ΕΠΣ Καβάλας: Ο Τ. Στεφανίδης κέρδισε την έφεση!

Το πρωτοδικείο της Καβάλας κήρυξε άκυρη την απόφαση του ΔΣ που τον έθεσε εκτός της διοίκησης και στη θέση του τοποθετήθηκε ο Κ. Πετρόπουλος

Δεκτή έγινε από το Πρωτοδικείο της Καβάλας η αγωγή που κατέθεσε το μέλος του ΔΣ της ΕΠΣΚ Τάσος Στεφανίδης κατά της διοίκησης της Ένωσης και της απόφασης που πήρε να τον αντικαταστήσει από τακτικό μέλος του ΔΣ με το πρώτο αναπληρωματικό μέλος Κώστα Πετρόπουλο! Όπως είναι γνωστό μετά τον θάνατο του Βασίλη Ραφτόπουλου, την θέση κατέλαβε ο κ. Στεφανίδης ως δεύτερο αναπληρωματικό μέλος, μιας και ο Κ. Πετρόπουλος που ήταν πρώτος αναπληρωματικός δεν δέχτηκε να αναλάβει τη θέση! Ένα χρόνο μετά όμως και προφανώς επειδή ο Τάσος Στεφανίδης πέρασε στην «αντιπολίτευση», το ΔΣ με απόφαση του τον έθεσε εκτός με το αιτιολογικό ότι ο Κ. Πετρόπουλος κατέθεσε ένσταση γιατί δεν είχε ενημερωθεί εγγράφως για το αν ενδιαφέρεται να καλύψει την χηρεύουσα θέση!

Το σκεπτικό της απόφασης

Με την απόφαση του δικαστηρίου όμως που εκδόθηκε χθες, κηρύσσεται άκυρη η απόφαση του ΔΣ της ΕΠΣΚ στις 11 Δεκεμβρίου 2015 και συνεπώς ο Τάσος Στεφανίδης πρέπει να επιστρέψει ως τακτικό μέλος της διοίκησης! Το σκεπτικό της απόφασης αναφέρει ότι η απόφαση 14 του ΔΣ είναι αντίθετη προς το καταστατικό της Ένωσης μιας και σ’ αυτό δεν προβλέπεται ότι τα εκλεγέντα στις εκάστοτε αρχαιρεσίες ως αναπληρωματικά μέλη των οργάνων του εναγόμενου πρέπει να καλούνται εγγράφως για να καταλάβουν την θέση των τακτικών μελών των ιδίων οργάνων σε περίπτωση παύσης, έκπτωσης, παραίτησης ή θανάτου αυτών. Συνεπώς η απόφαση 14 χαρακτηρίζεται ως ελαττωματική!

Τ. Στεφανίδης: «Τελικά δικαιώθηκα»

Με την δημοσίευση της απόφασης ο Τάσος Στεφανίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση, στην οποία εκτός των άλλων προκαλεί τον πρόεδρο της ΕΠΣΚ Μπάμπης Ευσταθιάδη να κάνει έφεση για να ξοδέψει και τα υπόλοιπα χρήματα που υπάρχουν στο ταμείο της Ένωσης από τα πρόστιμα που έχει επιβάλλει στους παράγοντες. Η δήλωση αναφέρει τα εξής: «Κατέρρευσαν όλες οι μέχρι σήμερα κατάπτυστες, παράνομες και καταχρηστικές αποφάσεις του Ευσταθιάδη. Ένας άνθρωπος που του στηρίζουν κάποιοι οτιδήποτε, άνομο και αντιδεοντολογικό έχει σκεφτεί. Ότι χτίζεται με ψέμα πάνω σε ψέμα καταρρέει σύντομα όπως και αυτή η απόφαση του. Αλλά αυτός δεν ματώνει οικονομικά γιατί χρησιμοποιεί τα χρήματα του Καβαλιώτη ποδοσφαιρικού παράγοντα. Ας μας πει πόσα χρήματα των παραγόντων έχει πληρώσει μέχρι σήμερα σε δικηγόρους και πρόστιμα για να στηρίξει αυτός τις παράνομες αποφάσεις του ΔΣ. Είναι λίγα πλέον τα «ψωμιά» του! Όλοι πλέον τον έχουν καταλάβει και σύντομα θα τον στείλουν και στο σπίτι του. Αυτός μόνο την καρεκλίτσα του θέλει!

Τον προκαλώ…

Έκανα υπομονή γιατί είχα και έχω εμπιστοσύνη στην Ελληνική δικαιοσύνη. Τελικά δικαιώθηκα. Τον προκαλώ να κάνει έφεση για να ξοδέψει και τα υπόλοιπα χρήματα που έχουν απομείνει στο ταμείο της ΕΠΣΚ από τα πρόστιμα που έχει επιβάλει για ψύλλου πήδημα στον Καβαλιώτη παράγοντα. Εγώ ήμουν και θα παραμείνω στο ποδόσφαιρο. Εγώ έχω ομάδα, ας ψάξει αυτός να βρει για τον εαυτό του! Και παρακαλώ να αναρτήσει αυτή την απόφαση στο επίσημο σαιτ της ΕΠΣΚ, γιατί και εγώ είμαι εκλεγμένο μέλος του ΔΣ, και να μην αναρτά, μόνο τις αποφάσεις που τον βολεύουν»!

Πιθανή η έφεση από την ΕΠΣΚ

Όπως είναι φυσικό ακόμα δεν υπάρχει αντίδραση από την πλευρά της ΕΠΣΚ, ωστόσο θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι προτίθεται να εξαντλήσει τα ένδικα μέσα σ’ αυτή την υπόθεση και να προβεί σε έφεση, κάτι που σημαίνει ότι κατά πάσα πιθανότητα η σύνθεση του ΔΣ δεν θα αλλάξει μέχρι τις προβλεπόμενες εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης τον Σεπτέμβριο!