Γιάννης Εριφυλλίδης: Είμαι και θα παραμείνω ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος και όταν θα εκλεγώ, θα είμαι Δήμαρχος για ΟΛΟΥΣ τους Καβαλιώτες!

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης του υποψηφίου Δημάρχου Καβάλας σε ραδιοφωνικό σταθμό - «Ναι σε στήριξη από κόμματα, αλλά...»

Στο πλαίσιο συνέντευξής του σε ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης μας και σχετικά με το ενδεχόμενο στήριξής του από κάποιο από τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου ο ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας Γιάννης Εριφυλλίδης ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Έχω τονίσει, θα το πω και άλλη μια φορά, ότι είμαι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας, είμαστε ένας ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ συνδυασμός. Εμείς θέλουμε να ενώσουμε όλους τους Καβαλιώτες, αφενός μεν για να φύγει αυτή η καταστροφική Διοίκηση του απερχόμενου Δημάρχου και αφετέρου για να κάνουμε τις παρεμβάσεις που έχουμε στο πρόγραμμά μας και οι οποίες θεωρούμε ότι θα πάνε την Καβάλα πέντε βήματα μπροστά, ούτως ώστε να εξασφαλίσουμε ένα διαφορετικό μέλλον κυρίως για τις επόμενες γενιές.

»Για το αν θα με στηρίξει οποιοδήποτε κόμμα έχω πει ότι είμαι ανοιχτός σε επίπεδο προγραμματικής συμφωνίας και έχω κάνει την πρόταση και θα συνεχίσω να την κάνω σε ΟΛΑ τα κόμματα. Έχω επαφές και με τη Νέα Δημοκρατία και με το ΠΑΣΟΚ και με τον ΣΥΡΙΖΑ και με το ΚΚΕ και με το Μέρα25 και με την Πλεύση Ελευθερίας.

Πώς τον κύριο Παχατουρίδη στο Περιστέρι τον στηρίζει και η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ; Διότι είναι πετυχημένος. Επομένως και εγώ έχω καλέσει και καλώ συνεχώς όλα τα κόμματα να με στηρίξουν. Θέλω να με στηρίξει και η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ και όλα τα άλλα κόμματα. Όχι όμως για να μου βάλουν κομματική ταμπέλα, αλλά για να με βοηθήσουν με τις δικές τους δυνάμεις, να πιστέψουν στο όραμά μου, να πιστέψουν στο πρόγραμμα της παράταξής μας και να μας βοηθήσουν να το υλοποιήσουμε. Αυτό θα πει για μένα στήριξη, ούτε καπέλωμα της προσπάθειάς μας ούτε οποιοσδήποτε σφιχτός εναγκαλισμός με κανένα κόμμα. Δεν είμαι μέλος κανενός κόμματος και ούτε θα γίνω ποτέ.

»Επομένως, ναι μεν στη στήριξη, αλλά αδιαπραγμάτευτο το ότι θα παραμείνω ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος και όταν θα γίνω Δήμαρχος θα είμαι Δήμαρχος για ΟΛΟΥΣ τους Καβαλιώτες.

Το πρόγραμμα του συνδυασμού μας είναι δεδομένο, έχει ανακοινωθεί προ πολλού, έχει γίνει η διακήρυξη ήδη από τον Νοέμβριο, επομένως σε όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, στα οποία έχω απευθυνθεί, έχω παρουσιάσει το πρόγραμμά μου και τα έχω καλέσει να βοηθήσουν σ’ αυτήν την προσπάθεια. Το πρόγραμμα αυτό δεν αλλάζει.

Έχουμε ήδη στελέχη από όλα τα κόμματα στην παράταξή μας. Άκουσα με πολύ ενδιαφέρον τις δηλώσεις του κυρίου Δράκου τις προηγούμενες ημέρες. Αναφέρθηκε με πάρα πολύ κολακευτικά λόγια –και τον ευχαριστώ πάρα πολύ και δημοσίως– στη δική μου προσπάθεια. Το είπε καθαρά ότι κάνω την καλύτερη προεκλογική εκστρατεία. Τα δικά του λόγια είναι. Και επίσης έκανε κάποια αναφορά στους τρεις στενά κομματικούς υποψηφίους της Νέας Δημοκρατίας, είπε αυτά που είπε, είπε κάτι και για τον κύριο Παπαδόπουλο και υπονόησε ότι η ευκαιρία του ήταν το 2019, άρα δεν είναι τώρα, επομένως κάτι είπε και για μένα. Και είναι γεγονός ότι και ο ψηφοφόρος της Νέας Δημοκρατίας με πάρα πολύ μεγάλη άνεση μπορεί να ψηφίσει και να υποστηρίξει το πρόγραμμα της παράταξής μας.

»Επομένως και εκεί είμαι ανοιχτός, όπως είμαι –επαναλαμβάνω– σε ΟΛΑ τα κόμματα που θέλουν να στηρίξουν την προσπάθειά μας».