Θάσος: 12 Γερμανοί πυροσβέστες σώθηκαν με τη βοήθεια ενός Έλληνα συναδέρφου τους από τη Νυρεμβέργη

Αρχικά επικοινώνησαν με το 112, αλλά δεν κατάφεραν να συνεννοηθούν λόγω γλώσσας-Σώθηκαν από έναν Έλληνα πυροσβέστη ο οποίος είχε ζήσει στη Θάσο και είχε αποθηκευμένο στο κινητό του ακόμη και τον αριθμό κλήσης της Πυροσβεστικής του νησιού

Βοήθεια από απόσταση χιλιάδων χιλιομέτρων. Δώδεκα μέλη ομάδας εθελοντών πυροσβεστών από τη Βαυαρία χάθηκαν στη Θάσο κατά τη διάρκεια πεζοπορίας. Σώθηκαν χάρη στη βοήθεια συναδέλφου τους από τη Νυρεμβέργη… Αυτό γράφει η ιστοσελίδα Spiegel Online με τίτλο «Πυροσβέστης από τη Νυρεμβέργη συμβάλλει σε σωτηρία στην Ελλάδα».

Η διαδικτυακή έκδοση του γερμανικού περιοδικού παρατηρεί: «Οι Γερμανοί πυροσβέστες επικοινώνησαν με τα κεντρικά της πυροσβεστικής στη Νυρεμβέργη μέσω της γραμμής βοήθειας, μιας και δύο μέλη της ομάδας είχαν χαθεί για ώρες χωρίς να έχουν μαζί τους αρκετό νερό. Προηγουμένως οι πυροσβέστες επικοινώνησαν με τον ενιαίο ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης εκτάκτων αναγκών 112, δεν κατάφεραν ωστόσο να συνεννοηθούν λόγω γλώσσας.

Διαβάστε επίσης: Διοικητής Πυροσβεστικής Θάσου: Απολύτως ψευδές το γερμανικό δημοσίευμα περί διάσωσης πυροσβεστών μέσω… Νυρεμβέργης!

»Στην κλήση των απελπισμένων πυροσβεστών απάντησε ένας Έλληνας της Νυρεμβέργης, ο οποίος όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, είχε ζήσει στη Θάσο και είχε αποθηκευμένο στο κινητό του ακόμη και τον αριθμό κλήσης της Πυροσβεστικής του νησιού. Μέσω GPS εντόπισε τους πυροσβέστες και ειδοποίησε τους συναδέλφους στη Θάσο. Επειδή όμως τα 12 ελικόπτερα της περιοχής είχαν μεταφερθεί στην Αθήνα για την καταπολέμηση της φωτιάς στον Διόνυσο, ομάδα διάσωσης 50 ατόμων ξεκίνησε με τα πόδια να βρει τους πυροσβέστες που είχαν χάσει τον προσανατολισμό τους.

»Μετά από πέντε ώρες εντοπίστηκαν όλοι οι Γερμανοί πυροσβέστες, εφοδιάστηκαν με τα απαραίτητα και επέστρεψαν σώοι και αβλαβείς στο ξενοδοχείο τους. Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Νυρεμβέργης ωστόσο δεν θέλησε να αποκαλύψει από πια ακριβώς πόλη της Βαυαρίας προέρχονταν η ομάδα των εθελοντών πυροσβεστών».

*Πηγή: Deutsche Welle