Μάκης Παπαδόπουλος: Η «φαρσοκωμωδία» με την πεσμένη γέφυρα πρέπει να τελειώνει!

Πρόταση του επικεφαλής του Τόπου της Ζωής μας για την κατάσταση του δρόμου μπροστά από το παλιό νοσοκομείο με «καρφιά» τόσο προς τη Διοίκηση Τσανάκα όσο και προς τον Θόδωρο Μουριάδη

Υπάρχει λύση τώρα για τη γέφυρα στο κάτω Νοσοκομείο και την αποκατάσταση της ομαλότητας της κυκλοφορίας στην περιοχή ανατολικά της πόλης και μάλιστα πριν την καλοκαιρινή περίοδο που έρχεται, υποστηρίζει ο Μάκης Παπαδόπουλος ζητώντας να σταματήσει επιτέλους αυτή η… «φαρσοκωμωδία» που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας προτείνει βελτίωση του υφιστάμενου δρόμου ώστε να γίνει άμεσα διπλής κατεύθυνσης και ανάλογες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, «αδειάζοντας» παράλληλα την πρόταση Μουριάδη για δημιουργία προβόλου. Επίσης, ζητάει να αναλάβουν τις ευθύνες τους όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι και να βρούνε μια λύση σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης Παπαδόπουλου.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ για τη γέφυρα στο Κάτω Νοσοκομείο

«Εδώ και πολλά χρόνια, η σημερινή και η προηγούμενη διοίκηση του Δήμου έδειξαν αδιαφορία και αμέλεια για τη συντήρηση και τον έλεγχο της γέφυρας στο Κάτω Νοσοκομείο. Μετά την πτώση της γέφυρας, η σημερινή Δημοτική Αρχή έβαλε πάνω από τη λύση του προβλήματος την πολιτική της “διάσωση”, παραπλανώντας τους δημότες και αφήνοντάς τους να ταλαιπωρούνται καθημερινά.

Ο δε κ. Μουριάδης, ενώ γνώριζε το πρόβλημα ως πρώην Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών επί διοίκησης Σιμιτσή (δηλ. ως ο άμεσα υπεύθυνος για τα τεχνικά έργα και τις συντηρήσεις των δρόμων) άφησε τη γέφυρα στην τύχη της και τώρα μιλάει σαν ουδέτερος παρατηρητής, σα να μην έχει καμία ευθύνη για ό,τι συνέβη.

Εμείς πιστεύουμε ότι:

1. Η επισκευή της γέφυρας ή η επιλογή νέας λύσης απαιτούν σίγουρα ένα εύλογο χρονικό διάστημα, που θα εξαρτηθεί από τις μελέτες, την τεχνική λύση που θα επιλεγεί, αλλά και την αποφασιστικότητα του Δήμου να πιέσει για την επιτάχυνση του σχεδιασμού και την ολοκλήρωση του έργου.

Ωστόσο, η προσωρινή αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος που δημιούργησε η πτώση της γέφυρας έπρεπε και μπορούσε να γίνει ΧΘΕΣ:

  • με βελτιώσεις του υφιστάμενου δρόμου μπροστά στο Κάτω Νοσοκομείο, ώστε να γίνει διπλής κατεύθυνσης.
  • με ανάλογες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τα αυτοκίνητα, τους πεζούς και τις θέσεις στάθμευσης στην περιοχή (ενδεχόμενα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και το προαύλιο του Κάτω Νοσοκομείου).

3. Στους 4 μήνες που πέρασαν από την πτώση της γέφυρας μέχρι σήμερα, ήταν απόλυτα εφικτό να μελετηθούν ο κυκλοφοριακός φόρτος και οι αναγκαίες βελτιώσεις του δρόμου μπροστά στο Κάτω Νοσοκομείο. Έτσι, οι εργασίες θα μπορούσαν να έχουν ξεκινήσει και να προλάβουμε την καλοκαιρινή περίοδο, χωρίς να χρειάζεται η επιβάρυνση των οδών Βάσσου και Κολοκοτρώνη.

4. Η εγκατάσταση προβόλου (στην οποία αναφέρθηκε πρόσφατα ο κ. Μουριάδης) πιθανότατα θα αποδειχθεί ιδιαίτερα χρονοβόρα (μελέτες, νέες αδειοδοτήσεις, κατασκευή) και ανέφικτη (ο πρόβολος μπορεί να παρεμποδίσει το κύριο έργο αποκατάστασης της γέφυρας).

Σε κάθε περίπτωση, η “φαρσοκωμωδία” που εκτυλίσσεται γύρω από τη γέφυρα πρέπει να τελειώνει.

Για ένα τόσο σοβαρό θέμα η συζήτηση δεν μπορεί να γίνεται από τα μέσα ενημέρωσης και σε στυλ «ό,τι θέλει λέει ο καθένας».

Χρειάζεται οργανωμένη συζήτηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τους φορείς που διαθέτουν ειδική τεχνογνωσία, καθώς και λήψη συγκεκριμένων αποφάσεων με ευθύνη όλου του Δημοτικού Συμβουλίου».