Έντονος εκνευρισμός για τα rapid tests του ΕΟΔΥ που δεν έγιναν…

200 και πλέον άτομα περίμεναν άδικα έξω από το φουγιέ του Διοικητηρίου Καβάλας, όπου ο ΕΟΔΥ είχε προγραμματίσει εξετάσεις που όμως αναβλήθηκαν για «τεχνικούς λόγους»

Αγανάκτηση, απογοήτευση και έντονος εκνευρισμός ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά όλων όσων βρέθηκαν το πρωί της Παρασκευής 13 Αυγούστου έξω από το φουαγιέ του Διοικητηρίου της Καβάλας προκειμένου να υποβληθούν σε rapid test. Η δράση ήταν προγραμματισμένη από τον ΕΟΔΥ και την Αντιπεριφέρεια Καβάλας, αλλά τελικά δεν πραγματοποιήθηκε, αφήνοντας στην κυριολεξία «ξεκρέμαστους» περισσότερους από 200 ανθρώπους, ανάμεσα τους και αρκετά νεαρά παιδιά από το εξωτερικό, που ήθελαν να κάνουν τον έλεγχο για να ταξιδέψουν!

Οι εξετάσεις υποτίθεται ότι θα ξεκινούσαν από τις 9.00 το πρωί, ωστόσο η ουρά έξω από φουαγιέ άρχισε να δημιουργείται ήδη από το 7.00, δείγμα του μεγάλου ενδιαφέροντος που υπήρχε. Όταν έφτασε η ώρα για να ξεκινήσουν οι εξετάσεις, δεν είχε εμφανιστεί κανένας από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και επίσης κανένας δεν ενημέρωνε τους ανθρώπους που περίμεναν στο χώρο για το τι μέλλει γενέσθαι.

Στις τηλεφωνικές επαφές που έκαναν κάποιοι από τους παραβρισκόμενους με τα κεντρικά του ΕΟΔΥ στην Αθήνα, τους διαβεβαίωναν αρχικά ότι οι εξετάσεις θα γίνουν, ωστόσο στη συνέχεια τους ανακοίνωσαν ότι λόγω τεχνικών προβλημάτων θα αναβληθούν. Το ίδιο συνέβη λίγη ώρα αργότερα και από κάποιος παράγοντες ΠΕ Καβάλας, με αποτέλεσμα το μεγαλύτερο μέρος των ανθρώπων που περίμεναν να αποχωρήσουν απογοητευμένοι και εκνευρισμένοι, γιατί στην ουσία έχασαν την ώρα τους και κανείς δεν είχε φροντίσει να τους ενημερώσει.

Υπήρξαν και κάποιοι που περίμεναν ακόμα και μετά τις 10.30, μήπως τελικά γίνουν οι εξετάσεις, ωστόσο και αυτοί απογοητεύτηκαν, δηλώνοντας πάντως αποφασισμένοι να πάρουν απαντήσεις για το τι ήταν αυτό που οδήγησε στην ακύρωση της προγραμματισμένης αυτής δράσης, που τις προηγούμενες ημέρες φιλοξενούνταν στον Κήπο της Δημαρχίας, μιας και η δικαιολογία περί «τεχνικού προβλήματος» δεν τους κάλυψε…