Μια Καβαλιώτισσα δημοσιογράφος βραβεύτηκε για τη δουλειά της στη μακρινή Νέα Ζηλανδία [φωτογραφίες]

Η Λυδία-Δέσποινα (Lewis) Τσουρουκίδη είναι η φετινή νικήτρια του Le Mana Award - Το σκεπτικό της Επιτροπής βράβευσης

Ζει και εργάζεται στη Νέα Ζηλανδία ως δημοσιογράφος και το Σάββατο 27 Μαΐου 2023 επιβραβεύτηκε για την ποιότητα της δουλειάς της στο Radio New Zealand, λαμβάνοντας ένα σημαντικό βραβείο στον θερμό Voyager Media Awards 2023.

Ο λόγος για τη Λυδία-Δέσποινα Lewis, κόρη του Καβαλιώτη αρχιτέκτονα Χαράλαμπου Τσουρουκίδη, η οποία έλαβε το Le Mana Award, το οποίο «αναγνωρίζει εξαιρετικά επιτεύγματα στη δημοσιογραφία και την αφήγηση, εστιάζοντας ειδικά σε ιστορίες που εμβαθύνουν στα ζητήματα που επηρεάζουν τους λαούς και τις κοινότητες του Ειρηνικού στην περιοχή του Ειρηνικού και στην Aotearoa Νέας Ζηλανδίας».

Η τελετή απονομής των Voyager Media Awards 2023 πραγματοποιήθηκε στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας. Το ειδικό βραβείο Le Mana, το οποίο κέρδισε η «δικιά μας» Λυδία, σπονσονάρεται από τον Οργανισμό Pacific Cooperation Foundation, στο πλαίο ενός θεσμού ο οποίος «επιβραβεύει την αριστεία στη δημοσιογραφία».

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση του Pacific Cooperation Foundation για τη βράβευση της Λυδίας Τσουρουκίδη:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να μοιραστούμε τον ενθουσιασμό και την ευγνωμοσύνη μας για τη συμμετοχή μας στα βραβεία Voyager Media Awards 2023, τα οποία έλαβαν χώρα το Σάββατο 27 Μαΐου στο Ώκλαντ. Ως περήφανοι χορηγοί του διάσημου βραβείου Le Mana, η βραδιά είχε ιδιαίτερη σημασία για το Pacific Cooperation Foundation.

Το βραβείο Le Mana αναγνωρίζει εξαιρετικά επιτεύγματα στη δημοσιογραφία και την αφήγηση, εστιάζοντας ειδικά σε ιστορίες που εμβαθύνουν στα ζητήματα που επηρεάζουν τους λαούς και τις κοινότητες του Ειρηνικού στην περιοχή του Ειρηνικού και στην Aotearoa Νέας Ζηλανδίας. Παρέχοντας στους αναγνώστες, τους ακροατές του ραδιοφώνου και τους τηλεθεατές μεγαλύτερη κατανόηση και ευαισθητοποίηση, αυτοί οι αξιόλογοι δημοσιογράφοι ενισχύουν τις φωνές και τις εμπειρίες της κοινότητας του Ειρηνικού.

Με υπερηφάνεια ανακοινώνουμε ότι η νικήτρια του βραβείου Le Mana στα Voyager Media Awards 2023 είναι η εξαιρετικά ταλαντούχα Lydia Lewis, δημοσιογράφος από το Radio New Zealand. Η αφοσίωση και η δέσμευση της Lydia να φωτίσει τις ιστορίες και τα θέματα που έχουν σημασία για τους λαούς του Ειρηνικού είναι πραγματικά εμπνευσμένες. Συγχαρητήρια, Λυδία, για αυτήν την αναγνώριση που άξιζε!

Το Pacific Cooperation Foundation θα ήθελε να εκφράσει την ειλικρινή μας ευγνωμοσύνη σε όλους τους δημοσιογράφους που υπέβαλαν τα αξιόλογα έργα τους προς εξέταση για το Βραβείο Le Mana.

Η ακλόνητη αφοσίωσή σας στην αφήγηση και στο να φέρετε την προσοχή στην κοινότητα του Ειρηνικού έχει σημαντικό αντίκτυπο και μας τιμά να υποστηρίξουμε τις απίστευτες προσπάθειές σας.

Τα Voyager Media Awards 2023 ήταν μια βραδιά γεμάτη γιορτή, έμπνευση και ενότητα. Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου μας παρευρέθηκαν, ενώ συμμετείχαν σε επαγγελματίες του κλάδου, δημοσιογράφους και λάτρεις των μέσων ενημέρωσης για να τιμήσουν την αριστεία που επιτεύχθηκε στον τομέα της δημοσιογραφίας. Η εκδήλωση παρουσίασε το εξαιρετικό ταλέντο και την αφοσίωση των ατόμων που χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες τους για να επιστήσουν την προσοχή σε σημαντικά θέματα και να οδηγήσουν σε θετικές αλλαγές.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε την εγκάρδια εκτίμησή μας στους διοργανωτές των Voyager Media Awards που διοργάνωσαν μια αξέχαστη εκδήλωση και παρείχαν μια πλατφόρμα αναγνώρισης και εορτασμού της ανεκτίμητης συνεισφοράς των δημοσιογράφων. Είμαστε ευγνώμονες για τη συνεχή υποστήριξή τους στην προώθηση της δημοσιογραφικής αριστείας και της δύναμης της αφήγησης.

Ως Pacific Cooperation Foundation, η δέσμευσή μας παραμένει σταθερή στην υποστήριξη πρωτοβουλιών που ενδυναμώνουν και εξυψώνουν τις φωνές των λαών του Ειρηνικού. Πιστεύουμε ότι μέσω της συνεργασίας και της εταιρικής σχέσης, μπορούμε να δημιουργήσουμε θετικές αλλαγές και να προωθήσουμε μια βαθύτερη κατανόηση των θεμάτων που αντιμετωπίζουν οι κοινότητές μας.

Για άλλη μια φορά, συγχαρητήρια στη Lydia Lewis για τη νίκη του βραβείου Le Mana και ένα ειλικρινές ευχαριστώ σε όλους τους δημοσιογράφους που συμμετείχαν στα Voyager Media Awards 2023. Μαζί, κάνουμε τη διαφορά και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε αυτό το ταξίδι μαζί σας»!