Θόδωρος Τζατζάρης: Παραίτηση από την προεδρία της ΕΑΑΣ Καβάλας για λόγους τιμής και αξιοπρέπειας

Μετά από 9 χρόνια αποχωρεί από τη θέση μετά την επίθεση που δέχτηκε από τον πρόεδρο της Πανελλήνιας ΕΑΑΣ, την οποία χαρακτήρισε αήθη, ανοίκεια, προκλητική και προσβλητική

Την παραίτηση του από τη θέση του προέδρου του Παραρτήματος Καβάλας της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, έκανε γνωστή ο Θόδωρος Τζατζάρης με ανακοίνωση του μια σχεδόν εβδομάδα μετά την επίσκεψη στην Καβάλα του προέδρου της ΕΑΑΣ Αντιστρατήγου ε.α. Βασίλειου Ροζή.

Η επίσκεψη αυτή και τα όσα διημείφθησαν μεταξύ τους σε ιδιωτική κουβέντα τους στη Λέσχη Αξιωματικών Καβάλας, ήταν η αίτια της παραίτησης του κ. Τζατζάρη, από τη θέση του στην οποία βρισκόταν επί 9 χρόνια!

Ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας ισχυρίζεται ότι δέχτηκε αήθη, ανοίκεια, προσβλητική και προκλητική επίθεση από τον Β. Ροζή, που βρέθηκε στην περιοχή στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας για τις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στην ΕΑΑΣ την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του τονίζει ότι «αγαπητοί συμπολίτες, θεωρώ υποχρέωσή μου να σας ενημερώσω, ότι την 14-2-2020, υπέβαλα την παραίτησή μου από Πρόεδρος ΕΑΑΣ του Παραρτήματος Καβάλας, για λόγους τιμής, υπόληψης και αξιοπρέπειας, έννοιες τις οποίες θεωρώ αδιαπραγμάτευτες. Συγκεκριμένα την 13-2-2020 κατά την προεκλογική επίσκεψη του Προέδρου της ΕΑΑΣ και υποψηφίου Προέδρου κατά τις εκλογές της 23-2-2020, δέχθηκα αήθη, ανοίκεια, προκλητική και προσβλητική επίθεση, παρουσία των συναδέλφων της Καβάλας, στη Λέσχη Αξιωματικών, επειδή σε ήπιο τόνο και λόγο, του είπα λόγια μη αρεστά».

Σε τοποθέτηση του για το θέμα στον Alpha Radio 88.6 ο Θόδωρος Τζατζάρης επισήμανε ότι «σε συνομιλία που είχα με τον κ. Ροζή του είπα με κόσμιο και ήπιο τόνο ότι κατά την άποψη μου ο λόγος για τον οποίο είναι εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία της ΕΑΑΣ, είναι ότι δεν μπόρεσε να εκλεγεί στην ηγεσία του Μετοχικού Ταμείου Στρατού. Θεώρησε τον εαυτό του θιγμένο και μου επιτέθηκε μ’ αυτόν τον τρόπο και δεν δέχτηκε στη συνέχεια ούτε να ζητήσει συγνώμη». Καταλήγοντας είπε ότι «η τιμή, η υπόληψη και η αξιοπρέπεια, για μένα είναι έννοιες αδιαπραγμάτευτες κι όσοι δεν με γνωρίζουν, ας ρωτήσουν να μάθουν . Για το αν η θητεία μου στη θέση του Προέδρου του Παραρτήματος ήταν επιτυχής ή όχι, το αφήνω στην κρίση των συναδέλφων και της τοπικής κοινωνίας. Καλή επιτυχία στους συναδέλφους στις εκλογές της 23ης Φεβρουαρίου 2020».