Οι μαθητές του 2ου ΓΕΛ Καβάλας γνωρίζουν πολλά για το… χρήμα

Η ομάδα του σχολείου κατέκτησε την 16η θέση ανάμεσα σε 328 ομάδες από 69 σχολεία απ’ όλη την Ελλάδα στον Εθνικό διαγωνισμό γνώσεων για το χρήμα European Money Quiz

Τα συγχαρητήρια του προς 5 μαθητές και μαθήτριες του σχολείου εκφράζει με ανακοίνωση του ο σύλλογος των διδασκόντων του 2ου ΓΕΛ Καβάλας. Η ομάδα των μαθητών συμμετείχε στον Εθνικό διαγωνισμό γνώσεων για το χρήμα (European Money Quiz) και κατέκτησε την 16η θέση ανάμεσα σε 328 ομάδες από 69 σχολεία απ’ όλη την Ελλάδα.

Η ανακοίνωση αναφέρει: «To σχολείο μας (2ο ΓΕΛ Καβάλας) θέλει να συγχαρεί τους μαθητές και μαθήτριες του Α1: Βαρβέρη Σπύρο, Βρανά Έλενα, Καλογερίδη Αρετή, Κατσόμαλλου Ελεωνόρα και Λινάκη Νίκο για τη συμμετοχή τους στον Εθνικό διαγωνισμό γνώσεων για το χρήμα («European Money Quiz») , ο οποίος είναι εγκεκριμένος από το Υπουργείο Παιδείας και πραγματοποιήθηκε για 5η χρονιά στις 22 Μαρτίου 2022.

Το «European Money Quiz» είναι ένα παιχνίδι γνώσεων για το Χρήμα και έχει διαμορφωθεί με στόχο να αποτελέσει εργαλείο για τη βελτίωση του χρηματοπιστωτικού εγγραμματισμού μαθητών και μαθητριών.

Το σχολείο μας κατέλαβε την 16η θέση ανάμεσα σε 328 ομάδες από 69 σχολεία δημόσια και ιδιωτικά από όλη την Ελλάδα.

Οι μαθητές και μαθήτριες μας προετοιμάστηκαν α) διαβάζοντας το βιβλίο «Πρώτα Χρηματοοικονομικά Βήματα» του Gunnar Baldvinsson, και β) συμμετέχοντας σε παιχνίδια /προσομοιώσεις μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Kahoot».