Energrean Kavala BC: Έρχονται 5 μεταγραφές…

Συνέντευξη του προέδρου της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας Βαγγέλη Παππά για τους μεταγραφικούς στόχους της ομάδας, τους παίκτες που παραμένουν και τις φιλοδοξίες στην Β’ Εθνική

Αισιόδοξος ότι το ρόστερ της ομάδας θα κλείσει μέχρι τα μέσα Ιουλίου με την προσθήκη 5 παικτών που θα προστεθούν στους 7 παραμένουν από το περσινό έμψυχο υλικό, δηλώνει ο πρόεδρος της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης της Καβάλας Βαγγέλης Παππάς, ο οποίος τονίζει ότι ο στόχος στη Β’ Εθνική θα είναι η άμεση επάνοδος στην Α2.

«Πήραμε την πρόσκληση για την συμμετοχή μας στην Β’ Εθνική»

Αρχικά ο κ. Παππάς μίλησε για την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί τόσο στην Α1, όσο και στην Α2 Εθνική κατηγορία χαρακτηρίζοντας την ως «καζάνι που βράζει», μιας και κανείς δεν είναι σίγουρο ποιες ομάδες θα συμμετέχουν! Μέσα σ’ αυτό το κλίμα της αβεβαιότητας κάποιοι διαδίδουν ότι μπορεί να εμφανιστούν ευκαιρίες και για τις ομάδες της Β’ Εθνικής, αλλά ο ίδιος δεν φαίνεται να τις πιστεύει.

«Κατ’ αρχήν θα πρέπει να πούμε ότι αυτή τη στιγμή το μπάσκετ είναι ένα καζάνι που βράζει. Δεν ξέρουμε πόσες ομάδες θα παίξουν στην Α1 και πόσα κενά θα δημιουργηθούν στην Α2, κι αν υπάρχει περίπτωση αυτά να καλυφθούν από Β’. Εμείς πάντως έχουμε πάρει πρόσκληση από την ΕΟΚ για την συμμετοχή μας στην Β’ Εθνική και έτσι θα προχωρήσουμε. Στα υπ’ όψιν μας βρίσκονται περίπου 10 παίκτες και μαζί με τον προπονητή μας προσπαθούμε να κάνουμε τις καλύτερες δυνατές επιλογές έτσι ώστε να δημιουργήσουμε μια ομάδα που θα κάνει πρωταθλητισμό και θα επανέλθει άμεσα στην Α2. Με τις συνθήκες που υπάρχουν τώρα, νομίζω ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό και σχετικά πιο εύκολο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια».

Οι παίκτες που παραμένουν…

Αναφερόμενος στο μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας αλλά και για τους παίκτες που θα παραμείνουν από την περσινή χρονιά είπε: «μέχρι τα μέσα του Ιουνίου θα ανακοινωθούν πάνω από 5 μεταγραφές. Αυτοί οι νέοι παίκτες μαζί με τους 7 αθλητές που έχουν παραμείνει από πέρσι στην ομάδα θα συγκροτήσουν το ρόστερ της Energean Kavala BC για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Οι 7 αυτοί αθλητές είναι τα δύο παιδιά που θα προωθηθούν από το εφηβικό τμήμα του συλλόγου, ο Φλιάτης με τον οποίο έχουμε συμφωνήσει, ο Κουμλέλης του οποίου το πρόβλημα που αντιμετωπίζει θα διευθετηθεί, ο Πιεβάλιτσα, ο Παπαζούδης και ο Χονδρόπουλος που είχε δοθεί πέρσι δανεικός στη ΧΑΝΘ και επιστρέφει».

Σ’ αυτό το σημείο ο Βαγγέλης Παππάς ξεκαθάρισε ότι έγινε προσπάθεια να παραμείνουν και άλλοι παίκτες, ωστόσο οι περισσότεροι προτίμησαν να διεκδικήσουν τις προοπτικές που έχουν για να παίξουν σε ομάδα της Α2. «Εμείς θέλαμε να κρατήσουμε κι άλλους παίκτες που ήταν μαζί μας στην Α2, αλλά αυτοί δεν ήθελαν να παίξουν στην Β’ Εθνική. Περιμένανε την οριστική απόφαση τους μέχρι και την Τετάρτη (3/7), αλλά δεν είχαμε θετικές απαντήσεις» δήλωσε.

Προτεραιότητα στον «άσσο» και το «5αρι»

Τέλος μιλώντας για τις βασικές επιδιώξεις στις μεταγραφές είπε ότι «ο στόχος είναι να μπορέσουμε να βρούμε δύο έμπειρους παίκτες για την θέση «1» (πλέι – μέικερ) και στη θέση «5» (σέντερ) και αν τα καταφέρουμε νομίζουμε ότι απ’ εκεί και πέρα οι άλλες θέσεις θα καλυφθούν με σχετική ευκολία.