Γιώργος Μάριος: Από την Καβάλα στο Λονδίνο. Μια αξιοπρόσεκτη κιθαριστική διαδρομή και ο πρώτος δίσκος [βίντεο]

Ο session κιθαρίστας κάνει το δισκογραφικό του ντεμπούτο ως τραγουδοποιός και παραγωγός με το πολλά υποσχόμενο "Daffodil"-Η «ταυτότητα» του δίσκου και η μέχρι τώρα πολυδιάστατη μουσική πορεία του Γιώργου Μάριου

Είναι τραγουδοποιός και κιθαρίστας από την Καβάλα με έδρα το Λονδίνο. Μαθητής του Κώστα Παρασκευά, ο Γιώργος Μάριος έχει «χαράξει» μια αξιοπρόσεκτη μουσική πορεία σε μπάντες και live εμφανίσεις ανά τον κόσμο και πλέον έφτασε η ώρα για το δισκογραφικό του ντεμπούτο ως τραγουδοποιός και παραγωγός.

Το “Daffodil” είναι ο πρώτος δίσκος θα βγει επισήμως στις 22 Αυγούστου 2020- του τραγουδοποιού και session κιθαρίστα και ανεξάρτητου μουσικού, καθώς κάνει τα πρώτα του δισκογραφικά βήματα χωρίς τη στήριξη εταιρίας. Η μουσική είναι ένα ευρύ κράμα με κύριο άξονα το εναλλακτικό και μοντέρνο ροκ, αλλά και με επιρροές από μπάντες όπως οι Pink Floyd, Sigur Ros, Radiohead και Porcupine Tree.




Το κεντρικό θέμα του δίσκου -παρόλο που η συγκεκριμένη δουλειά δεν είναι αυστηρώς concept- είναι η προσωπική λύτρωση και η άνοδος στο φως από το σκοτάδι που κουβαλάει ο καθένας μας.

Το “Daffodil” έχει κυρίαρχο το κιθαριστικό στοιχείο, με δυναμικά ριφ και ευφάνταστα σόλο, χωρίς να λείπουν και χρώματα από βιολιά, φωνητικές αρμονίες, πιάνο και τύμπανα, δοσμένα από συνεργάτες του Γιώργου στη Λονδρέζικη σκηνή. Την παραγωγή ανέλαβε ο ίδιο ο Γιώργος Μάριος και τη μίξη ο τραγουδιστής και ιδρυτής των “The Pineapple Thief”, Bruce Soord, δίνοντας μία πολύ οργανική αίσθηση στον ήχο. Τις τελικές πινελιές έβαλε ο Steve Kitch, ο οποίος είναι από τους κορυφαίους mastering engineers στον κόσμο και επίσης μέλος των “The Pineapple Thief”.

Λίγα λόγια για τον Γιώργο Μάριο

Ο Γιώργος Μάριος είναι τραγουδοποιός και κιθαρίστας από την Καβάλα, με βάση το Λονδίνο. Έγινε πρώτα γνωστός στο κιθαριστικό κοινό μέσω της Βρετανικής Εταιρίας Εκμάθησης Κιθάρας Lick Library, με την οποία κυκλοφόρησε σε ηλικία 19 ετών μαθησιακό υλικό καλύπτοντας την ιδιαίτερη προσέγγισή του στην κιθάρα.

Τα χρόνια που ακολούθησαν τον βρήκαν να παίζει σε μερικά από τα ποιο γνωστά κλαμπ του Λονδίνου και παράλληλα να παράγει επιτυχημένα εκπαιδευτικά Masterclasses με την Lick Library και την JTC, δύο από τις μεγαλύτερες εταιρίες παγκοσμίως σε αυτόν τον χώρο.

Το 2018 ήτανε μία σημαντική  χρονιά για τον Γιώργο Μάριο, καθώς του έγινε πρόταση να γίνει ο Live Lead κιθαρίστας των Ροκ Βετεράνων The Pineapple Thief, μέλος των οποίων είναι και ο θρύλος των ντραμς, Gavin Harrison (King Crimson, Porcupine Tree).

Έπειτα από δύο Ευρωπαϊκές και μία Αμερικάνικη περιοδεία, ο Γιώργος παραμένει λάιβ μέλος της μπάντας και θα ξαναβρεθεί στον δρόμο μαζί τους το 2021.

Πέρα από τη δουλειά του ως κιθαρίστας, ο Γιώργος θα κάνει και το δισκογραφικό του ντεμπούτο ως τραγουδοποιός και παραγωγός το 2020, με το πολλά υποσχόμενο “Daffodil“. Ο δίσκος είναι ένα μείγμα εναλλακτικού ροκ με στοιχεία από ποπ, heavy και prog ροκ μουσικής. Τη μίξη του δίσκου ανέλαβε ο Bruce Soord, τραγουδιστής των “Pineapple Thief” και τα πρώτα δύο σινγκλ “Your Mind” και “Fall on Me” εισέπραξαν πολύ θετικές κριτικές.

Links-Επικοινωνία:

Δείτε το video clip από το single “Your Mind”