ΜΟΤΟΕ Λέσχη ΠΕΡΑΜΟΣ: Θέλει να «τρέξει» πρόγραμμα για την ασφαλή οδήγηση μοτοσυκλετών στα σχολεία

Επίσκεψη στον προϊστάμενο της 2βαθμιας εκπαίδευσης Καβάλας με αίτημα την έναρξη του προγράμματος του Υπουργείο Παιδείας που είχε εξαιρετικά αποτελέσματα στη Ξάνθη

Τι είναι αυτό που χαροποιεί χιλιάδες αναβάτες των δύο φύλων ώστε να οδηγούν μηχανές;  Ποιες είναι οι χαρές που τους προσφέρει η πολύωρη οδήγηση μέσα στα στοιχεία της φύσης, μοναχικά ή ομαδικά οδηγώντας τους να ψάχνουν τα όρια τους σε ξεχασμένα ή πολύβουα σημεία του πλανήτη; Όποιον και να ρωτήσεις κάτι διαφορετικό θα σου πει. Όλοι τους όμως μιλούν με έναν ξεχωριστό ενθουσιασμό για τα ταξίδια και τις μοτοσυκλέτες τους.

Η Καβάλα πάντα είχε πολλούς αναβάτες σε όλες τις κατηγορίες μηχανών. Πάντα στις πανελλήνιες μοτοσυγκεντρώσεις έχει τις πολυπληθέστερες συμμετοχές. Είτε συλλογικά μέσα από τις μοτολέσχες Καβάλας και Ν. Περάμου, είτε με ολιγομελείς παρέες ή αυτόνομα, εκατοντάδες είναι αυτοί που συμμετέχουν.

Σε όλα αυτά δεν θα μπορούσε να λείπει και το κοινωνικό αποτύπωμα των «μηχανόβιων». Πότε με καμπάνιες για την χρήση μέσων ασφάλειας και χρήσης κράνους, πότε με ενημερωτικές διαλέξεις πιστοποιημένων εκπαιδευτών σε σχολεία, προσπαθούν να γνωρίσουν αυτό τον υπέροχο κόσμο των μηχανών στους νέους, κάνοντας όμως σωστή και λογική χρήση ώστε να αποφύγουν τις τραγικές συνέπειες που τυχόν να προκαλέσουν κάποιες πτώσεις.

Σε αυτά τα πλαίσια μέλη της Λέσχης ΠΕΡ.Α.ΜΟ.Σ. (Περιηγητικός Αθλητικός Μοτοσυκλετιστικός Σύλλογος) της ΜΟΤΟΕ επισκέφτηκαν το διευθυντή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Απόστολο Βαγενά ώστε να του ζητήσουν να συμμετέχει και η Καβάλα στο ενημερωτικό πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας που σκοπό έχει την ενημέρωσή στα σχολεία. Αντίστοιχο πρόγραμμα που «τρέχει» ήδη στην Ξάνθη έχει εξαιρετικά αποτελέσματα που μείωσαν τα ατυχήματα μηχανών στους μαθητές.

«Πάντα οι πιτσιρικάδες οδηγούσαν και θα οδηγούν μηχανές. Καθήκον δικό μας είναι να τους δείξουμε πως θα το κάνουν σωστά και με ασφάλεια. Πώς θα χαίρονται και θ’ απολαμβάνουν τις βόλτες τους, χωρίς να προκαλούν τρόμο και θρήνο στους δικούς τους» τονίζουν τα μέλη της Λέσχης της Ν. Περάμου που λειτουργεί εδώ και 15 χρόνια, με εγγεγραμμένα 120 περίπου μέλη, ενώ ενεργά είναι τα 40. Συμμετέχει σε όλα τα δρώμενα στους Δήμους συνοδεύοντας Ποδηλατοδρομίες ή Δρόμους. Διοργανώνει ημερήσιες ή πολυήμερες εκδρομές εντός και εκτός Ελλάδας.

Συμμετέχει επίσης στις εκδηλώσεις της ΜΟΤΟΕ και έχει εκπρόσωπο στο Δ.Σ. Έχει επίσης συμμετοχές (και διακρίσεις) σε Διεθνείς Τουριστικές Συναντήσεις της FIM (Διεθνής Ομοσπονδία Μοτοσυκλετισμού) με ένα μέλος της, τον Παναγιώτη Καλαϊτζή να είναι μέλος του Bureau (Διευθυντήριο) της Επιτροπής Τουρισμού της FIM.

Μια δράση που σχεδιάζεται για το 2020 είναι να δωρίσουν παλιό (αλλά λειτουργικό) εξοπλισμό που δεν χρησιμοποιούν σε πιτσιρικάδες που δεν χρησιμοποιούν ούτε το κράνος.

Η επίσκεψη στον διευθυντή της δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είχε σχέση με τον προγραμματισμό Δράσεων του 2020.

Μέλημα όλων, είναι η προώθηση των ενημερώσεων στα σχολεία του νομού μας και η επιμόρφωση όσο περισσοτέρων μελών, στην Ασφαλή Οδήγηση.

Σύντομα λοιπόν θα υπάρχει ένας προγραμματισμός με τα σχολεία, ώστε η πιστοποιημένη ενημέρωση να μπει για τα καλά στην ευαίσθητη ηλικία των εφήβων που ήδη οδηγούν η πρόκειται να ξεκινήσουν να οδηγούν μηχανές. Ο διάλογος ήταν εξαιρετικά γόνιμος και ελπιδοφόρος.