Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας: Το δεύτερο χειρότερο στην Ελλάδα σε αναλογία νοσηλευομένων ασθενών και νοσηλευτών!

Ανακοίνωση του Συλλόγου των Εργαζομένων με αιχμές για την υποστελέχωση, την κούραση του προσωπικού και την άρνηση της Κυβέρνησης να ενισχύσει το Νοσοκομείο με προσωπικό

Για μια αρνητική πρωτιά ή σχεδόν… πρωτιά κάνει λόγο στην ανακοίνωση της η πρόεδρος του σωματείου του Νοσοκομείου της Καβάλας. Η Κατερίνα Πετράκη γνωστοποιεί ότι το Νοσηλευτικό ίδρυμα της περιοχής είναι το δεύτερο χειρότερα στη χώρα σε αναλογία νοσηλευομένων ασθενών και νοσηλευτικού προσωπικού, κάτι που σημαίνει ότι υποβαθμίζεται περαιτέρω η ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών.

Η πρόεδρος των εργαζομένων επισημαίνει επίσης ότι παρά το γεγονός ότι η Καβάλα, τριπλασιάζει κάθε καλοκαίρι τον πληθυσμό της λόγω της τουριστικής κίνησης, δεν θεωρείται από την Κυβέρνηση τουριστικός προορισμός και άρα δεν μπορεί να ενισχυθεί από έκτακτες μετακινήσεις προσωπικού, που θα διευκόλυνε (έστω και λίγο) το έργο στο Νοσοκομείο.

Η ανακοίνωση του συλλόγου των εργαζομένων στο Νοσοκομείο της Καβάλας αναφέρει:

«Πολύ φτωχές οι λέξεις για να περιγραφεί η κατάσταση στο Νοσοκομείο»

«Οι λέξεις είναι πολύ φτωχές για να περιγράψει κανείς την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Καβάλας! Η μάχη που δίνουν καθημερινά οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου για να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντα τους είναι δυστυχώς άνιση!

Το Νοσοκομείο μας φιγουράρει πλέον στην δεύτερη θέση ,με την χαμηλότερη αναλογία νοσηλευομένων ασθενών και νοσηλευτικού προσωπικού… και επειδή δεν υπάρχει περίθαλψη χωρίς νοσηλευτικό προσωπικό, είναι εύκολα αντιληπτό να αναλογιστεί κανείς την κατάσταση που έχει περιέλθει η παροχή υπηρεσιών!

Ο πληθυσμός του Νομού μας έχει τριπλασιαστεί από τους τουρίστες και τους επισκέπτες, μοιραία και η προσέλευση των ασθενών στο Νοσοκομείο μας. Η Κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδια με κίνητρα, προκειμένου να μετακινηθούν υγειονομικοί εργαζόμενοι σε τουριστικές περιοχές, για να εργαστούν στους εκεί υγειονομικούς σταθμούς τις περιόδους αιχμής του τουρισμού. Σε αυτούς τους σχεδιασμούς δεν συμπεριλαμβάνεται το Νοσοκομείο Καβάλας! Εμείς εδώ εκλιπαρούμε καθημερινά τις υπηρεσίες της ΥΠΕ για μία πρόσληψη επικουρικού προσωπικού… η οποία βέβαια θα είναι σταγόνα στον ωκεανό με τα εκατοντάδες κενά και τις ελλείψεις που έχουν πλέον παγιωθεί!

Εύλογο είναι να αναρωτιόμαστε, η Κυβέρνηση δεν θεωρεί την Καβάλα και την Θάσο τουριστικό προορισμό?

Οι Βουλευτές του Νομού μας είναι σύμφωνοι με την στάση της Κυβέρνησης και της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας απέναντι στο Νοσοκομείο μας?

Έχουν εγκαταλείψει τους Νοσηλευτές, Παρασκευαστές, Χειριστές και όλους τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου μας, αποδεκατισμένους, εξαντλημένους, εξουθενωμένους, με τις οφειλόμενες ημέρες ανάπαυσης να αγγίζουν πλέον τις 20.000,να παλεύουν καθημερινά, 24 ώρες το 24ωρο για να περιθάλψουν τους ασθενείς που συνεχώς αυξάνονται, σε κλινικές με 40 νοσηλευόμενους, τριών και τεσσάρων ιατρικών ειδικοτήτων, με την κλινική covid να δέχεται και περιστατικά προς νοσηλεία και των όμορων νοσοκομείων αφού εκεί εδώ και μήνες έχει ανασταλεί η λειτουργία των covid κλινικών, ξεπερνώντας ακόμα και τα όρια της ανθρώπινης αντοχής και ανοχής!

Δεν έχουν προχωρήσει σε ΚΑΜΙΑ πρόσληψη ενώ έχουν αποχωρήσει εκατοντάδες εργαζόμενοι προς συνταξιοδότηση!

Επιμένουν, εμμονικά  πλέον, μισαλλόδοξα, στις αναστολές εργασίας των υγειονομικών υπαλλήλων, χωρίς να υπάρχει κανένα υγειονομικό όφελος αφού έχουν αρθεί όλα τα περιοριστικά μέτρα πρόληψης και αποτροπής μετάδοσης του ιού, χωρίς να προβλέπεται από κανένα επιστημονικό δεδομένο και ενώ έχουν πάψει να ισχύουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ,με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι που εργάζονται με πιστοποιητικό νόσησης να υποχρεωθούν εκ νέου να αποχωρήσουν από τα καθήκοντα τους με την λήξη του πιστοποιητικού.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο… Δεν θα επιτρέψουμε περαιτέρω υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Νοσοκομείου μας!

Καλούμε όλους τους πολιτικούς και πολιτειακούς παράγοντες του Νομού, τους Βουλευτές, τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης και των φορέων, να αναλάβουν πρωτοβουλία διάσωσης της λειτουργίας του Νοσοκομείου μας».