Ταξιδεύοντας με το Pangeo Travel στην Έκθεση Τουρισμού CMT Stuttgart

Η αποστολή παρουσίασε μια ποικιλία δραστηριοτήτων επικεντρωμένων στη φύση και την τοπική κουλτούρα της περιοχής και είχε στόχο την επίτευξη συνεργατικών σχέσεων με ενδιαφερόμενους ταξιδιωτικούς πράκτορες

Το Pangeo Travel, μια συνεργασία έμπειρων επαγγελματιών αφοσιωμένων στον εναλλακτικό και πολιτιστικό τουρισμό στην περιοχή του Παγγαίου στη βόρεια Ελλάδα, είχε πρόσφατα σημαντική παρουσία στην Έκθεση Τουρισμού CMT Stuttgart, στις 13 και 14 Ιανουαρίου 2024.

Η αποστολή, που αποτελούνταν από τον Ηρακλή Καλαμένιο (Weproductions) και τον Ελευθέριο Κοκκινίδη (Δασικό Χωριό Παγγαίου), παρουσίασε μια ποικιλία δραστηριοτήτων επικεντρωμένων στη φύση και την τοπική κουλτούρα. Αυτές περιλάμβαναν προσεκτικά σχεδιασμένες πεζοπορίες, περιηγήσεις με έμφαση στην ιστορία και μυθολογία του τόπου, καθώς και πολιτιστικές εξερευνήσεις και γαστρονομικές εμπειρίες που εμπεριέχουν την ουσία της περιοχής του Παγγαίου. Ο βασικός στόχος ήταν η επίτευξη συνεργατικών σχέσεων με ενδιαφερόμενους ταξιδιωτικούς πράκτορες, προωθώντας συνεργασίες για την ένταξη των μοναδικών ταξιδιωτικών πακέτων του Pangeo Travel στα προγράμματά τους.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που συμμετείχαμε στην έκθεση CMT Stuttgart, όπου είχαμε την ευκαιρία να συνδεθούμε με επαγγελματίες και οργανισμούς που μοιράζονται το ίδιο όραμα μαζί μας», δήλωσε ο Ηρακλής Καλαμενιος υπεύθυνος επικοινωνίας στο Pangeo Travel.

«Η αποστολή μας είναι η προώθηση βιώσιμων και εναλλακτικών ταξιδιωτικών εμπειριών στη μοναδική περιοχή του Παγγαίου. Πιστεύουμε στη δημιουργία εταιρικών σχέσεων που μοιράζονται τη δέσμευσή μας για τον υπεύθυνο τουρισμό».

Η έμφαση του Pangeo Travel στη βιωσιμότητα βρήκε ανταπόκριση στους επισκέπτες της έκθεσης, προσελκύοντας το ενδιαφέρον των ταξιδιωτικών πρακτορείων που αναζητούν ξεχωριστές και περιβαλλοντικά συνειδητές προσφορές για τους πελάτες τους.

Γενικά για το Pangeo Travel

Το “Pangeo Travel” αποτελείται από 5 επιχειρήσεις και δημιουργήθηκε με χρηματοδότηση από το CLLD/LEADER του τοπικού προγράμματος Ν. Καβάλας. Αναλυτικά οι εταίροι είναι η Επιστημονική ομάδα Οψόμεθα εις Φιλίππους (Καβάλα), η Εταιρία Προώθησης Τουρισμού We productions (Γερμανία), η Χρυσανίδης Ν. & Σια Ε.Ε.  “Sun Thalassa” (Παγγαίο), η «Πρωτοβουλία Πολιτών για τη Διάσωση του Δασικού Χωριού Παγγαίου» (Παγγαίο) και ο Αλέξανδρος Κατσαμάκης “Dream Makers Greece” (Θάσος). Στόχος είναι η ενσωμάτωση και νέων επαγγελματιών τουρισμού από την περιοχή του Παγγαίου και όχι μόνο.

Σκοπός του “Φόρουμ Παγγαιόραμα” είναι οι ταξιδιωτικές εμπειρίες που παρέχει στο Παγγαίο να προσφέρουν σε πολυταξιδεμένα ζευγάρια το προνόμιο να ζήσουν αυθεντικές ελληνικές εμπειρίες σε ένα  άγνωστο & μυθικό βουνό της Ελλάδας, μειώνοντας τις δυσκολίες συνεννόησης και τα εμπόδια πρόσβασης, ενώ παράλληλα αυξάνοντας την απόλαυση και τις μοναδικές στιγμές δέους.

Τους επόμενους μήνες, προσβλέπουμε στη εδραίωση των συνεργασιών που διαμορφώθηκαν στην CMT Stuttgart και συνεχίζουμε να διευρύνουμε το δίκτυο συνεργατών που μοιράζονται το όραμα για την προώθηση του υπεύθυνου ταξιδιού. Παραμένουμε αφοσιωμένοι στο να παρουσιάσουμε την ομορφιά της περιοχής του Παγγαίου, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα θετική επίδραση στις τοπικές κοινότητες και το περιβάλλον.