«Διάλογος-προσομοίωση Δημοτικού Συμβουλίου» για 3η συνεχόμενη χρονιά στην Καβάλα [πρόγραμμα]

Επιστημονικές ομιλίες, ανταλλαγή προβληματισμών και προτάσεων και Διάλογος με τους Πολίτες-Ανοιχτές οι δράσεις σε όλους όσοι ενδιαφέρονται να τις παρακολουθήσουν

Ο Διάλογος των Νέων διοργανώνει την πετυχημένη του δράση «Διάλογος-προσομοίωση Δημοτικού Συμβουλίου» για 3η συνεχόμενη χρονιά από την Πέμπτη 11 Ιουλίου μέχρι και την Κυριακή 14 Ιουλίου 2019.

Η επιστημονική δράση του Διαλόγου των Νέων δε σταματάει όμως εκεί. Ένα σημαντικό κομμάτι ο «Διάλογος των Πολιτών» είναι ανοιχτός στο ευρύ κοινό της Καβάλας και απευθύνεται σε όλους. Εξαιρετικοί ακαδημαϊκοί θα αναλύσουν θέματα πάνω σε σημαντικές, καίριες και πολυφασματικές θεματικές καλύπτοντας αρκετά γνωστικά αντικείμενα, με προσκεκλημένους τους πολίτες της Καβάλας στις 11:00 στο ξενοδοχείο Ιμαρέτ την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019 για να μετέχουν στις διαδικασίες του Διαλόγου των Πολιτών.

Επίσης, οι διαδικασίες της προσομοίωσης του Δημοτικού Συμβουλίου στις αίθουσες του Δημαρχείου, της Περιφερειακής Ενότητας και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης θα είναι ανοιχτές στο κοινό της πόλης προς παρακολούθηση. Μέλη του Διαλόγου είναι πρόθυμα να συνομιλήσουν με όλους τους πολίτες ανταλλάζοντας απόψεις και καταγράφοντας προβλήματα και πιθανές προτάσεις.

Η επίσημη τελετή έναρξης είναι τη Πέμπτη στις 11 Ιουλίου στις 19:30 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός».

Η βιωσιμότητα και το μέλλον της Καβάλας περνάει μέσα από τα ίδια μας τα χέρια. Όλες οι φετινές θεματικές του Διαλόγου των Νέων, όπως η Δια βίου μάθηση, η διαπολιτισμική εκπαίδευση, η νεανική επιχειρηματικότητα, η τεχνολογική αναβάθμιση του δήμου, ο εκπαιδευτικός τουρισμός, ο εναλλακτικός πράσινος τουρισμός και πολλές άλλες αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη. Ο Διάλογος κάνει έτσι πράξη το σύνθημα «Ενεργοί νέοι-Βιώσιμες πόλεις».

Το πρόγραμμα των δράσεων