ΑΔΕΔΥ και ΕΥΚ Καβάλας καλούν τον κόσμο να συμμετάσχει μαζικά στις κινητοποιήσεις της 17ης Μαΐου

Η επερχόμενη κινητοποιήση να είναι η δυναμικότερη από τις 42 που προηγήθηκαν στην Καβάλα από το 2010 και μετά ευχήθηκαν οι Τάσος Ιωαννίδης και Ευθύμης Μακρογιάννης-«Απεργία για χιλιάδες και όχι για δεκάδες» το κεντρικό σύνθημα

Αγωνιώδες κάλεσμα σε συνταξιούχους, εργαζόμενους, άνεργους και συνδικαλιστικά σωματεία να συμμετέχουν μαζικά στην 24ωρη πανελλαδική κινητοποίηση της Τετάρτης 17 Μαΐου 2017 απηύθυναν οι πρόεδροι του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου και του Νομαρχιακού Τμήματος Καβάλας της ΑΔΕΔΥ Ευθύμης Μακρογιάννης και Τάσος Ιωαννίδης αντίστοιχα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν το απόγευμα της Δευτέρας 15 Μαΐου 2017 από το ΕΥΚ Καβάλας.

«Το νέο μνημόνιο φορτώνει στις πλάτες μας ακόμη 5,5 δισ. ευρώ μέτρα, δεν είναι μεταρρυθμίσεις, είναι μνημόνιο», δήλωσε ο κ. Μακρογιάννης και αναφέρθηκε σε νέο εργασιακό Μεσαίωνα, σε περικοπές συντάξεων στο 18% και αφορολόγητο στα 5.500 ευρώ. «Η συμφωνία εξυπηρετεί μόνο τους δανειστές και τα αντίμετρα είναι ένα επικοινωνιακό τρικ και θα έρθουν μετά από 3 χρόνια, ενώ οι περικοπές θα είναι άμεσες», συμπλήρωσε, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στην απεργία ώστε να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Καβάλας υποστήριξε ότι «η συγκυβέρνηση με άρμα το ΔΝΤ και την ΕΕ φέρνει νέα μέτρα που θα καταπλακώσουν τον Ελληνικό λαό», εξηγώντας πως σίγουρα τη λύση δε μπορεί να φέρει μία 24ωρη απεργία, αλλά οι εργαζόμενοι πρέπει να κατανοήσουν το μέγεθος των μέτρων που έρχονται. «Ασπιρίνες είναι τα αντίμετρα», συμπλήρωσε ο κ. Ιωαννίδης λέγοντας πως στην Καβάλα από το 2010 έχουν γίνει 42 απεργίες και δεκάδες κινητοποιήσεις παραδεχόμενος πως «ο κόσμος απογοητεύεται όσο δεν κερδίζει κάτι από τις κινητοποιήσεις του». Μίλησε επίσης για συντάξεις-προνοιακά επιδόματα και ξεπούλημα της κερδοφόρας ΔΕΗ ξεκαθαρίζοντας πως «την Τετάρτη πρέπει να είναι απεργία για χιλιάδες και όχι για 50-100 ανθρώπους». Παράλληλα, κάλεσε τους βουλευτές της Καβάλας να μην ψηφίσουν το νέο μνημόνιο.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για την απουσία του λαού από τις απεργίες υποστήριξε πως «εμείς πετάξαμε τις κομματικές μας ταυτότητες», ενώ στο ίδιο ερώτημα ο κ. Μακρογιάννης συμπλήρωσε πως «οι εργαζόμενοι φοβούνται για τις δουλειές τους, λειτουργούν με φόβο και αποφεύγουν τον συνδικαλισμό. Όσο δεν υπάρχει εργασία δεν υπάρχουν και συνδικαλιστικά σωματεία».

Η ανακοίνωση-κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ Καβάλας για την απεργία

Το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Καβάλας καλεί τους εργαζόμενους σε όλο το Δημόσιο Τομέα  να συμμετάσχουν μαζικά στην 24ωρη Γενική Πανεργατική Απεργία την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017.

Καλούμε μαζί μας στο Συλλαλητήριο της Τετάρτης 10:30 π.μ. στην πλατεία Καπνεργάτη όλο το Λαό της Καβάλας, τους  εργαζόμενους  στον Ιδιωτικό Τομέα, τους νέους, τους ανέργους, τους επιστήμονες και  τους αυτοαπασχολούμενους  σε μια δυναμική Παλλαϊκή κινητοποίηση.

Διεκδικούμε:

  • Να ακυρωθεί και να μην ψηφιστεί από τη Βουλή, το 4ο μνημόνιο
  • Την κατάργηση όλων των μνημονιακών Νόμων που έχουν ψηφιστεί από το 2010 μέχρι σήμερα
  • Αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη αναγκών και επαρκή χρηματοδότηση σε Υγεία, Παιδεία, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Ασφαλιστικά Ταμεία και σε όλες τις Κοινωνικές Υπηρεσίες με κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας
  • Να σταματήσει η καταλήστευση του εισοδήματός μας από τη φορολογική επιδρομή και τη μείωση του αφορολόγητου
  • Το σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων και της εκποίησης του δημόσιου πλούτου και την επαναφορά στο Δημόσιο των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, των αεροδρομίων, των λιμανιών και όλων των υποδομών της χώρας
  • Την ανατροπή της νεοφιλελεύθερης αντιλαϊκής πολιτικής Κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΔΝΤ
  • Διαγραφή του χρέους

ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΜΑΪΟΥ 2017

ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ την ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΜΑΙΟΥ 2017 στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΠΝΕΡΓΑΤΗ στις 10:30  το πρωί.