Diana’s Meals: Τούρτα λουκουμάδες [συνταγή]

Η Ντιάνα Κατζομύτη μάς μαθαίνει πώς να φτιάχνουμε μία τούρτα... «περίεργη», που θα μπορούσε να είναι και... finger food!

Μια οι εκλογές, μια που έλειπα… είχαμε καιρό να τα πούμε! Επιστροφή, λοιπόν, με μια τούρτα πανεύκολη, είναι finger food! Όσοι με ξέρουν, γνωρίζουν ότι μπορώ να φάω λουκουμάδες μέχρι «σκασμού»!

Προχθές είχα γενέθλια και τα παιδιά ήθελαν να φτιάξουμε μια περίεργη τούρτα σαν και μένα. Ο Γιώργος έδωσε την ιδέα και εγώ με την Ιωάννα την εκτελέσαμε.

Για πάμε να τη δούμε…

Υλικά

Για τους λουκουμάδες

  • 18 γρ. ξηρή μαγιά
  • 240γρ. γάλα χλιαρό
  • 240 γρ. χλιαρό νερό
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξίδι λευκό
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 450γρ. αλεύρι
  • Ηλιέλαιο

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε σε ένα μπολ τη μαγιά με το γάλα και το νερό και αφήνουμε 5 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
  2. Στη συνεχεια προσθέτουμε όλα τα τα υλικά. Τα χτυπάμε με φουέ να ομογενοποιηθούν και αφήνουμε σε ζεστό μέρος τη ζύμη να φουσκώσει για 30 λεπτά.
  3. Τηγανίζουμε σε ήλιέλαιο

Για την κρέμα σιμιγδάλι

  • 600 γρ. γάλα
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 3 αβγά μετρίου μεγέθους
  • 75 γρ. σιμιγδάλι
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • Βανίλια

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, τοποθετούμε το γάλα με τη μισή ζάχαρη. Παράλληλα, χτυπαμε τα αβγά με την υπόλοιπη ζάχαρη σε μια μπασίνα ωσότου αφρατέψουν. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  2. Μόλις πάρει μια βράση το μίγμα ζάχαρης γάλα, το ρίχνουμε λίγο λίγο στο μίγμα της μπασίνας, ανακατεύοντας συνέχεια. Το βάζουμε όλο στην κατσαρόλα, προσθετουμε τα ξύσματα και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίσει να σκάει σαν λάβα. Κατεβαζουμε από τη φωτιά.
  3. Απλώνουμε σε παγωμένο σκεύος και το βαζουμε στο ψυγειο με μεμβράνη που ακουμπάει στο μίγμα μας για 12 ώρες. Στη συνεχεια, το αφρατεύουμε με το μίξερ και το βάζουμε σε κορνέ.
  4. Συναρμολογούμε την τούρτα, βάζοντας μια στρώση λουκουμάδες, από πάνω κρέμα, ξανά λουκουμάδες, από πάνω κρέμα και ρίχνουμε πραλίνα φουντουκιού προαιρετικά ή κομματάκια σοκολάτας.


Βιογραφικό

Είμαι η Ντιάνα Κατζομύτη. Συνήθως είμαι με ένα τεφτέρι στα χεριά και σημειώνω, πειράζω, αλλάζω, πειραματίζομαι με συνταγές. Τα παιδιά μου με πειράζουν, λέγοντας ότι οι συνταγές μου είναι jazz! Σαν τους τζαζίστες που αυτοσχεδιάζουν. Μότο μου είναι πως το φαγητό είναι η πρώτη αγάπη του ανθρώπου, αφού αυτό είναι το πρώτο πραγμα που αποζητά με το που θα γεννηθεί, γι’ αυτό και είναι συστατικό της ευτυχίας. Τα τελευταία χρονια θα με βρείτε ως Private Chef και συνταγές μου στη σελίδα dianasmeals.gr.

Ακολουθήστε με στο Instagram και στο Facebook