ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής: Οι πέντε από τους έξι υποψήφιους βουλευτές για τον Νομό Καβάλας [ονόματα]

Ανακοινώθηκε το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοδελτίων του κόμματος ενόψει των εθνικών εγλογών-Τρεις άνδρες και δύο γυναίκες στην Καβάλα, αναμένεται η ανακοίνωση ενός ακόμη υποψηφίου

Ανακοινώθηκε την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023 το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής ενόψει των εθνικών εγλογών οι οποίες θα γίνουν την Άνοιξη.

Είχε προηγηθεί η συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής η οποία επικύρωσε σε συντριπτική πλειοψηφία τα ονόματα των υποψηφίων που θα διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών.

Τα περισσότερα από τα 350 πρόσωπα που απαρτίζουν τα ψηφοδέλτια είναι νέοι επιστήμονες, ενώ μεγάλη είναι η συμμετοχή των γυναικών. Όπως υπογράμμισε στην τοποθέτησή του ο επικεφαλής της επιτροπής ψηφοδελτίων του κόμματος, Βαγγέλης Αργύρης, «η ανανέωση προσώπων αγγίζει σε ποσοστό το 63%. Το 31% των υποψηφίων είναι κάτω των 45 ετών και το 92% έχει πανεπιστημιακή εκπαίδευση, με το 12% να κατέχει διδακτορικό δίπλωμα και το 30% μεταπτυχιακό δίπλωμα».

Για τον Νομό Καβάλας ανακοινώθηκαν πέντε ονόματα, τρεις άνδρες και δύο γυναίκες και αναμένεται το προσεχές διάστημα η ανακοίνωση ενός ακόμη υποψηφίου, ένα όνομα που κατά πληροφορίες, θα αποτελεί έκπληξη.

Οι υποψήφιοι και υποψήφιες στον Νομό Καβάλας

  • Σοφία Μαρτίδου-Συγγραφέας-ποιήτρια
  • Δημήτριος Παπουτσής-Δικηγόρος
  • Λεωνίδας Παππάς-Δικηγόρος
  • Ιωάννης Πλαφαδέλης-Εκπαιδευτικός
  • Ευστρατία Χριστοδούλου-Δημοτική Υπάλληλος