη διεθνή εκτίμηση τόσο της επιστημονικής κοινότητας όσο και του απλού κόσμου, κυρίως των γονέων.

Στην ομιλία του στην Καβάλα, μπροστά σε εκατοντάδες γονείς, εκπαιδευτικούς και προπονητές, ξεδίπλωσε και 2 ακόμα προσόντα του: τη μεταδοτικότητα και το χιούμορ του, τα οποία «επιστράτευσε» για να καταστήσει ακόμα πιο κατανοητή τη μέθοδό του.

Μάλιστα, δε στάθηκε μόνο εκεί: Πρότεινε στην αντιδήμαρχο, Μαρία Φραντζεσκάκη, η οποία εκπροσώπησε τη δήμαρχο Καβάλας, να «αφήσετε έναν χρόνο άβαφους τους τοίχους των σχολείων, εξοικονομώντας χρήματα για να προμηθευτείτε σύγχρονους υπολογιστές, εκπαιδεύοντας τους εκπαιδευτικούς να τους χρησιμοποιούν», ενώ απευθυνόμενος στον εκπρόσωπο της Ιεράς Μητρόπολης ΦΝΘ, του υποσχέθηκε ότι θα παράσχει δωρεάν όποια βοήθεια του ζητηθεί, σχετικά με παιδιά τα οποία παρουσιάζουν δυσλεξία, μαθησιακές δυσκολίες ή διάσπαση προσοχής

Γιώργος Παυλίδης: Η φήμη του προηγείται παγκοσμίως…

Ο εφευρέτης-καθηγητής Γεώργιος Θ. Παυλίδης είναι διεθνώς καταξιωμένη αυθεντία στη Δυσλεξία, στη Διάσπαση Προσοχής και στην Οφθαλμοκίνηση. Επίσης, είναι ο εφευρέτης νέων τεχνολογιών και μεθόδων, παγκόσμιας αναγνώρισης και ακτινοβολίας.

Νεότατος, μόλις 23 ετών ξεκίνησε την πανεπιστημιακή του σταδιοδρομία στο Μάντσεστερ της Αγγλίας. Διετέλεσε καθηγητής Ψυχολογίας και Μαθησιακών Δυσκολιών για περισσότερα από 44 χρόνια σε τμήματα Ψυχολογίας, Παιδαγωγικών και σε Ιατρικές Σχολές γνωστών Πανεπιστημίων της Αγγλίας, Ελλάδας και των ΗΠΑ. 30 ετών εξελέγη ομόφωνα Fellow και 2 φορές ομόφωνα αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ακαδημίας Ερευνών Μαθησιακών Δυσκολιών.

Λόγω της παγκόσμιας επιστημονικής του αναγνώρισης, του απονεμήθηκαν πολλοί τιμητικοί τίτλοι και βραβεύσεις, πάντοτε με ομόφωνες αποφάσεις και η βιογραφία του περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων στο Who is Who in the World (Λεξικό Προσωπικοτήτων Παγκόσμιας Ακτινοβολίας), Who is Who in America (Λεξικό Προσωπικοτήτων της Αμερικής), Who is Who in Science and Technology (Λεξικό Προσωπικοτήτων της Επιστήμης και της Τεχνολογίας), κλπ.

Το 2004 του απονεμήθηκε ο Ισόβιος Τιμητικός Τίτλος του Επίτιμου Fellow του Πανεπιστημίου Brunel του Λονδίνου, ως αναγνώριση της επιστημονικής του προσφοράς. Ίσως είναι ένας από τους ελάχιστους διαπρεπείς Έλληνες επιστήμονες που έλαβαν τέτοια τιμητική διάκριση από Αγγλικό πανεπιστήμιο.

Ομόφωνα τιμήθηκε από τους συναδέλφους του με την προεδρία 20 διεθνών επιστημονικών συνεδρίων, ενώ διατελεί πρόεδρος όλων των Παγκοσμίων Συνεδρίων Δυσλεξίας από το 1983 μέχρι σήμερα.

Στις 18 Σεπτεμβρίου 2006 ήταν ένας από τους ελάχιστους διαπρεπείς επιστήμονες που επελέγησαν από όλο τον κόσμο, από τις επιστημονικές επιτροπές του Λευκού Οίκου και της UNESCO και προσκλήθηκε από την Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO, Λώρα Μπους, στο 1ο Διεθνές Συνέδριο Αλφαβητισμού του Λευκού Οίκου και της UNESCO, για την διεθνή εφαρμογή μέσω UNESCO του Βιολογικού Τεστ Παυλίδη.

Εφηύρε το μοναδικό διεθνώς, ακριβές, βιολογικό, προγνωστικό από την προσχολική ηλικία και διαγνωστικό τεστ του για τη δυσλεξία και για τη διάσπαση προσοχής, διεθνώς γνωστό  ως Pavlidis Test. Οι εφευρέσεις του που πρωτοέγιναν στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ της Αγγλίας, είναι διεθνώς γνωστές από το 1978 και είναι  αναγνωρισμένες με διεθνείς πατέντες  από την Αμερική, τον Καναδά, τη Γαλλία και την Αγγλία.

Απόδειξη της παγκόσμιας αναγνώρισης και μοναδικότητας της εφεύρεσής του, αποτελεί το γεγονός ότι και από τις 5 ηπείρους και από 38 χώρες, φέρνουν τα παιδιά τους στην Ελλάδα για προβλήματα Δυσλεξίας και Διάσπασης Προσοχής για το Βιολογικό Τεστ και Μέθοδο Παυλίδη. Έρχονται ακόμη και από τις πλέον προηγμένες  χώρες του κόσμου, π.χ. Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Καναδά, Αυστραλία, Αυστρία, Βέλγιο, Ολλανδία, Ιταλία, Δανία, Νορβηγία, Σουηδία, Ελβετία, Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, κλπ..

Η φωτο-ηλεκτρονική εφεύρεσή του είναι τόσο προηγμένη, που αποκτήθηκε από τα πλέον φημισμένα πανεπιστήμια, όπως το Harvard, Penn State, Boston, Columbia, της Δανίας, Φιλανδίας, κλπ.

Έχει περισσότερες από 220 επιστημονικές δημοσιεύσεις, περιλαμβάνοντας 4 βιβλία στα Αγγλικά.

Δίδαξε και Ίδρυσε πολλά επιτυχημένα Ανοιχτά Λαϊκά Πανεπιστήμια σε πολλούς δήμους ανά την Ελλάδα, από τα Χανιά μέχρι την Πτολεμαΐδα και δήμους της Θεσσαλονίκης, πάντοτε αφιλοκερδώς-ΔΩΡΕΑΝ.

Συχνά προσκαλείται και δίνει διαλέξεις σε κατάμεστες αίθουσες διεθνώς και ανά την Ελλάδα και ως ο κύριος ομιλητής σε πολλά διεθνή και παγκόσμια συνέδρια, καθώς και σε φημισμένα  πανεπιστήμια, ακόμη και στο καλύτερο πανεπιστήμιο του κόσμου, στο Χάρβαρντ.

Είναι τόση η διεθνής αναγνώριση του επιστημονικού του έργου, που μολονότι είναι Ψυχολόγος, προσκαλείται ως ο κύριος-guest ομιλητής σε παγκόσμια, Διεθνή, Ελληνικά και Ευρωπαϊκά Συνέδρια, ακόμη και Ιατρικά, από Νευροχειρουργικής, Καρδιολογίας, Παιδιατρικής, Παιδοοφθαλμολογίας, Παιδοχειρουργικής, Ειδικής Αγωγής και bullying, ως το Διεθνές Συνέδριο Αλφαβητισμού του Λευκού Οίκου, καθώς και σε Παγκόσμια Συνέδρια Δυσλεξίας.

Οι πάντοτε ομόφωνες βραβεύσεις και εκλογές του, αποδεικνύουν τόσο τη διεθνή, καθολική αναγνώριση της επιστημονικής του προσφοράς όσο και του ήθους του.

*Περισσότερα για το Dyslexia Centers Kavala-Pavlidis Method μπορείτε να βρείτε στη σελίδα του στο facebook εδώ.