Συμπαράταξη Πολιτών: Δεν θα γίνουμε συνομιλητές με ακραίους

Η παρουσία του Δημήτρη Βογιατζή στη σύσκεψη των αρχηγών οδήγησε τον Άρη Βέρρο να αποχωρήσει από τη συνάντηση μη θέλοντας να νομιμοποιήσει οποιοδήποτε φασιστικό μόρφωμα

Τους λόγους που οδήγησαν στην αποχώρηση του Άρη Βέρρου, από την συνάντηση των επικεφαλείς των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας για το θέμα της έλευσης περισσοτέρων προσφύγων στο στρατόπεδο «Ασημακοπούλου», αναλύει με ανακοίνωση της η «Συμπαράταξη Πολιτών». Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι η παράταξη δεν προτίθεται να γίνει συνομιλητής με κανέναν υμνητή των πιο απάνθρωπων και ακραίων φωνών,  εννοώντας τον δημοτικό σύμβουλο Δημήτρη Βογιατζή, ενώ επισημαίνεται ότι το γεγονός ότι αποχώρησε από την «Χρυσή Αυγή» δεν την καλύπτει από την στιγμή που ο ίδιος δεν αποποιήθηκε τα όσα έλεγε και υπηρετούσε όσο ήταν στο συγκεκριμένο κόμμα.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της «Συμπαράταξης Πολιτών»

«Σε κάθε περίπτωση, αρνούμαστε να νομιμοποιήσουμε οποιοδήποτε φασιστικό μόρφωμα»

«Ο επικεφαλής της Συμπαράταξης Πολιτών, Άρης Βέρρος αποχώρησε από τη συνάντηση των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, που πραγματοποιήθηκε στις, 4/9/2019, στο δημαρχείο Καβάλας και είχε θέμα την επικείμενη φιλοξενία νέων προσφύγων στις δομές του πρώην στρατοπέδου Ασημακοπούλου, λόγω της συμμετοχής του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης της Χρυσής Αυγής .

Η θέση μας, τόσο προεκλογικα όσο και σε όλη μας την πορεία εντός του δημοτικού συμβουλίου είναι ξεκάθαρη: δεν θα γίνουμε συνομιλητές με κανέναν υμνητή των πιο απάνθρωπων και ακραίων φωνών, πόσο μάλλον για τέτοιο θέμα. Η λογική ότι ο επικεφαλής «αποχώρησε» από τη Χρυσή Αυγή δεν μας καλύπτει, καθώς ουδέποτε αποποιήθηκε των όσων κατά καιρούς δήλωσε και τα όσα υπηρετούσε, όντας μέλος της φασιστικής συμμορίας.

Σε κάθε περίπτωση, αρνούμαστε να νομιμοποιήσουμε οποιοδήποτε φασιστικό μόρφωμα, βάζοντας εκπροσώπους του σε θέση συνομιλητή».