Diana’s Meals: Κέικ με σοκολάτα και ταχίνι [συνταγή]

Η Ντιάνα Κατζομύτη μάς προτείνει ένα αλλιώτικο κέικ και υπόσχεται ότι θα γίνει το... αγαπημένο μας!

Αν είστε λάτρεις των κέικ, αυτό θα γίνει το αγαπημένο σας! Ο συνδυασμός των υλικών και οι διαφορετικές υφές ενεργοποιούν όλους τους γευστικούς κάλυκες και σίγουρα δεν θα μείνετε στη… μια φέτα!

Άλλος ένας λόγος να το φτιάξετε, είναι ότι δεν θα χρειαστείτε μίξερ, παρά μόνο ένα φουέ. Και για να μην καθυστερώ, πάμε να δούμε τη συνταγή…

Υλικά

  • 350 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 250γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 75 γρ. κακάο συν λίγο για τη φόρμα
  • 2 κ.σ. σόδα φαγητού
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 αυγά
  • 100 γρ. αριάνι
  • 150 γρ. γάλα
  • 250 γρ. καφέ εσπρέσσο
  • 100 γρ. λάδι [εγώ βάζω καρύδας για έξτρα γεύση]
  • 80 γρ. ταχίνι
  • 1κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας

Για το διακοσμητικό παστέλι

  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 25 γρ. σουσάμι

Για το γλάσο

  • 200 γρ. άχνη
  • 60 γρ. γάλα
  • 80 γρ. ταχίνι
  • 1κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

  1. Λαδώνουμε τη φόρμα και την πασπαλίζουμε με κακάο, αφαιρώντας ό,τι περισσεύει.
  2. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υγρά υλικά. Κάνουμε μια λακκούβα στα στερεά και προσθέτουμε τα υγρά υλικά μας. Ανακατεύουμε με το φουέ μέχρι να ενωθούν και να γίνουν μία λεία ζύμη. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 ή ώσπου να βγαίνει μια οδοντογλυφίδα στεγνή. Το αφήνουμε να κρυώσει και μετά το βγάζουμε από τη φόρμα.
  3. Όση ώρα ψήνεται το κέικ, σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τη ζάχαρη και μόλις λιώσει και πάρει χάλκινο χρώμα, προσθέτουμε το σουσάμι. Ανακατεύουμε και απλώνουμε το μείγμα σε μια λαδόκολλα. Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε κομμάτια με το χέρι για να διακοσμήσουμε το κέικ.
  4. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για το γλάσο σε ένα μπολ. Το απλώνουμε στο κρύο κέικ από πάνω και διακοσμούμε με το παστέλι.


Βιογραφικό

Είμαι η Ντιάνα Κατζομύτη. Συνήθως είμαι με ένα τεφτέρι στα χεριά και σημειώνω, πειράζω, αλλάζω, πειραματίζομαι με συνταγές. Τα παιδιά μου με πειράζουν, λέγοντας ότι οι συνταγές μου είναι jazz! Σαν τους τζαζίστες που αυτοσχεδιάζουν. Μότο μου είναι πως το φαγητό είναι η πρώτη αγάπη του ανθρώπου, αφού αυτό είναι το πρώτο πραγμα που αποζητά με το που θα γεννηθεί, γι’ αυτό και είναι συστατικό της ευτυχίας. Τα τελευταία χρονια θα με βρείτε ως Private Chef και συνταγές μου στη σελίδα dianasmeals.gr.

Ακολουθήστε με στο Instagram και στο Facebook.