Κι αν είναι… Gangsters, μην τους φοβάστε! Οι Καβαλιώτες soul trip-hoppers «ξαναχτυπούν» με νέο δίσκο [βίντεο, φωτογραφίες]

"Never Satisfied": Σε παραγωγή Cayetano το δεύτερο album του κουιντέτου από την Καβάλα που κυκλοφορεί εν μέσω «καραντίνας»

Οι ίδιοι αυτοπροσδιορίζονται «περισσότερο οικογένεια, παρά φίλοι». Πουθενά η λέξη «συγκρότημα», «μουσικό σχήμα» ή «μπάντα». Ίσως γιατί όλοι αυτοί οι προσδιορισμοί εμπεριέχουν την υποχρέωση, τον επαγγελματισμό με την έννοια του καθαναγκασμού, την «κανονικότητα» υπό τις «προσταγές» της νόρμας και της ρουτίνας. Οι Gangsters of Love, λοιπόν.

Μια «οικογένεια» από την Καβάλα που ζει και «αναπνέει» μουσικά από τη Θεσσαλονίκη…

Συστήθηκαν για πρώτη φορά στο κοινό το 2015 όταν «άνοιξαν» τη συναυλία των Dub Pistols στη Θεσσαλονίκη. Ακολούθησαν και άλλες πολλές εμφανίσεις και ενάμιση χρόνο μετά κυκλοφόρησαν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά. Το An Inmost Reality τούς έβαλε για τα καλά στον «χάρτη» της εγχώριας, αρχικά, εναλλακτικής μουσικής σκηνής και η πρώτη επίσημη ζωντανή παρουσίαση του album έγινε στη Μονή Λαζαριστών, «παρέα» με τους Monophonics.

Για τα επόμενα τρία περίπου χρόνια, οι Gangsters of Love θα «οργώσουν» φεστιβάλ και μουσικές σκηνές ανά την Ελλάδα και την Κύπρο. Μεταξύ άλλων, θα παίξουν στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στο In-Edit Festival, στο Kapani Project, στο Pop Up Festival, σε φεστιβάλ TedX, στο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, ενώ η τηλεοπτική τους εμφάνιση στη δημοφιλή εκπομπή Ράδιο Αρβύλα θα «ανεβάσει» τη δημοτικότητά τους.

Το 2020, η πανδημία του κορονοϊού θα «καθηλώσει» συναυλιακά τους Gangsters of Love, όπως και τους περισσότερους καλλιτέχνες παγκοσμίως, με μοναδική τους εμφάνιση, το καλοκαίρι, να είναι αυτή που έγινε στη γενέτειρά τους την Καβάλα, στο πλαίσιο του Cosmopolis 2020 [διαβάστε το ρεπορτάζ και δείτε φωτογραφίες και βίντεο πατώντας εδώ].

Η συναυλιακή «αεργία» όμως, έδωσε τον απαραίτητο χρόνο στο κουιντέτο να δουλέψει επάνω στο follow-up του An Inmost Reality και να βρεθεί στο studio για τις ηχογραφήσεις ενός νέου δίσκου.

Μετά από μήνες δουλειάς, το δεύτερο άλμπουμ των Gangsters of Love με τίτλο Never Satisfied είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020. Αρχικά, θα είναι διαθέσιμο ηλεκτρονικά και σύντομα αναμένεται να κυκλοφορήσει και σε «φυσική» μορφή [CD και συλλεκτικό βινύλιο].

Η νέα δισκογραφική δουλειά, την παραγωγή της οποία επιμελήθηκε ο «περιβόητος» Cayetano, ξεδιπλώνει ένα μουσικό σενάριο με πολλαπλές αναγνώσεις σε ένα αστικό τοπίο γεμάτο ανεκπλήρωτες ανθρώπινες ιστορίες, συνδυάζοντας το ηλεκτρονικό και το αναλογικό, με έντονα Synth Pop, Disco και Soulful στοιχεία.

Δείτε το βίντεο-teaser για το Never Satisfied: