Κεραυνός Πέρνης – ΠΑΟ Κοσμίου 2-4: Το ταξίδι σταμάτησε νωρίς…

Αποκλείστηκε από την συνέχεια του κυπέλλου ερασιτεχνών ο κυπελλούχος της ΕΠΣΚ, στον αγώνα που έγινε στο γήπεδο της Χρυσούπολης

Παρά την φιλότιμη προσπάθεια η παρουσία του κυπελλούχου της ΕΠΣ Καβάλας Κεραυνού Πέρνης στο κύπελλο ερασιτεχνών Ελλάδος σταμάτησε στο πρώτο του βήμα! Στον αγώνα για την πρώτη αγωνιστική του θεσμού που έγινε στο γήπεδο της Χρυσούπολης γνώρισε την ήττα από τον ΠΑΟ Κοσμίου απ’ την Ροδόπη με 2-4 και αποκλείστηκε από την συνέχεια του θεσμού. Έχοντας αρκετό κόσμο στο πλευρό του και με άσχημες καιρικές συνθήκες ο Κεραυνός κατάφερε να ανατρέψει το σκορ και στο τέλος του 1ου μέρος να πάει στα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα με 2-1, αν και βρέθηκε να χάνει, ωστόσο στο 2ο ημίχρονο και μέσα σε διάστημα 5 λεπτά έμεινε και πάλι πίσω στο σκορ και δεν κατάφερε να ανακάμψει! Μεγάλος πρωταγωνιστής για τον κυπελλούχο της ΕΠΣΚ ήταν ο Μπαρί Αλήογλου που σημείωσε και τα δύο γκολ της ομάδας του, ενώ δύο για τον ΠΑΟ Κοσμίου πέτυχε και ο Μουρατίδης.

Φάσεις και γκολ

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε καλά για την Πέρνη μιας και δέχτηκε το γκολ μόλις στο 3ο λεπτό από τον Μουρατίδη που έκανε το 0-1. Ο Μπαρί όμως με όμορφη εκτέλεση φάουλ έγραψε το 1-1 στο 22’ και στο 44’ με εντυπωσιακή ατομική ενέργεια θα κάνει το 2-1! Από το 50’ όμως έως το 55’ το παιχνίδι γύρισε, όταν ο Μουρατίδης που εκμεταλλεύτηκε λάθη της άμυνας ισοφάρισε σε 2-2 και ο Βοργιατζίδης με σουτ που κόντραρε και σε αμυντικό έκανε το 2-3. Η Πέρνη ανοίχτηκε για να ισοφαρίσει και άφησε χώρους στο Κόσμιο που όμως δεν τους εκμεταλλεύτηκε. Στο 89’ διαμορφώθηκε το τελικό 2-4 με απ’ ευθείας φάουλ του Ξενάκη.

Οι Συνθέσεις

Πέρνη: Γιουργούσης, Καλαμάρης, Ιβανίδης, Κιομουρτζής, Δόρκας, Κασαμπάς (57’ Τζορμπατζή), Μαυροματίδης, Κιόρρι, Ευφροσυνίδης, Μπαρί, Νάνος (59’ Πουρλουκάκης).

ΠΑΟΚ Κοσμίου: Δεληγιάννης, Λεβεντέλης (83’ Μιχαλακέλης), Μαδούρας, Μητρούσης, Βοργιαντζίδης, Κυπιρτόγλου, Ξενάκης, Μουρατίδης (59’ Στοΐνοβιτς), Ταμάμης, Φλέγκας, Ερκάν.

Τα Αποτελέσματα

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής είχαν ως εξής:
Άρης Αβάτου – Ελπίδα Σκουτάρεως 0-1
ΑΕ Διδυμοτείχου – Προσοτσάνη 4-0
Κεραυνός Πέρνης – ΠΑΟ Κοσμίου 2-4
Στη 2η αγωνιστική θα παίξουν Διδυμότειχο – Κόσμιο. Ρεπό το Σκούταρι.
*** Στα εξ αναβολής παιχνίδια για την Β’ κατηγορία της ΕΠΣΚ σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Γέροντας – Λιμενάρια 0-4, Θεαγένης – Ποταμιά 1-2.