Dragon of the Ring 2: Η επιστροφή του Γ. Σοφοκλέους στην Καβάλα

Οι μεγάλοι αγώνες kick-boxing, που θα γίνουν το βράδυ του Σαββάτου 17/6 στο κλειστό της Καλαμίτσας σηματοδοτούν την επιστροφή του Psycho στο κοινό της Καβάλας μετά από 4 χρόνια, για την διεκδίκηση ενός ακόμα παγκόσμιου τίτλου

Το μεγάλο ραντεβού των φίλων των μαχητικών αθλημάτων και ιδιαίτερα του kick – boxing στην Καβάλα, είναι για το βράδυ του Σαββάτου (17/6) στο κλειστό γυμναστήριο όπου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το Dragon of the Ring 2! Πρόκειται για μια διοργάνωση που ξεκίνησε την πορεία της πέρσι στην Χίο από τον Θοδωρή Πολίτη, ο οποίος στις αρχές τις δεκαετίας του 2000 βρέθηκε ως φοιτητής στην Καβάλα και κόλλησε το «μικρόβιο» του αθλήματος και στόχο έχει να δώσει την ευκαιρία στους αθλητές να αναδείξουν τις δυνατότητες τους! Το μεγάλο παιχνίδι της βραδιάς θα είναι αυτό που θα δώσει ο μεγάλος Καβαλιώτης παγκόσμιος πρωταθλητής Γιάννης Σοφοκλέους που επιστρέφει μετά από 4 χρόνια στον τόπο του με έναν αγώνα διεκδίκησης παγκόσμιου τίτλου. Οι δυο τους βρέθηκαν στο στούντιο του Alpha 88.6 και μίλησαν για τους αγώνες αλλά και όχι μόνο…

Γ. Σοφοκλέους:«Επιστροφή μετά

από 4 χρόνια στην Καβάλα»

Αναφερόμενος αρχικά στον αγώνα διεκδίκησης του παγκόσμιου τίτλου ο «Psycho» τόνισε ότι «μετά από 4 χρόνια επιστρέφω στον τόπο μου, στην πατρίδα μου, στην Καβάλα για να διεκδικήσω ακόμα έναν παγκόσμιο τίτλο που ονομάζεται King of the Ring. Αντίπαλος μου θα είναι ο Ιταλός πρωταθλητής Federico Spano. Θα είναι η πρώτη φορά που θα τον αντιμετωπίσω, αλλά απ’ ότι είδα και από τα λίγα βίντεο που υπάρχουν γι’ αυτόν, πρόκειται για ένα σκληρό μαχητή που είναι ανερχόμενος στην Ιταλία και είμαι σίγουρος ότι θα γίνει ένας δυνατός και πολύ ενδιαφέρον αγώνας. Εγώ απ’ την πλευρά μου είμαι έτοιμος και γι’ αυτόν τον αγώνα, για το οποίο δουλεύω εδώ και 1,5 μήνα! Υπάρχει μεγάλη εμπειρία, μιας και βρίσκονται στα ρινγκ εδώ και 25 χρόνια και το μόνο σίγουρο είναι θα κάνω την ζωή δύσκολη του Ιταλού πρωταθλητή»!

«Συγκινημένος από την Χίο»

Ο Σοφοκλέους είχε βρεθεί και στο πρώτο Dragon of the Ring στη Χίο όπου κι εκεί είχε διεκδικήσει και είχε πάρει έναν παγκόσμιο τίτλο, κερδίζοντας όχι μόνο τον αντίπαλο του, αλλά και τον κόσμο του νησιού. Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που αφού τελείωσε ο αγώνας, μπορεί και πάνω από μια ώρα μετά, ο κόσμος ανέβαινε στο ρινγκ για να συγχαρούν και να φωτογραφηθούν μαζί του. Μπορεί ακόμα και το μισό στάδιο να φωτογραφήθηκε μαζί του εκείνη τη νύχτα. Μάλιστα παρ’ ότι είχε φτάσει 12 τα μεσάνυχτα δεν έφευγε από το στάδιο. Γι’ αυτή την εμπειρία ο ίδιος ο πρωταθλητής είπε ότι «αυτό που θέλω να πω είναι ότι είμαι πραγματικά συγκινημένος με την Χίο. Εκεί ο κόσμος με αγκάλιασε σα να είμαι δικό του παιδί. Πρώτη φορά στην καριέρα μου το συνάντησα αυτό. Οι φίλαθλοι με στήριξαν από το πρώτο λεπτό που άρχισε ο αγώνας μέχρι το τέλος. Αυτή τη δόξα, μόνο αν είσαι αθλητής μπορεί να την νοιώσεις».

