Δύο Καβαλιώτες «πίσω» από δημόσιο έργο στη Χαλκιδική που ολοκληρώθηκε σε… χρόνο-ρεκόρ! [βίντεο-φωτογραφίες]

Τα εύσημα από Καραμανλή και Τζιτζικώστα στους «δικούς μας» Πέτρο Σουρέτη και Κώστα Τσακλίδη και την ΙΝΤΡΑΚΑΤ για την υποδειγματική υλοποίηση της σύμβασής τους με το ελληνικό δημόσιο

Τα πρώτα πέντε χιλιόμετρα από τη νέα χάραξη συνολικά 12,5 χιλιόμετρων στον οδικό άξονα Θέρμης-Γαλάτιστα ολοκληρώθηκαν και παραδόθηκαν στους οδηγούς σχεδόν έναν χρόνο πριν από το χρονοδιάγραμμα και μόλις έναν χρόνο αφού ξεκίνησε το έργο!

Το έργο εγκαινίασε την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021 ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Αχιλλέας Καραμανλής ο οποίος, μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Το έργο στον οδικό άξονα Θεσσαλονίκης-Πολυγύρου το παραλάβαμε, όπως είπε και ο Απόστολος (Τζιτζικώστας), και αυτό βαλτωμένο και προχωρήσαμε με ταχύτητα στην υλοποίησή του», προσθέτοντας πως «η κυβέρνηση αυτή το δημοπράτησε, η κυβέρνηση αυτή το συμβασιοποίησε, η κυβέρνηση αυτή το ολοκλήρωσε σε λιγότερο από έναν χρόνο»!

Το σημαντικό για τη Χαλκιδική έργο εκτέλεσε η εταιρία ΙΝΤΡΑΚΑΤ και έχει ιδιαίτερη σημασία ότι σε αυτό «εμπλέκονται» και δύο Καβαλιώτες: ο Πέτρος Σουρέτης, Διευθύνων Σύμβουλος της κατασκευαστικής εταιρίας και ο μηχανικός Κώστας Τσακλίδης, Διευθυντής της ΙΝΤΡΑΚΑΤ στα έργα της Βορείου Ελλάδας.

Οι κ.κ. Σουρέτης και Τσακλίδης έλαβαν τα εύσημα για την υποδειγματική υλοποίηση του έργου τόσο από τον υπουργό κ. Καραμανλή όσο και από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.

Το έργο, τόσο στο τμήμα που ολοκληρώθηκε όσο και σε αυτό που βρίσκεται ακόμα υπό κατασκευή, περιλαμβάνει:

  • Διαπλάτυνση του δρόμου
  • Αναμόρφωση οκτώ ισόπεδων κόμβων
  • Συνοδά έργα ύδρευσης σε Βασιλικά και Νέα Ρεδαιστό
  • Κατασκευή Αγωγού ομβρίων υδάτων