Γιάννης Σοφοκλέους: Ένας Παγκόσμιος πρωταθλητής στο Εργασιακό πρωτάθλημα μπάσκετ

Ο Καβαλιώτης αθλητής εκτός από το Kick-Boxing συμμετέχει και στον επιτυχημένο θεσμό του Δήμου Καβάλας

Ήδη από την περσινή, πρώτη χρονιά της παρουσίας του στα αθλητικά δρώμενα της πόλης το εργασιακό πρωτάθλημα μπάσκετ του Δήμου Καβάλας έδειξε την μεγάλη δυναμική αλλά και την αποδοχή από τις παρέες – ομάδες των επαγγελματιών της περιοχής. Στην φετινή 2η διοργάνωση το ενδιαφέρον είναι μεγαλύτερο, ενώ και το επίπεδο συνεχώς ανεβαίνει μιας και οι συμμετέχοντες έχουν πάρει σοβαρά τον ρόλο τους, που δεν περιορίζεται μόνο στην ευκαιρία για γυμναστική και δυνάμωμα των φιλικών τους σχέσεων, αλλά και απόδειξη ότι… αντέχουν ακόμα! Σ’ αυτή τη γιορτή δεν συμμετέχουν μόνο παλαίμαχοι καλαθοσφαιριστές ή λάτρεις του αθλήματος, αλλά και αθλητές άλλων αθλημάτων, πολλοί από τους οποίους μάλιστα έχουν διαπρέψει ή συνεχίζουν να διαπρέπουν στο χώρο τους σε Πανελλαδικό και Παγκόσμιο επίπεδο, δίνοντας έτσι μια μεγαλύτερη αίγλη στο πρωτάθλημα! Αυτούς τους πρωταθλητές λοιπόν θα σας παρουσιάσει το Kavalapost.gr από σήμερα και μια φορά την εβδομάδα, με στόχο να γνωρίσουμε τις επιτυχίες τους αλλά και τη γνώμη τους γι’ αυτό το θεσμό στον οποίο συμμετέχουν με μεγάλη χαρά! Η αρχή θα γίνει με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή στο Kick – Boxing Γιάννη Σοφοκλέους ο οποίος ανήκει στην ομάδα των Πυροσβεστών!

«Πολύ ωραία εμπειρία»

Μιλώντας για τη νέα αυτή εμπειρία του ο Γ. Σοφοκλέους έχει μόνο καλά πράγματα να πει, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «ήμουν και είμαι πάντα θετικός σε ότι έχει να κάνει με τον αθλητισμό και μπορώ να πω ότι μέχρι στιγμής η συμμετοχή μου στο εργασιακό πρωτάθλημα μπάσκετ είναι μια πολύ ωραία εμπειρία την οποία μάλιστα συστήνω ανεπιφύλακτα σε όλους. Μπορεί φέτος να διοργανώνεται για 2η χρονιά, ωστόσο πιστεύω ότι αποτελεί θεσμό ο οποίος θα συνεχιστεί για πολλά χρόνια». Αναφερόμενος στη συνέχεια στο οφέλη από την συμμετοχή στο εργασιακό, εκτός από το προφανές που είναι η εκγύμναση επισήμανε ότι «με τον τρόπο αυτό γνωρίζει κανείς καλύτερα το άθλημα του μπάσκετ, το οποίο βέβαια όλοι μας έχουμε παίξει, αλλά όχι σε συνθήκες πρωταθλήματος! Φυσικά υπάρχουν και οι φιλικές σχέσεις που δημιουργούνται ανάμεσα στα μέλη των ομάδων αλλά και όχι μόνο»!