«Όσο δεν απογοητεύομαι δεν θα σταματήσω»

Ο Γιάννης Σοφοκλέους στην πολύχρονη πορεία του στο χώρο έχει δώει πάνω από 206 αγώνες με 5 μόνο ήττες και οι υπόλοιπες νίκες εκ των οποίων οι περίπου 80 με νοκ άουτ. Στην ερώτηση για το αν σκέφτεται να σταματήσει απάντησε ότι «εντάξει όλοι κάποια στιγμή αποσύρονται. Για εμένα πάντως υπάρχει στη συνέχεια η προπονητική. Ήδη ασκώ αυτή την δραστηριότητα γυμνάζοντας παιδιά που είναι φίλοι και γνωστοί και πιστεύω ότι είμαι καλός και σ’ αυτό. Σε ότι αφορά την καριέρα μου, όσο υπάρχουν παιδιά σαν τον Θοδωρή, θα το.. τρενάρω λίγο ακόμα την αποχώρηση μου. Δεν έχω προγραμματίσει ακόμα κάτι τέτοιο! Όσο δεν απογοητεύομαι δεν πρόκειται να το σταματήσω. Αν διαπιστώσω ότι δεν υπάρχει ανταπόκριση και σεβασμός θα το σκεφτώ. Το σώμα ακόμα και να περνάνε τα χρόνια, αν το αφήσεις και δεν το δουλεύεις θα σε αφήσει κι αυτό. Εγώ ως αθλητής πάντα πρόσεχα τον εαυτό μου, πάντα γυμνάζομαι, αλλά ακόμα κι όταν ξεκουράζομαι γυμνάζομαι! Κάνω ενεργειακή ξεκούραση. Αυτό είναι το μυστικό μου! Γι’ αυτό τόσα χρόνια βρίσκομαι στο χώρο. Πολλοί στην ηλικία μου έχουν σταματήσει, αλλά εγώ συνεχίζω…»!

Θ. Πολίτης: «Υψηλό επίπεδο παντού»

Από την πλευρά του η ψυχή της διοργάνωσης Θ. Πολίτης μιλώντας για τους αγώνες είπε ότι «το Dragon of the Ring είναι μια διοργάνωση που την φτιάξαμε με πολύ  μεράκι και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα απ’ τους αγώνες τέτοιου είδους σε Ελλάδα αλλά και Ευρώπη. Κι αυτό γιατί, όπως μας είπε ο δάσκαλος Πάρις Βασιλικός με την πρώτη διοργάνωση που έχει πέρσι στην Χίο, απ’ όπου και κατάγομαι, βάλαμε τον πήχη ψηλά! Σ’ εκείνους τους αγώνες ο Γιάννης Σοφοκλέους είχε διεκδικήσει και είχε πάρει ακόμα έναν παγκόσμιο τίτλο (WKA), κόντρα σ’ έναν Τούρκο πολύ δυνατό αθλητή, που έχασε όμως με νοκ – άουτ στον 3ο γύρο! Παρά το γεγονός ότι η Χίος δεν έχει παράδοση σ’ αυτό το άθλημα, το αγκάλιασε, ο κόσμος ήρθε στο γήπεδο και στήριξε τις προσπάθειες των αθλητών»

«Πραγματικό show το Σάββατο»

