«Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδιά» και εν τη… καταγγελία: Παράπονα πολιτών για «διατάραξη κοινής ησυχίας»

Κάποιοι δεν άντεξαν ούτε για λίγη ώρα τις βραδινές μελωδίες των παιδιών από Μουσικά Σχολεία της Ελλάδας και του εξωτερικού που πλημμύρισαν για λίγες μέρες την πόλη, στέλνοντας... περιπολικό

Εκατοντάδες μαθητές και μαθήτριες από Μουσικά Σχολεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό συμμετείχαν και φέτος το Φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδιά», το οποίο πραγματοποιήθηκε 25-29 Απριλίου 2024 στην πόλη της Καβάλας, τιμώντας τις παραδόσεις και δη τη μουσική παράδοση της Ελλάδας.

Στον αντίποδα, κάποιοι πολίτες τίμησαν την… παράδοση της κλήσης της Αστυνομίας για «διατάραξη κοινής ησυχίας» τόσο το βράδυ της Πέμπτης 25 όσο και της Παρασκευής 26 Απριλίου 2024, όταν τα παιδιά πλημμύρισαν την κεντρική πλατεία και δρόμους της πόλης με μουσική και τραγούδια.

Με το… τηλέφωνο στο χέρι κάλεσαν την Αστυνομία, λίγα λεπτά μετά την έναρξη των ωρών κοινής ησυχίας, με την Αστυνομία να στέλνει περιπολικό, αλλά να κρατάει παράλληλα και μια διακριτική στάση απέναντι στους «φονιάδες» της πολύτιμης ησυχίας.

Σημειωτέον, η πλειοψηφία των εκδηλώσεων οι οποίες γίνονται στην πόλη, αλλά και σε χωριά και «πιάνουν» βράδυ τυγχάνουν ανάλογης αντιμετώπισης από κάποιους πολίτες. Μόνο το βράδυ της Ανάστασης την έχει… γλυτώσει. Προς το παρόν…