«Θα ήθελα πιο “σφιχτό πρόγραμμα”»

Στην ερώτηση τι είναι αυτό που του αρέσει περισσότερο στο πρωτάθλημα απάντησε στην ουσία όλο το «πακέτο»! «Μ’ αρέσει η οργάνωση που υπάρχει, η ομάδα που δουλεύει και προπονείται όλη μαζί, οι αγώνες που δίνουμε, μπροστά στον κόσμο που έρχεται για να μας δει», ενώ το μόνο μειονέκτημα που διαπιστώνει είναι «μεσολαβεί μεγάλο χρονικό διάστημα από τον έναν αγώνα που δίνουμε μέχρι τον άλλο! Θα ήθελα δηλαδή το πρόγραμμα των αγώνων να είναι πιο «σφικτό» και να μην παίζουμε μόνο μια φορά τον μήνα»!

Όνομα συνώνυμο των επιτυχιών

Το όνομα του Γιάννη Σοφοκλέους είναι συνώνυμο των επιτυχιών στο kick-boxing στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Πρόκειται για έναν αθλητή που κατέχει έναν μεγάλο αριθμό παγκοσμίων τίτλων, που πολλοί θέλησαν να τους πάρουν αλλά ελάχιστοι τα κατάφεραν! Ξεκίνησε την καριέρα του ως αθλητής της πυγμαχίας κατακτώντας τον 1ο του τίτλο το 1997 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων στην κατηγορία των 75 κιλών, ενώ την ίδια χρονιά κατέκτησε την 1η θέση στο Ελληνικό Πρωτάθλημα Δεύτερης Κατηγορίας Ανηλίκων καθώς και στο Διεθνές Πρωτάθλημα Εφήβων. Το 2002 κατέκτησε την 1η θέση στο Ελληνικό Πρωτάθλημα Εθνικών Δυνάμεων στα 81 κιλά, ενώ έχει πάρει και την 3η θέση στο Πρωτάθλημα «Ακρόπολις» το 2007! Συνολικά στην καριέρα του στην πυγμαχία έχει δώσει 50 αγώνες, στους οποίους έχει χάσει μόνο 5 φορές, ενώ από τους 45 που έχει κερδίσει οι 27 είναι με νοκ-άουτ!

Οι παγκόσμιοι τίτλοι του

Συνολικά ο 38χρονος Καβαλιώτης πρωταθλητής (γεν. 6-11-1979) έχει δώσει 212 επίσημους αγώνες σε όλα τα ήδη kick-boxing (Low kicks, Full Contact, Thai Boxing) και έχει γνωρίσει την ήττα μόλις στους 5, ενώ έχει επικρατήσει σε 81 με νοκ-αουτ! Οι επιτυχίες του σε Παγκόσμιο επίπεδο είναι τόσες πολλές που δίκαια συγκαταλέγεται ανάμεσα στους καλύτερους όλων των εποχών στην κατηγορία του στα 79 κιλά! Ο Γιάννης Σοφοκλέους είναι Παγκόσμιος πρωταθλητής  στις εξής κατηγορίες: WAKO Pro  Low Kicks από το 2015. WKU Pro Low Kicks από το 2015, WKU Pro K-1 από το 2015, Intercontinental Champion ISKA Pro K-1 από το 2015! Επίσης είναι κάτοχος της ISKA Intercontinental Title-Belt , (Αθήνα Μάρτιος 2015), WKU World Title-Belt K-1 (Κίνα Οκτώβριος 2014), WKU World Title-Belt K-1 (Γερμανία Σεπτέμβριος 2014), WKU World Title-Belt K-1(Κύπρος Ιούλιος 2014), WKU World Title-Belt Low Kicks (Καβάλα Μάιος 2014), WKU European Title-Belt K-1 (Αθήνα Μάρτιος 2014), WKU European Title-Belt K-1 (Κρήτη Οκτώβριος 2013), WPKA World Title- Belt K-1 (Καβάλα Μάιος 2012, WPKA World Title- Belt K-1(Καβάλα Αύγουστος 2012), WAKO PRO World Belt Low Kick (Γαλλία Μάιος 2011), WAKO PRO World Belt Low Kicks (Αζερμπαϊτζάν Οκτώβριος 2010), WPKA European Title- Belt K-1 (Θεσσαλονίκη Μάρτιος 2000), WPKA Mediterranean Title- Belt Full Contact (Θεσσαλονίκη Νοέμβριος 1999)!