Αναφερόμενους στους αγώνες του Σαββάτου δήλωσε ότι «τώρα πάμε στο Dragon of the Ring 2 που γίνεται στην Μητρόπολη του αθλήματος στην Ελλάδα που είναι η Καβάλα και φυσικά οι απαιτήσεις είναι πιο υψηλές. Γι’ αυτό λοιπόν και η κάρτα των αγώνων (σ. σ. το πρόγραμμα των αναμετρήσεων) έγινε ακόμα πιο δυνατή, μιας και το κοινό γνωρίζει καλύτερα το kick-boxing. Θα γίνουν συνολικά 9 αγώνες και το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 8.00 στο «Αλ. Δήμογλου» στην Καλαμίτσα και υπολογίζουμε να διαρκέσει 2-3 ώρες. Θα πρόκειται για ένα πραγματικό show, με φωτισμό, ήχο και πολλά όλα που είναι στημένα επαγγελματικά. Μπορώ να πω ότι αυτό θα γίνει το Σάββατο, μπορεί ο κόσμος της Καβάλας να μην το έχει δει άλλη φορά! Το εισιτήριο είναι στα 15 ευρώ που πιστεύω ότι είναι μια λογική τιμή, σε σχέση με το θέαμα που θα δει ο κόσμος, αλλά και με το επίπεδο των αθλητών που θα αγωνιστούν. Σ’ αυτό το σημείο θα πρέπει να πω ότι σ’ αυτό το σημείο δεν έγινε καμία απολύτως έκπτωση και όλοι οι αγώνες θα είναι ο ένας πιο… «φωτιά» από τον άλλον. Για να μπορέσει να στηθεί όλο αυτό που θα δει ο κόσμος, δουλεύαμε μέρα – νύχτα για περίπου 2 μήνες».

«Από τους αθλητές για τους αθλητές»

Απαντώντας στην ερώτηση για το πώς ξεκίνησαν όλα είπε ότι «ήμουν φοιτητής στο ΤΕΙ της Καβάλας το 2000 και για καλή μου τύχη πήγα στην σχολή του Πάρι Βασιλικού. Εκεί μπήκε μέσα μου η φλόγα και αγάπησα το άθλημα πάρα πολύ. Επέστρεψα στην πατρίδα του τη Χιο το 2005 αλλά το μεράκι δεν έφυγε ποτέ. Όταν αποσύρθηκα απ’ την ενεργό δράση, μιας και εγώ αγωνιζόμουν σε ερασιτεχνικό επίπεδο, ήθελα να βοηθήσω τα παιδιά του χώρου, αφού υπάρχουν μεν πολλές διοργανώσεις αλλά στήνονταν από μάνατζερ με όχι σωστό τρόπο για τους αθλητές. Οπότε ήθελα να τα πάρω στις πλάτες μου και με πολύ τίμιο και καθαρό τρόπο να στήσω ένα ζηλευτό promotion όπως τα άλλα, το οποίο απλά θα προέρχεται από τους αθλητές και όχι από τους μάνατζερ και κάποιους ανθρώπους που λειτουργούν διαφορετικά».

Οι άλλοι Καβαλιώτες αθλητές

Καταλήγοντας μίλησε και για τους άλλους αγώνες της βραδιάς όπου θα συμμετέχουν και Καβαλιώτες προπονητές. «Αυτό που ζητάμε από τον κόσμο είναι να στηρίξει την διοργάνωση αλλά κυρίως να στηρίξει τους Καβαλιώτες αθλητές που θα αγωνιστούν! Θα είναι ο Κώστας Μιρζάεφ που θα δώσει αγώνα ρεβάνς στην πυγμαχία με τον Κώστα Παπαδημητρίου απ’ την Αθήνα, απ’ τον οποίο πέρσι στη Χίο είχε ηττηθεί. Ο Γιώργος Αραμπατζής από τη σχολή του Καρανικολή θα δώσει ένα επίσης δυνατό αγώνα μ’ ένα καλό Αθηναίο αθλητή τον Αλέξανδρο Σέρτσα. Επίσης υπάρχει και μια μεγάλη πρόκληση για τον Τριαντάφυλλο Μαβίδη, που είναι ένας από τους πιο ανερχόμενους Καβαλιώτες αθλητές, και παίζει με έναν τους καλύτερους Έλληνες στην κατηγορία του τον Αλέξανδρο Γκερέκο από την Κέρκυρα».  Αναφερόμενος στους αγώνες και ο Γ. Σοφοκλέους είπε ότι «ευελπιστούμε να έρθει ο κόσμος και να μας στηρίξει και παράλληλα να παρακολουθήσει ένα τελείως διαφορετικό show απ’ αυτά που έχει συνηθίσει. Θα είναι κάτι το διαφορετικό και αυτό σας το εγγυούμαι».