«Κυνήγι θησαυρού» στο Φρούριο στο πλαίσιο του έργου για τη διαθεματική προσέγγιση της ιστορίας της Εγνατίας Οδού

Απόλυτα επιτυχημένες ακόμη τέσσερις εκπαιδευτικές δράσεις του έργου «Διαθεματική προσέγγιση της ιστορίας της Εγνατίας οδού, της Καβάλας και της ευρύτερης περιοχής – Άυλος Πόρος»

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023 η δεύτερη εκπαιδευτική δραστηριότητα με τίτλο «Κυνήγι θησαυρού στο Φρούριο», της Πράξης: Διαθεματική προσέγγιση της ιστορίας της Εγνατίας οδού της Καβάλας και της ευρύτερης περιοχής – Άυλος Πόρος, ένα έργο που υλοποιεί η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρησης Καβάλας «Δημωφέλεια».

Στη δραστηριότητα συμμετείχαν τα δύο τμήματα της Ε΄ Δημοτικού του 17ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας. Βασική στόχευση του έργου είναι η κατανόηση από μέρους των μαθητών/τριών των χωρικών δομών, μέσα από τις σηματοδοτήσεις των υλικών κατάλοιπων του παρελθόντος, για τη διασφάλιση της κοινωνικής και πολιτισμικής βιωσιμότητας στην περιοχή.

Ακολούθησαν άλλες τρεις δράσεις από το 5ο και 7ο Γυμνάσιο Καβάλας με επίσκεψη στον ιστορικό οικισμό Μεσορόπη του Δήμου Παγγαίου.

Πιο συγκεκριμένα, την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν δύο παράλληλες δραστηριότητες με τίτλο «Γνωριμία με τον παραδοσιακό οικισμό της Μεσορόπης» και «Η ιστορία και η μυθολογία του Παγγαίου», από τρία τμήματα της Β’ τάξης του 5ου Γυμνασίου Καβάλας. Στο ίδιο πλαίσιο, την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου, επισκέφτηκαν τον οικισμό του Δήμου Παγγαίου μαθητές της Β’ τάξης του 7ου Γυμνασίου Καβάλας, όπου συμμετείχαν στη δραστηριότητα με τίτλο «Γνωριμία με τον παραδοσιακό οικισμό της Μεσορόπης».

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας «Δημωφέλεια», ως φορέας υλοποίησης, ευχαριστεί θερμά τους εκπαιδευτικούς του 17ου Δημοτικού Σχολείου, Γεώργιο Φωτόπουλο και Ειρήνη Ζαραφειάδου, τις εκπαιδευτικούς του 5ου Γυμνασίου, Κυριακή Καμηλιώτου και Αικατερίνη Ρεγγούζα, όπως και την εκπαιδευτικό του 7ου Γυμνασίου Ελένη Φλούδα για την άψογη συνεργασία και την καθοριστική συμβολή τους στην υλοποίηση των δράσεων.

Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανατολική Μακεδονία και Θράκη 2014-2020

*  Έχει εξασφαλιστεί η συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων για τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών.