Μακάριος Λαζαρίδης: «Ο Μητσοτάκης αποκατέστησε τη σχέση εμπιστοσύνης πολιτών-πολιτικών»

Τους λόγους για τους οποίους σήμερα και παρά τη δυσκολία της συγκυρίας, «διαπιστώνεται ότι οι πολίτες εμπιστεύονται το Κράτος και πάλι», εξηγεί ο βουλευτής Καβάλας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας με τη Νέα Δημοκρατία

Τους λόγους για τους οποίους σήμερα και παρά τη δυσκολία της συγκυρίας, «διαπιστώνεται ότι οι πολίτες εμπιστεύονται το Κράτος και πάλι», εξηγεί ο βουλευτής Καβάλας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας με τη Νέα Δημοκρατία, Μακάριος Λαζαρίδης, με άρθρο του στην ιστοσελίδα “thepresident.gr”, το οποίο τιτλοφορείται «Ο Μητσοτάκης αποκατέστησε την σχέση εμπιστοσύνης πολιτών-πολιτικών».

Όπως τονίζει, πλέον «άλλαξε το εξής: η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας προτάσσει την αποφασιστικότητα χωρίς να φοβάται το όποιο πολιτικό κόστος και διδάσκει την υπευθυνότητα δίνοντας χώρο στην εμπειρία διαχείρισης των ειδικών. Πολύ απλά, δίνει το εξής μάθημα: η πολιτική οφείλει να παίρνει τις αποφάσεις εκείνες που θα αποβαίνουν προς το συμφέρον του συνόλου και όχι της μονάδας, ο πολιτικός οφείλει -σε νομοθετικό και εκτελεστικό επίπεδο- να επιδεικνύει πολιτική γενναιότητα και να μην υποκύπτει στο πολιτικό κόστος και ο πολίτης ορίζει την ελευθερία του στο πλαίσιο της ατομικής του ευθύνης».

Ο κ. Λαζαρίδης επισημαίνει ότι «αυτά που μέχρι χθες ήταν στο όριο της επιστημονικής φαντασίας, σήμερα αποτελούν το κλειδί της επιτυχίας για την αποτελεσματικότητα της υγειονομικής κρίσης. Με τον τρόπο αυτό επιστρέφει η αξιοπιστία στην πολιτική και κατά συνέπεια αποκαθίσταται η εμπιστοσύνη του πολίτη στην πολιτική».

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, υπογραμμίζει, «δημιουργήθηκε μία πρωτόγνωρη ευκαιρία. Να αλλάξουμε αυτά που μας πληγώνουν, να αποκτήσουμε τη συλλογικότητα που μας έλειπε. Και αυτά ασφαλώς οφείλουμε να τα διατηρήσουμε ως κεκτημένα. Να τα θεωρήσουμε θετική παρακαταθήκη μιας αρνητικής συγκυρίας. Και να πορευτούμε και στο μέλλον με την ίδια συναντίληψη και την ίδια αίσθηση ευθύνης. Γιατί; Διότι η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μας υπενθύμισε το προφανές: Όλοι μαζί θα πετύχουμε ή όλοι μαζί θα αποτύχουμε».